ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιωάννινα: Η πολιτιστική ατζέντα (5-10 Απριλίου)

Εικόνα του άρθρου Ιωάννινα: Η πολιτιστική ατζέντα (5-10 Απριλίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2022, 01:47
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας περιλαμβάνει αρκετές εκδηλώσεις.

5 Απριλίου

Σινεμά: Microhabitat

Το αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Κ.Ο.Π.Ι.) με τίτλο «Πόλη, αγάπη μου!», συνεχίζεται. Την Τρίτη 5 Απριλίου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», θα προβληθεί η ταινία «Microhabitat» του Jeon Go-Woon.

Mια 31χρονη δυσκολεύεται με τη ζωή της στη Σεούλ. Οι απολαύσεις της είναι: τσιγάρο, ένα ποτήρι ουίσκι μετά τη δουλειά και ο φίλος της που ονειρεύεται να γίνει καλλιτέχνης. Καθώς οι τιμές των τσιγάρων και των ενοικίων ανεβαίνουν, η πρωταγωνίστρια αναζητά τη θέση της στη ζωή.

6 Απριλίου

Σινεμά (και συζήτηση): «Χάνα Άρεντ»

Οι «Κυριακές στο πανί» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του κύκλου: Φιλοσοφία και Κινηματογράφος, παρουσιάζουν την ταινία «Χάνα Άρεντ» της Μαργκαρέτε φον Τρότα την Τετάρτη 6 Απριλίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Για την ταινία «Χάνα Άρεντ» θα μιλήσουν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, και η Χρυσούλα Μητσοπούλου, καθηγήτρια Κοινωνικής Θεωρίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας.

8 Απριλίου

Συναυλία: Strawberry Pills

H Εναλλακτική Σκηνή του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει τους Strawberry Pills, την Παρασκευή 8 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», με ελεύθερη είσοδο.

Οι Strawberry Pills είναι ένα γκρουπ από την Αθήνα. Η μουσική τους είναι μια μίξη από dark electro, minimal wave και coldwave. Η Valisia Odell και ο Αντώνης Κωνσταντάρας είναι τα δύο βασικά μέλη.

9 Aπριλίου

Συναυλία: Όμμα

Oι «Όμμα» ανεβαίνουν στη σκηνή της αίθουσας «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 9 Απριλίου, στις 20:00, για να παρουσιάσουν κομμάτια από τα δύο τους cd «Ιχνογραφία» και «Ιδίοις Όμμασι» αλλά και ανέκδοτα τραγούδια. Τη συναυλία θα ανοίξουν ο Μανώλης Αγγελάκης και ο Αντώνης Λιβιεράτος με την dark ambient, noise-experimental πρότασή τους. Οι Όμμα σχηματίστηκαν το 1999 από τον Βαγγέλη και τον Περικλή Μπουλουχτσή. Στη σκηνή, θα βρεθούν μαζί τους οι μουσικοί: Αντώνης Παπαδόπουλος - ambient guitar, Ευθύμης Σφαιρόπουλος - κοντραμπάσο και ηλεκτρικό μπάσο, Κώστας Γκλίναβος – drums, Κωνσταντίνα Γοργόλη - τραγούδι, φλάουτο, φωνητικά.

Είσοδος ελεύθερη.

Συναυλία: Φ. Βελεσιώτου στον Πολυχώρο Αγορά

Το Σάββατο 9 Απριλίου στις 22:00 στον Πολυχώρο Αγορά, θα εμφανιστεί η Φωτεινή Βελεσιώτου. Μαζί της θα είναι η Μαρία Φασουλάκη και οι εξής μουσικοί: Γιώργος Κονής: Πιάνο – πλήκτρα, Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρες, Ευγένιος Χαλίλ: μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά, Κατερίνα Ταμβάκη: κλαρινέτο, Ηχοληψία: Γιώργος Κολεβέντης.

Εισιτήριο 13 ευρώ (11 ευρώ στην προπώληση).

9-10 Απριλίου

Poe~try στο Θέατρο Actina

Mια χοροθεατρική περφόρμανς που βασίζεται σε ένα διήγημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε ανεβαίνει κάθε Σάββατο και Κυριακή, μέχρι τις 17 Απριλίου, στις 21:15, στο Θέατρο Actina (Άννης Κομνηνής 8).

H περφόρμανς έχει τίτλο Poe~try. Σκηνοθετεί η Αθηνά Τσικνιά και ερμηνεύουν η Ελεονώρα Ηλία και ο Γιάννης Κοντός. Η κινησιολογία είναι της Ελεονώρας Ηλία, τα visual effects του Κωστή Εμμανουηλίδη, τα audio effects του Αχιλλέα Κάππη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Δέσποινα Ναυρόζογλου, σκηνογραφία-ενδυματολογία-φωτισμοί της Αθηνάς Τσικνιά, η επιμέλεια κοστουμιών της Φόνης Βραζέλη.

Τιμή εισιτηρίου: 12€ ταμείο, 10€ προπώληση, 8€ μειωμένο (ανέργων-εφήβων-παιδιών-65+).

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Μωβ κουκουβάγια, viva.gr. Πληροφορίες-κρατήσεις: 6974865401.

10 Απριλίου

Σινεμά: «Το παιδί με το ποδήλατο» των Νταρντέν

Το αφιέρωμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών στους βέλγους σκηνοθέτες Ζαν Πιερ και Λυκ Νταρντέν συνεχίζεται στις 10 Απριλίου. Την ημέρα αυτή, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», θα προβληθεί η ταινία «Το παιδί με το ποδήλατο» (2011) με Σεσίλ ντε Φρανς, Ζερεμί Ρενιέ, Τόμας Ντορέ.

Η υπόθεση: Ο Σιρίλ, είναι 12 χρόνων και το μόνο σχέδιο στη ζωή του, είναι να βρει τον πατέρα του που τον άφησε προσωρινά σε ορφανοτροφείο. Συναντά τυχαία τη Σαμάνθα, μια κομμώτρια, η οποία συμφωνεί να μένει μαζί της τα σαββατοκύριακα. Ο Σιρίλ δεν αναγνωρίζει την αγάπη που του δείχνει η Σαμάνθα, την αγάπη που χρειάζεται απελπισμένα για να ηρεμήσει την οργή του.

Οι Godsleep στο Beatnik

Η Bullet Productions παρουσιάζει τους Godsleep στα Ιωάννινα την Κυριακή 10 Απριλίου στις 21.30, στο Beatnik.

Εισιτήρια 6 ευρώ, προπώληση σε beatnik, Μάνθος Οπτικά.

ΟΙ Godsleep επιστρέφουν στο Beatnik, 3,5 χρόνια μετά από την τελευταία τους εμφάνιση.


* Στη φωτό: εξώφυλλο cd των "Όμμα"

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back