Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Nissan αποκαλύπτει το Vmotion 2.0

Εικόνα του άρθρου Η Nissan αποκαλύπτει το Vmotion 2.0
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2017, 14:53
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με την αποκάλυψη του Vmotion 2.0 στο  Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit (NAIAS), η Nissan παρουσιάζει ένα νέο πρωτότυπο όχημα που σηματοδοτεί τη σχεδιαστική κατεύθυνση του μέλλοντος στην κατηγορία των  sedan, σε συνδυασμό με την τεχνολογία Intelligent Mobility. 

Το Nissan Vmotion 2.0 αποτελεί την εξέλιξη της χαρακτηριστικής «V-motion» σχεδιαστικής γλώσσας της Nissan, όπως αυτή αποτυπώνεται σε πολλά από τα σημερινά μοντέλα της, με χαρακτηριστικότερα στις ΗΠΑ τα Murano και Maxima. Για την ακρίβεια το Vmotion 2.0 πηγαίνει τον σχεδιασμό της Nissan ένα βήμα παραπέρα, σχηματίζοντας ένα έξυπνο τρισδιάστατο μοτίβο που χαρακτηρίζει με μοναδικό τρόπο τον όγκο και την αρχιτεκτονική του οχήματος. 

Προσφέροντας μια ματιά από το μέλλον του «Nissan Intelligent Mobility», του οδικού χάρτη  της Nissan για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων και μηδενισμού των θανατηφόρων ατυχημάτων, το μπροστινό έμβλημα Nissan του οχήματος ενεργοποιεί φωτισμό, όταν το αυτοκίνητο είναι σε λειτουργία ProPILOT. Επιπλέον, το κυρτό πίσω κρύσταλλο με τους ρέοντες πίσω πυλώνες του οχήματος, προσδίδουν μια έξυπνη και αποτελεσματική αεροδυναμική.

Η σιλουέτα του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από μια «πλωτή οροφή», με μια γραμμή που ρέει απρόσκοπτα από τις απότομα κεκλιμένες εμπρός κολόνες, στο χείλος του καπό. 

Το πίσω μέρος του οχήματος αποπνέει φινέτσα και δυναμική. Τα πίσω φώτα στιλ μπούμερανγκ τονίζουν το πλάτος του οχήματος, ενώ παρόμοια με τη έμπροσθεν μάσκα είναι και η φιλοσοφία στον πίσω διαχύτη που φωτίζεται όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί σε καθεστώς ProPILOT.

ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Οι εμπρός και οι πίσω πόρτες ανοίγουν διάπλατα, δημιουργώντας ένα μεγάλο ενιαίο χώρο που καλωσορίζει τους επιβάτες στην ευρύχωρη καμπίνα του Nissan Vmotion 2.0. Η κονσόλα ακολουθεί την «αέρινη» αισθητική του υπόλοιπου σχεδιασμού, η οποία ενσωματώνει το ταμπλό και το σύστημα infotainment τόσο για τον οδηγό, όσο  και για τον συνοδηγό. 

Η ενιαία οριζόντια οθόνη ενσωματώνει το γραφικό περιβάλλον χειρισμού του  ProPILOT (GUI). Για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων, η κεντρική πίσω κονσόλα διαθέτει μικρότερη οθόνη, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως μια επέκταση της κύριας οθόνης.

Το τιμόνι έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στον οδηγό, αλλά και τον συνοδηγό να βλέπουν καθαρά όλη την infotainment οθόνη, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την  απρόσκοπτη εμπειρία του ProPILOT. Χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό της, η καμπίνα προσφέρει στον οδηγό και τον συνοδηγό την υπέρτατη άνεση, όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε λειτουργία ProPILOT. Η απλή διάταξη της κεντρικής κονσόλας περιλαμβάνει ένα πολλαπλών λειτουργιών  touchpad για τον χειρισμό του  συστήματος  infotainment.

Στο κομμάτι της ακουστικής, το Vmotion 2.0 εξοπλίζεται με τα καινοτόμα ηχεία Bose UltraNearfield ™, συμπεριλαμβανομένων των νέων τεχνολογιών διαχείρισης του ήχου. Αυτή οι  τεχνολογίες αυξάνουν το βαθμό αντίληψης για τον οδηγό, καθώς  μπορεί να ελέγξουν την κατεύθυνση και την απόσταση του ήχου, δημιουργώντας  ένα πεδίο ήχου 360 μοιρών γύρω από τον επιβάτη, απολαμβάνοντας διαφορετικούς ήχους ταυτόχρονα και με υψηλή καθαρότητα.

Video με το εντυπωσιακό πρωτότυπο Vmotion 2.0 της Nissan


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back