Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ιωάννινα-Κακαβιά: Το Πωγώνι θέλει τετράιχνο δρόμο

Εικόνα του άρθρου Ιωάννινα-Κακαβιά: Το Πωγώνι θέλει τετράιχνο δρόμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2023, 15:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού στο τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά με τις ίδιες προδιαγραφές που έχει κατασκευαστεί το υπόλοιπο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου διαφωνεί με τη νέα οδό όπως θα κατασκευαστεί: με 2+1 λωρίδες, επομένως τρίιχνη, κλειστή, με προδιαγραφές για μελλοντική διαπλάτυνσή της σε τετράιχνη, και δεν αποδέχεται τις διαβεβαιώσεις «Περιφέρειας, υπουργών και βουλευτών ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για τη γρήγορη υλοποίηση του έργου».

Ασαφή χαρακτηρίζει δε την εικόνα που υπάρχει για το τμήμα «Καλπάκι-Κακαβιά», μήκους 23,11 χλμ., το οποίο θα γίνει με προαίρεση. Σημειωτέον ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το τμήμα Γιάννενα-Καλπάκι.

Θεωρεί δε ότι μπορεί να καλυφθεί η επιπλέον δαπάνη για την κατασκευή τετράιχνης οδού. «Είναι  παράλογο το τέλος ενός κλειστού αυτοκινητόδρομου, που το ίδιο το κράτος έχει χαρακτηρίσει ως εθνικής σημασίας, για λίγα χιλιόμετρα να γίνεται ξαφνικά τρίιχνος με  τεχνοοικονομικά κριτήρια ότι δεν είναι ανταποδοτικός ή δεν φτάνουν τα κονδύλια» τονίζεται στο ψήφισμα.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης συνέχισε να δίνει διαβεβαιώσεις για τον οδικό άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά, λέγοντας «τέλος καλό, όλα καλά». Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι θα τηρηθούν προδιαγραφές για μελλοντική διαπλάτυνση του δρόμου σε τετράιχνο. Είπε χαρακτηριστικά: «Καταλαβαίνετε ότι με μια απλή χρηματοδότηση μπορεί να γίνει τετράιχνος»… Οπότε το ερώτημα που προκύπτει, είναι: Αν πρόκειται για μια «απλή χρηματοδότηση», γιατί δεν γίνεται τετράιχνος εξαρχής; 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back