ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

ΗΠΑ-FDA: Τα έξυπνα ρολόγια δεν μετρούν το σάκχαρο στο αίμα

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ-FDA: Τα έξυπνα ρολόγια δεν μετρούν το σάκχαρο στο αίμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2024, 10:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ προειδοποίησε την Τετάρτη τους καταναλωτές κατά της χρήσης έξυπνων ρολογιών ή έξυπνων δαχτυλιδιών που ισχυρίζονται ότι μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα χωρίς να τρυπούν το δέρμα, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή ή τη μάρκα.

Η ρυθμιστική αρχή υγείας δήλωσε ότι εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι κατασκευαστές, οι διανομείς και οι πωλητές δεν διαθέτουν παράνομα στην αγορά μη εξουσιοδοτημένες συσκευές που ισχυρίζονται ότι μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Οι συσκευές διαφέρουν από τις εφαρμογές smartwatch που εμφανίζουν δεδομένα από εγκεκριμένες από τον FDA συσκευές μέτρησης γλυκόζης αίματος που τρυπούν το δέρμα, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι δεν έχει εξουσιοδοτήσει, αδειοδοτήσει ή εγκρίνει κανένα έξυπνο ρολόι ή έξυπνο δαχτυλίδι που προορίζεται να μετρά ή να εκτιμά τις τιμές της γλυκόζης του αίματος από μόνο του, ούτε έχει αξιολογήσει την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητά τους.

Τέτοιες συσκευές κατασκευάζονται από δεκάδες εταιρείες και πωλούνται με πολλές εμπορικές ονομασίες. Οι κατασκευαστές τους συχνά ισχυρίζονται ότι οι συσκευές μπορούν να μετρήσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα χωρίς να απαιτείται από τους χρήστες να τρυπήσουν το δέρμα τους.

Οι ανακριβείς μετρήσεις του σακχάρου στο αίμα μπορεί να οδηγήσουν σε λάθη στη διαχείριση του διαβήτη, συμπεριλαμβανομένης της λήψης λανθασμένης δόσης ινσουλίνης ή άλλων φαρμάκων που μειώνουν γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου, δήλωσε ο FDA.

Ο οργανισμός συμβούλευσε επίσης τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να συζητήσουν με τους ασθενείς τους τον κίνδυνο χρήσης μη εγκεκριμένων συσκευών μέτρησης της γλυκόζης αίματος και να τους βοηθήσουν να επιλέξουν μια κατάλληλη εγκεκριμένη συσκευή για τις ανάγκες τους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back