Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ήταν μια τραυματική εμπειρία…»

Εικόνα του άρθρου «Ήταν μια τραυματική εμπειρία…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2019, 21:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεν έχω τη δυνατότητα να απειλήσω κανέναν ούτε να εκφοβίσω διευθυντή σχολείου ο οποίος συνταξιοδοτείται» ήταν η λιτή απάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ στα όσα κατήγγειλε με δημόσια επιστολή του ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Θανάσης Τσάνης. Δεν αρνήθηκε πάντως ότι μπορεί να έγινε διάλογος σε υψηλούς τόνους, χαρακτηρίζοντας την όλη εμπειρία του με το Μουσικό Σχολείο «τραυματική» κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Ελισάφ επέμεινε ότι η στάση του διευθυντή στην όλη υπόθεση δεν ήταν η καλύτερη, χαρακτηρίζοντας την εμμέσως «ανεύθυνη».

Όσο για την απόφαση παραμονής (προς το παρόν) του σχολείου στο υπάρχον κτίριο, που ανήκει σε κληροδότημα της Μητρόπολης Ιωαννίνων, ανέφερε ότι πάρθηκε σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη και τον μητροπολίτη. Υπενθυμίζεται ότι ο σύλλογος καθηγητών και ο διευθυντής με ανακοίνωσή τους ευχαρίστησαν για την εξέλιξη αυτή τον κ. Καχριμάνη.

«Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο επιχαίρονται; Επειδή παραμένουν στο ίδιο κτίριο για το οποίο κατήγγειλαν ότι είναι ακατάλληλο;» είπε ο κ. Ελισάφ, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και η δημοτική αρχή επιχείρησαν να δώσουν μια οριστική λύση. «Δεν ήταν η καλύτερη δυνατή λύση, αλλά κανείς δεν είχε προτείνει μια εναλλακτική λύση. Κουτσά στραβά είχα μια εναλλακτική λύση» είπε αναφερόμενος στην πρόταση για μεταφορά του σχολείου σε κτίριο στην Περίβλεπτο.

Στο τεχνικό κομμάτι για το Μουσικό Σχολείο, ο δήμαρχος είπε ότι εξασφαλίστηκε μια γνωμοδότηση στατικής επάρκειας για το κτίριο, αλλά υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, όπως η πυρασφάλεια και η τοποθέτηση ράμπας για ΑμεΑ.

To ζήτημα του Μουσικού Σχολείου έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο ο Θωμάς Μπέγκας και ο Χρήστος Πατσούρας, επικεφαλής παρατάξεων, με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back