πλαισιο πισω tc1
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ημέρα της Ευρώπης στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου Ημέρα της Ευρώπης στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2018, 17:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 9ης Μαΐου, της Ημέρας της Ευρώπης, διοργανώνουν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct Ηπείρου, οι πρεσβευτές της δράσης Teachers4Europe και το Κέντρο Νέων Ηπείρου αύριο 9 Μαΐου, από τις 09:30 έως τις 13:30, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων. 

Η 9η Μαΐου σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν». Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950 ο Ρομπέρ Σουμάν, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Όραμά του ήταν η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργάνου που θα διαχειριζόταν κεντρικά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Η Συνθήκη για την ίδρυση του οργάνου αυτού υπεγράφη έναν μόλις χρόνο μετά. Η πρόταση του Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στην αυριανή γιαννιώτικη εκδήλωση, θα παρουσιαστούν οι εκπαιδευτικές δράσεις του δικτύου Teachers4Europe Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2017-2018. Θα συμμετέχουν ο Κώστας Τσουτσοπλίδης από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο Βαγγέλης Παπουτσής, αναπληρωτής διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ο Μιχάλης Ράπτης, διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ο Στέφανος Σίντος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ο Στέφανος Μιχάλης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ. Στην εκδήλωση θαγίνει και παρουσίαση της νικήτριας ομάδας Zephyrus II, στον διαγωνισμό Cansat in Greece.   

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3