Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η… Ιαπωνία ήρθε Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Η… Ιαπωνία ήρθε Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2018, 16:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την αποστολή του Δήμου της Ιτσινόμια της Ιαπωνίας την οποία φιλοξενεί αυτές τις μέρες ο Δήμος Ιωαννιτών υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Γιάννενα και Ιτσινόμια συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Διεθνής Αστική Συνεργασία (IUC): Βιώσιμες και Καινοτόμες Πόλεις και Περιφέρειες 2016-2019».

Πρόκειται για μια διεθνή πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και στοχεύει στη βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης (city-to-city cooperation), υποστηρίζοντας δράσεις για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

 «Έχουμε διαμορφώσει μια πολύ ενδιαφέρουσα σχέση καθώς είχε προηγηθεί μια δική μας επίσκεψη στην Ιαπωνία η οποία είναι μια προηγμένη χώρα και σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας... Θέλουμε η σχέση που έχουμε αναπτύξει να αντέξει σε βάθος χρόνου και για ένα ακόμη λόγο. Επειδή για εμάς είναι πολύ σημαντική η διασύνδεση των πόλεων στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής που εφαρμόζουμε με βάση τον στρατηγικό μας σχεδιασμό» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Μπέγκας.

Ο επικεφαλής της αποστολής, διευθυντής του Τμήματος Πολεοδομίας του Δήμου Ιτσινόμια κ. Γιαμάντα με τη σειρά του σημείωσε: «Η Ιαπωνία μόλις εδώ και 150 χρόνια άρχισε να αναπτύσσει σχέσεις με την Ευρώπη και τον κόσμο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ακριβώς 150 μετά απ’ αυτό το ξεκίνα είμαστε στα Γιάννενα και συνεργαζόμαστε με το Δήμο, γιατί είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο οι χώρες αλλά και οι πόλεις να συνεργάζονται». Ανέφερε δε ότι τα Γιάννενα και η Ιτσινόμια έχουν πολλά κοινά προβλήματα, όπως το κυκλοφοριακό. Η ιαπωνική αποστολή τις προηγούμενες ημέρες είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την Περιφέρεια Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο και τοπικές επιχειρήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκε σειρά τεχνικών συναντήσεων για θέματα που αφορούν τη βιώσιμη κινητικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back