ΘΕΑΤΡΟ

«Η Γελάδα», στο κυνήγι της ευτυχίας

Εικόνα του άρθρου «Η Γελάδα», στο κυνήγι της ευτυχίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2019, 21:18
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To αλληγορικό παραμύθι «Η Γελάδα» του Τούρκου Ναζίμ Χικμέτ, που έχει ανέβει στην αθηναϊκή σκηνή του θεάτρου Altera Pars, έρχεται στα  Γιάννενα, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, το σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος.

Η υπόθεση: Μια μικροαστική οικογένεια με μεγάλα όνειρα για κοινωνική ανέλιξη, για καταξίωση, για πρόοδο και προκοπή, η μάνα, η κόρη, ο γιος... Ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο.

Η μάνα θέλει το καλύτερο για τα παιδιά της και τα παιδιά φορτώνονται τις προσδοκίες και τις επιθυμίες της μητέρας τους. Η κόρη θα γίνει σπουδαία καλλιτέχνης της όπερας και ο γιος ο μεγαλύτερος ποιητής της εποχής του. Όνειρα που είναι μεγαλύτερα από την πραγματικότητα που τους περιορίζει.

Λύση έρχεται να δώσει μια γελάδα... Μία παχιά γελάδα που θα κατεβάζει γάλα και το γάλα της θα γίνει βούτυρο, γιαούρτι και θα πουληθεί και έτσι θα πλουτίσουν και αφού πλουτίσουν ... τότε σίγουρα όλα θα είναι καλύτερα. Σύντομα όμως το μέσο γίνεται σκοπός και τα πάντα ανατρέπονται.

Παίζουν: Μίνα Χειμώνα, Πέτρος Νάκος, Αγγελική Κοντού, Σπύρος Σιδέρης, Ηλίας Τσούμπελης. Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€ μειωμένο και 8€ για μαθητές και ομαδικά.

Στις 13 Απριλίου η παράσταση θα ξεκινήσει στις 21:00, και στις 14 Απριλίου στις 20:00.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back