Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ίσως επανεκκίνηση στις 31 Μαρτίου

Εικόνα του άρθρου Ίσως επανεκκίνηση στις 31 Μαρτίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2018, 23:25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με τους «μεσαίους» του ελληνικού πρωταθλήματος, μεταξύ των οποίων και με τον ΠΑΣ, που τον εκπροσώπησε ο πρόεδρός του Γιώργος Χριστοβασίλης, συναντήθηκε το μεσημέρι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος. Για περίπου δύο ώρες στη συνάντηση αναλύθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ξανά, μετά τα γεγονότα της Τούμπας. 

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ συμφώνησαν αλλά και… διαφώνησαν. Συμφώνησαν δηλαδή σε όλα όσα παρέθεσε ο κ. Βασιλειάδης, όπως για τις πιο αυστηρές ποινές, αλλά και στο θέμα της μη εφαρμογής των νόμων. Οι ΠΑΕ δήλωσαν αντίθετες με τη διακοπή, κάτι που παραδέχθηκε και ο υφυπουργός, ότι δηλαδή ζημιώνει βασικά αυτές. «Το πρόβλημα δεν είστε εσείς, αλλά η διακοπή ζημιώνει ουσιαστικά εσάς. Είχαμε ένα ηθικό φραγμό σε αυτό, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο» τόνισε μεταξύ άλλων. Μια πρόταση που συζητήθηκε, ήταν να μην αδειοδοτείται ομάδα που προκαλεί ή συμμετέχει σε σοβαρά επεισόδια.

Και στις 16 ομάδες της σούπερ λίγκας θα σταλεί ένα έγγραφο με προτάσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές. Το έγγραφο πρέπει να υπογραφεί από όλους, ώστε να αρχίσει εκ νέου το πρωτάθλημα. Μια πιθανή ημερομηνία επανεκκίνησης, είναι η 31η Μαρτίου.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Βασιλειάδης συναντήθηκε με την επιτροπή παρακολούθησης της FIFA και της UEFA, ήτοι τους κ.κ. Χέρμπερτ Χίμπελ (πρόεδρος-στη φωτογραφία με τον κ. Βασιλειάδη) , Ιβάν Βέλα, Άντζελο Ρηγόπουλο και ο Μάριο Γεωργίου (UEFA), Βαγγέλη Γραμμένο (πρόεδρος της ΕΠΟ ) και Αλέξη Δέδες(Εκτελεστικός Γραμματέας).

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε: «Κατέστησα σαφείς στους εκπροσώπους των διεθνών συνομοσπονδιών τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση για διακοπή επ’ αόριστον των διοργανώσεων του πρωταθλήματος της  Super League και του Κυπέλλου Ελλάδος, οι οποίοι έγιναν απολύτως κατανοητοί. Πλέον αναμένω και από την ΕΠΟ και τους φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σειρά πρωτοβουλιών και έγγραφες δεσμεύσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back