Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Skoda Fabia κυκλοφορεί ανανεωμένη

Εικόνα του άρθρου Η Skoda Fabia κυκλοφορεί ανανεωμένη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2018, 20:19
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Skoda Fabia, το μικρότερο μοντέλο της τσέχικης μάρκας που παράγεται σε δυο αμαξώματα χάτσμπακ και στέσιον βάγκον (Combi), κυκλοφορεί αναβαθμισμένο.

Ειδικότερα, μπροστά ξεχωρίζει η νέα μάσκα με κάθετες ράβδους και τα επανασχεδιασμένα φώτα και ο νέος προφυλακτήρας με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης. Νέα φώτα ημέρας LED παρέχονται στο βασικό εξοπλισμό, ενώ οι προβολείς LED είναι προαιρετικοί. Τα νέα πίσω φώτα LED είναι επίσης προαιρετικά. Νέες ζάντες αλουμινίου με εύρος από 15 έως 18 ίντσες διατίθενται για πρώτη φορά.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι νέες επενδύσεις καθισμάτων για το επίπεδο εξοπλισμού Ambition και Style, καθώς και για την ειδική έκδοση Monte Carlo. Η μάρκα ανανέωσε και τα στρογγυλά όργανα στο ταμπλό. Οι ενδείξεις μπορούν τώρα να διαβάζονται ακόμα πιο εύκολα.

Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις της με μήκος 3.99 μ. και μεταξόνιο 2.47 μ. η Skoda Fabia προσφέρει ικανοποιητικούς χώρους για τέσσερις επιβάτες. Ο πέμπτος επιβάτης θα κάνει αρκετές υποχωρήσεις. Ο αποθηκευτικός χώρος στη χάτσμπακ είναι από 330 έως 1.150 λίτρα.

Η Combi με μήκος 4.26 μ. προσφέρει τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία της και έχει χωρητικότητα από 530 έως και 1.395 λίτρα.

Το πρόγραμμα Simply Clever προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και πρακτικότητα. Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η επένδυση διπλής όψης του χώρου αποσκευών: μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε από την ανάγλυφη πλευρά της είτε από την άλλη πλευρά που καθαρίζεται πιο εύκολα. Προσφέρει επίσης μια βάση για tablet και δυο θύρες USB στον πίσω χώρο για τη φόρτιση smartphone ή άλλων συσκευών. Διαθέτει έναν αφαιρούμενο φακό LED στο χώρο αποσκευών που φορτίζεται αυτόματα κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Ο φακός διαθέτει δυο μαγνήτες. Έτσι μπορεί, για παράδειγμα, να στερεωθεί στο αμάξωμα του οχήματος.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει μονάδες που καταναλώνουν βενζίνη. Η μονάδα 1.0 MPI αποδίδει 75 ίππους. Η κατανάλωση καυσίμου είναι 4,8 λίτρα/100 χλμ. ,οι εκπομπές CO2 110 γραμ./χλμ. Το μοτέρ με τεχνολογία TSI έχει επίσης χωρητικότητα 1.000 κ.εκ. και προσφέρεται σε δυο εκδόσεις όσον αφορά την ισχύ. Αποδίδει είτε 95 είτε 110 ίππους.

Ο πιο ισχυρός κινητήρας 1.0 TSI 110 ίππων διατίθεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στον βασικό εξοπλισμό και προαιρετικά με 7-τάχυτο DSG. Στο τελευταίο, οι ταχύτητες μπορούν να αλλάζουν τόσο χειροκίνητα όσο και αυτόματα.

Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 10.980 ευρώ (1.0 75 Active).

Η πρώτη δοκιμή στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής παρουσίασης του αυτοκινήτου, έγινε με την έκδοση 1.0 95 ίππων. Όπως διαπιστώθηκε, το ανανεωμένο Fabia, έχει αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά. Στέκεται καλύτερα στο δρόμο σε σχέση με τον αρχικό εκπρόσωπο της τρίτης γενιάς και αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά τις ιδιομορφίες του δρόμου. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι η βελτιωμένη ποιότητα κύλισης. Η απόδοση του κινητήρα είναι ικανοποιητική και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που προκύπτουν στη χρήση του αυτοκινήτου στο αστικό περιβάλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back