Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η μη απάντηση της δημοτικής αρχής Ζίτσας

Εικόνα του άρθρου Η μη απάντηση της δημοτικής αρχής Ζίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/01/2023, 18:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της νέας παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» Σπύρος Πάικας, με ανακοίνωσή του, έθεσε το ζήτημα της ενημέρωσης αιρετών και δημοτών για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που αφορά τη λίμνη Παμβώτιδα και τα Ιωάννινα.

Ο κ. Πάικας επεσήμανε δε ότι στη μελέτη αυτή, η οποία βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, προτείνονται παρεμβάσεις που σχετίζονται με τον Δήμο Ζίτσας, όπως η επαναδημιουργία της λίμνης Λαψίστας και η εφαρμογή μέτρων για την αγροτική παραγωγή.

Η δημοτική αρχή του Μιχάλη Πλιάκου έρχεται να καταλογίσει στον κ. Πάικα, στον οποίο αναφέρεται με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, «κριτική για το ‘θεαθήναι’» και «αγωνία να βρίσκεται με κάποιο τρόπο στο προσκήνιο». Και κάνοντας ένα άλμα σκέψης, η δημοτική αρχή Ζίτσας προσθέτει αμέσως μετά: «Επειδή όμως εμείς έχουμε έργα εκατομμυρίων σε εξέλιξη, τον διαβεβαιώνουμε πως δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να τον ακολουθήσουμε σε αυτή του την προσπάθεια».

Τι λέει για το επίμαχο θέμα; «Για πρώτη και τελευταία φορά και χωρίς ίχνος ειρωνείας από μέρους μας, τον πληροφορούμε ότι δεν είναι δυνατό να κοινοποιήσουμε κάτι που δεν ήρθε ποτέ στο πρωτόκολλο των υπηρεσιών μας. Όπως και εμείς μπορεί να ενημερωθεί από τον ιστότοπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που είναι αναρτημένη για διαβούλευση».

Προφανώς, η απάντηση αυτή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ουσιαστική.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας (κι όχι μόνο) θα πρέπει να έχει άποψη και θέση επί της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης. Η δημοτική αρχή (όπως και οι υπηρεσίες της) δεν μπορεί να μη γνωρίζει επίσης ότι η μελέτη αυτή είναι εκατοντάδων σελίδων και αρκετά περίπλοκη. Δεν είναι μια έκθεση ιδεών σε μερικές σελίδες.

Το ενδιαφέρον από την απάντηση της δημοτικής αρχής είναι ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην πρόθεσή της να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back