Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Καμεράτα δίνει συναυλία

Εικόνα του άρθρου Η Καμεράτα δίνει συναυλία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2018, 15:59
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Την εναρκτήρια συναυλία της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου με τίτλο «Νέοι σολίστ» θα δώσει η Καμεράτα, η Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στις 20:00, στην αίθουσα τελετών «Γ. Μυλωνάς», στην πανεπιστημιούπολη.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν κοντσέρτα για βιολί, φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο των Vivaldi, Bach, Mozart, Weber και Chopin, στα οποία θα συμπράξουν ως σολίστ φοιτητές του Πανεπιστημίου και μέλη της Καμεράτας.

Στόχος της συναυλίας είναι η ανάδειξη των φοιτητών του Πανεπιστημίου σε έναν τομέα που πλαισιώνει τις ακαδημαϊκές τους σπουδές, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να προβάλουν τις εξαιρετικές τους μουσικές δεξιότητες, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στη συναυλία θα συμπράξουν ως σολίστ και τρεις καταξιωμένοι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, οι οποίοι είναι και δάσκαλοι κάποιων μελών της Καμεράτα, με το περίφημο Τριπλό Κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο του Beethoven. Πρόκειται για τους δασκάλους Γεράσιμο Λώλη (βιολί), Νίκο Νικολαΐδη (βιολοντσέλο) και Ελένη Κολιού (πιάνο).

Την Καμεράτα, η οποία δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2016, διευθύνει ο Γιώργος Χλίτσιος,

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 


Την ίδια ημέρα, στις 19:30, το λεωφορείο του Πανεπιστημίου, με αφετηρία την Περιφέρεια, θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την πανεπιστημιούπολη για διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back