Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η βάρκα, τα 15.000 ευρώ και η μεταγραφή Ντούσκου

Εικόνα του άρθρου Η βάρκα, τα 15.000 ευρώ και η μεταγραφή Ντούσκου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2021, 11:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το καλοκαίρι, κατά την υποδοχή του χρυσού ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Στέφανου Ντούσκου, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα δωρίσει μια βάρκα (με κουπιά) στον αθλητή για την προπόνησή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη χτεσινή του τηλε-συνεδρίαση, αποφάσισε να εγκρίνει μια επιχορήγηση 15.000 ευρώ για τον σκοπό αυτόν. Η επιχορήγηση αυτή θα δοθεί μέσω του συλλόγου στον οποίο είναι μέλος ο Στέφανος Ντούσκος και όχι απευθείας στον αθλητή. Και ο σύλλογος αυτός δεν είναι πλέον ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων…

Η μεταγραφή Ντούσκου, η οποία δεν ήταν γνωστή στους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, προκάλεσε μια σύγχυση με αποτέλεσμα να ακουστούν διάφορα –μερικά από τα οποία αρκετά ενδιαφέροντα. Καταρχάς, ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας, πριν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση και πριν συζητηθεί το εν λόγω θέμα, κατήγγειλε την «επιχορήγηση των 15.000 ευρώ στον Περιβαλλοντικό Ναυταθλητικό Όμιλο Ιωαννίνων», όπως ήταν αρχικά ο τίτλος στον τροποποιημένο προϋπολογισμό, στον οποίο αντιπρόεδρος είναι ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου.  Ο Περιβαλλοντικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων (Π.Ν.Ο.Ι.) είναι ο σύλλογος στον οποίο πηγαίνει ο ολυμπιονίκης –κάτι που ξεκαθαρίστηκε αργότερα στη συζήτηση.

Οι συνέπειες της αθλητικής αυτής μεταγραφής προκάλεσαν μια μεγάλη αναστάτωση στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, με την πρόεδρό του Μάρθα Παλαιοπάνου να κάνει παρεμβάσεις προς πάσα κατεύθυνση.

Τόσο η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη κατέθεσε την εκτίμηση ότι πρέπει να δοθεί ίδια επιχορήγηση και στον Ν.Ο.Ι. γιατί ήταν ο σύλλογος που στήριξε τόσα χρόνια τον αθλητή. Την ίδια στιγμή, έθεσε ζήτημα νομιμότητας των παραλίμνιων εκτάσεων στο Πέραμα στον Περιβαλλοντικό Ναυταθλητικό Όμιλο, με τον δήμαρχο να ξεκαθαρίζει ότι η παραχώρηση είναι νόμιμη και έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο Νίκος Γκόντας, από την πλευρά του,  ο οποίος, όπως είπε, «τον συνδέει μια φιλία με τη Μάρθα Παλαιοπάνου», πρότεινε ακόμα και τη σύναψη μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ν.Ο.Ι. και Δήμου για την ενίσχυση του έργου του πρώτου.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθεί και ο Ν.Ο.Ι. για «να μη διαφανεί ότι ο Δήμος αγνοεί την προσφορά ενός συλλόγου που βγάζει ολυμπιονίκες». Ο αντιδήμαρχος Φώτης Βάββας, ο οποίος είχε «μακρά επικοινωνία με την πρόεδρο», είπε ότι ο Δήμος είναι ανοιχτός σε ένα αίτημα ενίσχυσης του Ν.Ο.Ι.

Πολύ ενδιαφέρον είχε όμως η τοποθέτηση του κ. Πάνου, ο οποίος, αφού ξεκαθάρισε ότι ως αντιπρόεδρος του Π.Ν.Ο.Ι. δεν είχε καμία συμμετοχή στην όλη διαδικασία της επιχορήγησης, έθεσε κάποιες άλλες πτυχές του όλου ζητήματος.

«Ο κ. Ντούσκος με δική του αίτηση, χωρίς καμία παρέμβαση από κανέναν, έκανε αίτημα μεταγραφής από τον ΝΟΙ στον ΠΝΟΙ. Πρόεδρος του ΠΝΟΙ είναι ο Ευθύμιος Βλάχος, ένας άνθρωπος που ήταν προπονητής του ΝΟΙ επί 30 χρόνια» ανέφερε. Είπε δε ότι ο Στέφανος Ντούσκος ήθελε να φύγει από τον ΝΟΙ, ο οποίος έβαλε διάφορα εμπόδια στη μεταγραφή του.

Για το ζήτημα επιχορήγησης του ΝΟΙ, ο κ. Πάνου εμφανίστηκε πολύ επιφυλακτικός. Κι αυτό επειδή, όπως είπε, έχει στηριχτεί πολύ από όλους μέσα στα χρόνια, και από την Περιφέρεια και από τον Δήμο και από άλλους φορείς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back