Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «Silicon Valley» και μια τραπεζική ψήφος εμπιστοσύνης

Εικόνα του άρθρου Η «Silicon Valley» και μια τραπεζική ψήφος εμπιστοσύνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2022, 15:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Breakfast meeting είχε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη. Για την πρωινή αυτή συνάντηση, δελτία Τύπου (ίδια) έγιναν και από τις δύο πλευρές.

Η Alpha Bank εξέφρασε τη βούλησή της και τη δέσμευσή της να σταθεί αρωγός σε επενδύσεις «που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική των Ιωαννίνων και θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για την τοπική και εθνική οικονομία». Σημαντικό ρόλο στη δέσμευση αυτή έχουν οι προοπτικές των Ιωαννίνων ως προορισμού για επενδύσεις τενχχολογίας, «μιας ελληνικής ‘Silicon Valley’ όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος της πόλης κ. Ελισάφ, που έχει θέσει ως στόχο την προσέλκυση εταιριών υψηλής τεχνολογίας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου.

«Η προσέλκυση επενδύσεων υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας είναι απαραίτητη για να αποκτήσει η Ελλάδα μία δυναμική και ισχυρή θέση στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη. Έργα που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας ειδικά σε τομείς όπου η χώρα μας παραδοσιακά υστερούσε, όπως η τεχνολογία και το R&D, έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς ο θετικός αντίκτυπός τους είναι πολλαπλασιαστικός και διαχέεται σε όλη την οικονομία», ανέφερε ο κ. Ψάλτης. Ο Όμιλος της Alpha Bank κάνει αναφορά και στην εξωστρέφεια των Ιωαννίνων όπως και στην πρωτοβουλία του Δήμου για τις «100 ενεργειακά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».

Σχετικά με τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής και την οπτική των ξένων εταιρειών για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ιωαννίνων, τις απόψεις του στη συνάντηση κατέθεσε και ο Ηλίας Χαλδεάκης, Head of Engineering της Best Secret GmbH, γερμανικής εταιρίας στον χώρο του e-commerce, η οποία υλοποιεί επένδυση για τη δημιουργία του δικού της κέντρου R&D στα Ιωάννινα. Το κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2023. H Best Secret βρίσκεται υπό κοινό μετοχικό έλεγχο με την TeamViewer, το κέντρο καινοτομίας της οποίας εγκαινιάστηκε προ μηνών ενώ είχε προηγηθεί ανάλογη επένδυση στην περιοχή από την P&I.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο περιοδείας της διοίκησης της Τράπεζας στην Ήπειρο και την Αχαϊα. Σε αυτήν συμμετείχαν επίσης ο διευθυντής Εμπορικής Τραπεζικής της Alpha Bank Τηλέμαχος Γεωργάκης και ο επικεφαλής του Γραφείου του CEO του Ομίλου, Νίκος Καλιτσουνάκης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back