ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μακελειό με δεκάδες νεκρούς

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Μακελειό με δεκάδες νεκρούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2023, 12:26
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες αστυνομικοί διασκορπίστηκαν σε ολόκληρη την πολιτεία του Μέιν κυνηγώντας έναν άνδρα που καταζητείται σε σχέση με τους μαζικούς πυροβολισμούς σε ένα μπαρ και ένα μπόουλινγκ στην πόλη Λιούιστον, καθώς τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται από 16 έως 22, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπήρχαν πολλά θύματα, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν αριθμούς.

Η πολιτειακή και η τοπική αστυνομία κατονόμασε τον Ρόμπερτ Κάρντ, 40 ετών, ο οποίος φέρεται να είχε εισαχθεί σε ίδρυμα ψυχικής υγείας το καλοκαίρι, ως πρόσωπο ενδιαφέροντος για την υπόθεση. 

Σύμφωνα με το Associated Press ο 40χρονος είναι εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων. Ο ίδιος εκπαιδεύτηκε από τον αμερικανικό στρατό σε μια εγκατάσταση στην πόλη Σάκο του Μέιν. 

Νωρίτερα, δημοσίευσαν στο Facebook φωτογραφίες ενός γενειοφόρου άνδρα με καφέ κουκούλα και τζιν σε έναν από τους τόπους του εγκλήματος, ο οποίος κρατούσε κάτι που φαινόταν να είναι ένα ημιαυτόματο τουφέκι σε θέση βολής.

Η αστυνομία βρήκε ένα λευκό SUV που πιστεύει ότι ο Κάρντ οδήγησε στην πόλη Lisbon, περίπου 7 μίλια (11 χλμ.) νοτιοανατολικά, και ο Sauschuck δήλωσε ότι ζητήθηκε από τους ανθρώπους να παραμείνουν στα σπίτια τους τόσο στο Lewiston όσο και στη Lisbon.

Σε ανάρτηση στο X η αστυνομία της Πολιτείας του Μέιν είπε: «Υπάρχει ένας ενεργός σκοπευτής στο Λιούιστον. «Ζητάμε από τους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους τους. Παρακαλούμε μείνετε μέσα στο σπίτι σας με τις πόρτες κλειδωμένες».

Η αστυνομία του Lewiston είπε ότι απάντησε σε περιστατικά σε δύο τοποθεσίες, ένα εστιατόριο που ονομάζεται Schemenges και το Sparetime Recreation, μια αίθουσα μπόουλινγκ.

Οι δύο τοποθεσίες φαίνεται να απέχουν περίπου 6,5 χιλιόμετρα, ή 10 λεπτά με το αυτοκίνητο, η μία από την άλλη.

Το ιατρικό κέντρο του Central Maine δήλωσε ότι αντιδρά σε ένα «συμβάν μαζικών πυροβολισμών» και ότι συντονίζεται με άλλα νοσοκομεία της περιοχής για την περίθαλψη των τραυματιών.

Το Λιούιστον είναι μια πόλη περίπου 38.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 35 μίλια βόρεια του Πόρτλαντ του Μέιν.

Με πληροφορίες από Reuters, AP, BBC

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back