ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η υπόθεση Κατσίφα στο δημοτικό συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Η υπόθεση Κατσίφα στο δημοτικό συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2018, 22:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η υπόθεση του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα απασχόλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων στη σημερινή του συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας ανέγνωσε την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή. Στην ανακοίνωση, η δημοτική αρχή εξέφραζε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Κατσίφα και παράλληλα προέτρεπε τους «δημοκρατικούς πολίτες να εμπιστευτούν τους χειρισμούς της κυβέρνησης και να μην επικρατήσουν εντάσεις γύρω από ένα πολύ λεπτό ζήτημα για τις διμερείς μας σχέσεις με τη γείτονα χώρα».

Λίγα λεπτά αργότερα, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Νίκος Γκόντας μίλησε για «αλυτρωτικές διαθέσεις» εκ μέρους της Αλβανίας και για «εν ψυχρώ εκτέλεση έλληνα πολίτη». Ο κ. Γκόντας επέμεινε ιδιαίτερα στα περί αλβανικού αλυτρωτισμού  -την ίδια στιγμή βέβαια έκανε αναφορά σε «κατεχόμενη Βόρεια Ήπειρο»- ενώ έκανε λόγο για πολιτική «ενδοτισμού» εκ μέρους της ελληνικής πλευράς. Η παράταξη της μείζονα αντιπολίτευσης έθεσε δε το ζήτημα της τήρησης ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Κατσίφα.

Η παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» διά στόματος Βαγγέλη Καραμπίνα  περιορίστηκε να αναφέρει ότι «δεν πρέπει να παίρνουμε ακραίες θέσεις που να υποδαυλίζουν τις σχέσεις των δύο χωρών. Υπάρχουν άλλοι που θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης». Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας έκρινε ότι η στάση της αλβανικής Αστυνομίας ήταν «τραγική κα αχαρακτήριστη» και εκτίμησε ότι «ήταν πού εύκολη η σύλληψή του».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back