Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ημέρα της Ευρώπης στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου Ημέρα της Ευρώπης στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2018, 17:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 9ης Μαΐου, της Ημέρας της Ευρώπης, διοργανώνουν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct Ηπείρου, οι πρεσβευτές της δράσης Teachers4Europe και το Κέντρο Νέων Ηπείρου αύριο 9 Μαΐου, από τις 09:30 έως τις 13:30, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων. 

Η 9η Μαΐου σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν». Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950 ο Ρομπέρ Σουμάν, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Όραμά του ήταν η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργάνου που θα διαχειριζόταν κεντρικά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Η Συνθήκη για την ίδρυση του οργάνου αυτού υπεγράφη έναν μόλις χρόνο μετά. Η πρόταση του Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στην αυριανή γιαννιώτικη εκδήλωση, θα παρουσιαστούν οι εκπαιδευτικές δράσεις του δικτύου Teachers4Europe Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2017-2018. Θα συμμετέχουν ο Κώστας Τσουτσοπλίδης από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο Βαγγέλης Παπουτσής, αναπληρωτής διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ο Μιχάλης Ράπτης, διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ο Στέφανος Σίντος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ο Στέφανος Μιχάλης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ. Στην εκδήλωση θαγίνει και παρουσίαση της νικήτριας ομάδας Zephyrus II, στον διαγωνισμό Cansat in Greece.   

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back