Ήπειρος: Τι «βαθμό» βάζουν οι επισκέπτες της

Εικόνα του άρθρου Ήπειρος: Τι «βαθμό» βάζουν οι επισκέπτες της
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2024, 11:46

Η διαρκής έρευνα του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ για την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και κυρίως, την έξωθεν μαρτυρία του ελληνικού τουρισμού, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Ήπειρος έχει τις καλύτερες κριτικές, για τις παραθαλάσσιες δραστηριότητές της.

Ειδικά στο κομμάτι της έρευνας τάσεων, το ΙΝΣΕΤΕ (τέταρτο τρίμηνο ’23) παρατηρεί ότι στο 2023 έχουν μειωθεί αρκετά οι κριτικές σε διάφορα μέσα δικτύωσης κ.λπ.

Η πιο υψηλά εκτιμώμενη εμπειρία στην Ελλάδα είναι οι «πολιτισμικές εμπειρίες», με 9,4 μέσο βαθμό.

Η Ήπειρος λοιπόν μπαίνει «σφήνα» με σκορ 9,6 στις παραθαλάσσιες δραστηριότητες.

Ακολουθεί με 9,5 ο πολιτισμός και με 8,8 το φαγητό και το ποτό.

Επίσης, «εμφανίζεται» στις αξιολογήσεις, στους τομείς αξιολόγησης του προσωπικού, με το υψηλό 9,6 και στο value for money με 9.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι κριτικές στις οποίες βασίζεται το «σκορ» είναι εξαιρετικά λίγες, παρότι είναι καλές.

Αυτό εξηγείται πολλαπλά, είτε γιατί ο όγκος επισκεπτών στην Ήπειρο μπορεί να είναι αυξανόμενος, είναι ακόμα πολύ μικρός ωστόσο, είτε γιατί οι προωθήσεις στα μέσα που καταγράφουν κριτικές και τάσεις, είναι ακόμα πολύ μικρή…

Στο πλαίσιο της ανάλυσης έχουν αξιολογηθεί 94 χιλιάδες σχόλια για αξιοθέατα (attractions) και 52 χιλιάδες για εστιατόρια και μπαρ στην Ελλάδα, καθώς και 4,8 εκατ. και 8,8 εκατ. αντίστοιχα για ανταγωνιστικούς προορισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back