Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

Η «Φιλική Εταιρεία» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου Η «Φιλική Εταιρεία» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2021, 17:50
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη θεατρική παράσταση «Φιλική Εταιρεία. Η Αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση» παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, στις 26 Ιουλίου, στις 19:30 και στις 21:30.

 Την παράσταση, η οποία ανεβαίνει στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, σκηνοθετεί η Ιόλη Ανδρεάδη. Πρόκειται δε για ένα πρωτότυπο κείμενο της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη, το οποίο έχει βασιστεί σε έρευνα των δύο συγγραφέων-ερευνητών.

Στο δωδέκατο θεατρικό έργο τους οι δύο συγγραφείς, συνδυάζοντας ιστορικά γεγονότα με μυθοπλασία, ξετυλίγουν επί σκηνής το μελαγχολικό νήμα από το οποίο διέπονται  οι ζωές των ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας, από το τρελό και παθιασμένο όραμα της εθνικής ανεξαρτησίας ως το σκληρό και μοναχικό βίωμα της προσωπικής προδοσίας.

Η παράσταση περιοδεύει σε όλο το Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ. Το κείμενο της παράστασης κυκλοφορεί από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την Κάπα Εκδοτική.

Τη σκηνογραφία και τα κοστούμια έχει κάνει η Δήμητρα Λιάκουρα, ενώ την κατασκευή σκιών ο Γιάγκος Ανδρεάδης. Βοηθός σκηνοθέτης/καλλιτεχνικής συνεργάτης η Πηνελόπη Ασλάνογλου, φωτισμούς η Στέβη Κουτσοθανάση, stage manager ο Αριόν Βεΐζι.

Tους ρόλους ερμηνεύουν τέσσερις ηθοποιοί. Η Νεφέλη Κουρή (Αφηγήτρια/Νικόλαος Σκουφάς/Ελλάς), Αγησίλαος Μικελάτος (Εμμανουήλ Ξάνθος), Κώστας Νικούλι (Αθανάσιος Τσακάλωφ), Δέσποινα Σαραφείδου (Αλέξανδρος Υψηλάντης)

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

*Photo credit: Κική Παπαδοπούλου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back