ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H Ακτή Μιαούλη του 1,2 χλμ.

Εικόνα του άρθρου H Ακτή Μιαούλη του 1,2 χλμ.
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/02/2024, 21:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της ανακατασκευής του μεγάλου πλακόστρωτου στην Ακτή Μιαούλη (οδός Καρόλου Παπούλια, όπως ονομάστηκε πριν μερικά χρόνια), δίπλα από τη λίμνη Ιωαννίνων, που αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίμνιες διαδρομές.

Το έργο αυτό είχε δημοπρατηθεί πέρσι τον Ιανουάριο, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Τον Σεπτέμβριο υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία (Τετράγωνο ΑΤΕΒΕ) με κόστος σύμβασης 350.000 ευρώ.


Στο μεγάλο παραλίμνιο πεζοδρόμιο, μήκους 1,25 χλμ., την περίοδο αυτή, ολοκληρώνονται οι εργασίες σκυροδέτησης. Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες πλακόστρωσης (με γκρι πλάκες 60x40).

Στο παρελθόν, υπήρχαν προτάσεις για αποκατάσταση της όχθης της λίμνης, και στην περιοχή της Ακτής Μιαούλη, η οποία δεν «ωρίμασε». Γενικά, ουκ ολίγες φορές, έχει συζητηθεί ότι απαιτείται ένας αρχιτεκτονικός-περιβαλλοντικός σχεδιασμός της ευρύτερης περιοχής, σε συνδυασμό και με τη μελέτη που υπάρχει για την ανάπλαση των γειτονικών παλιών στρατιωτικών φυλακών σε μια έκταση 22 στρεμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back