Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

Η διαχρονική «Γκόλφω» από το ΚΘΒΕ

Εικόνα του άρθρου Η διαχρονική «Γκόλφω» από το ΚΘΒΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2020, 01:27
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H «Γκόλφω» του Σπ. Περεσιάδη ανεβαίνει από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

Πέντε ηθοποιοί ερμηνεύουν όλους τους ρόλους, σε μια παράσταση με ζωντανή μουσική, όπου τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις υπογράφει ο Άλκης Κανίδης από το συγκρότημα «Εκμέκ» και τους στίχους των τραγουδιών ο Χρήστος Παπαδημητρίου. Γκόλφω η Χρύσα Τουμανίδου. Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη συμμετέχει με μια υποκριτική τριπλέτα, ενσαρκώνοντας τη μάνα της Γκόλφως, την αντίζηλό της, αλλά και τον αρχιτσέλιγκα Ζήση.

Παίζουν ακόμη Δημήτρης Μορφακίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Θάνος Φερετζέλης. Μουσικός επί σκηνής ο Μανόλης Σταματιάδης. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Χρήστος Παπαδημητρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε την Γκόλφω το 1893. Το έργο έκανε μεγάλη επιτυχία και βρισκόταν σταθερά «στις αποσκευές» των θιάσων που περιόδευαν στην ελληνική επαρχία. Το κείμενο αποτελεί σταθμό στη νεοελληνική δραματουργία και «συναντά» τις εποχές μέσα από τα ανθρώπινα πάθη των ηρώων του. Η ιστορία ενός έρωτα που «τσαλακώνεται» από συμφέροντα και συμβάσεις αλλά που τελικά καταφέρνει να διασώσει το ιδανικό του, μας επιστρέφει σε μια κοινωνία όπου το συναίσθημα μοιάζει τόσο ανόθευτο, αγνό και ακατέργαστο, που φαντάζει μακρινό και ταυτόχρονα σαγηνευτικό μέσα στην αποξένωση της σύγχρονης εποχής.

Τιμή προπώλησης (στο κιόσκι στην κεντρική πλατεία) και μέσω ηλεκτρονικής κράτησης (viva.gr) 10 ευρώ. Κανονικό εισιτήριο 12 ευρώ. Φοιτητικό/άνω των 65/Ομαδικό ΑμεΑ & Συνοδοί ΑμεΑ: 8 ευρώ. Άνεργοι: δωρεάν (20 θέσεις ανά παράσταση). Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back