ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πανδημία στην Ήπειρο: Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές

Εικόνα του άρθρου Η πανδημία στην Ήπειρο: Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2020, 16:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν αλλάζει ιδιαίτερα η εικόνα που υπάρχει για κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για τον κοροναϊό στα νοσοκομεία της Ηπείρου. Από τη γραπτή ενημέρωση, που γίνεται σε καθημερινή βάση, από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, το νεότερο το οποίο προκύπτει, είναι ότι γιατροί του νοσοκομείου Άρτας επιστρέφουν από αύριο στη δουλειά τους.  

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει ακόμη ότι στο κάμπινγκ του Δρεπάνου φιλοξενούνται 23 άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, για τους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπατρισμού τους μέσω των ακτοπλοϊκών γραμμών προς την Ιταλία. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους, όπως σημειώνεται.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι. Ο ένας παραμένει σε σταθερή κατάσταση.  Η κατάσταση του ηλικιωμένου από την  Άρτα, που χθες είχε παρουσιάσει επιδείνωση, σταθεροποιήθηκε.

-Το κρούσμα νεαρού ατόμου που βρέθηκε  θετικό από τις προηγούμενες ημέρες, νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών σε εξαιρετική κατάσταση.

-Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική, παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.

-Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες, είναι αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

-Αναμένονται αποτελέσματα από πέντε δείγματα επί του συνόλου των δειγμάτων που έχουν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες.

-Όλα τα υπόλοιπα έχουν βρεθεί αρνητικά. 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

-Τα δεκατέσσερα δείγματα που ελήφθησαν χθες είναι όλα αρνητικά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και τα δείγματα των γιατρών του νοσοκομείου, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τον ηλικιωμένο που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και παρέμεναν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Από αύριο οι γιατροί επιστρέφουν στην εργασία τους.

-Όλες οι υπόλοιπες επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται.

-Αναμένονται απαντήσεις για οκτώ δείγματα τα οποία ελήφθησαν στις 23/3 και 24/3.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

-Το ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου συνεχίζει να τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

-Δεκατέσσερις διαπιστωμένες επαφές υψηλού και μέτριου κινδύνου συνεχίζουν να είναι ασυμπτωματικές και σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

-Στο νοσοκομείο δεν νοσηλεύεται ύποπτο κρούσμα SARS-COV-2.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

-Σήμερα 24/3/2020 ελήφθησαν προς διερεύνηση δύο νέα δείγματα.

-Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3