ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γονείς 8ου Δημοτικού Ιωαννίνων: «Πιο επικίνδυνη κάθε μέρα η αυλή» στην Ακαδημία

Εικόνα του άρθρου Γονείς 8ου Δημοτικού Ιωαννίνων: «Πιο επικίνδυνη κάθε μέρα η αυλή» στην Ακαδημία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2024, 16:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα προβλήματα στο έργο της διαμόρφωσης του προαυλίου στα σχολεία της Ακαδημίας, συσσωρεύονται και δεν είναι μόνο χρηματοδοτικής φύσης.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, την περασμένη Πέμπτη ένας μαθητής του σχολείου έσπασε το πόδι του.

«Το γεγονός αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες μας για την ασφάλεια της καινούριας αυλής. Έρχεται να προστεθεί σε έναν μεγάλο αριθμό καθημερινών πτώσεων που από τύχη προκάλεσαν μόνο γρατζουνιές και σκισίματα ρούχων» αναφέρει σχετικά.

Οι γονείς τονίζουν επίσης ότι από την αρχή της χρονιάς κατέγραψαν τα προβλήματα και μίλησαν με όλους τους υπεύθυνους.

«Στηριχτήκαμε στις διαβεβαιώσεις τους περί καλής εκτέλεσης και ολοκλήρωσης του έργου. Παρ’ όλ’ αυτά δε λήφθηκε κανένα μέτρο, με αποτέλεσμα η αυλή να γίνεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνη», τονίζουν.

Απευθύνθηκαν πριν από ακριβώς ένα μήνα, στις 15 Δεκεμβρίου 2023, στην Περιφέρεια Ηπείρου, ζητώντας επίσημη ενημέρωση για τα παραπάνω και διαβεβαίωση ότι θα διορθωθούν οι αστοχίες και θα ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια παιδιών, δασκάλων και γονιών.

«Έως σήμερα, δεν έχουμε λάβει κάποια επίσημη απάντηση, ενώ η αυλή συνεχίζει να εξαϋλώνεται και το χαλαζιακό δάπεδο μετατρέπεται σε κόκκους άμμου, οι οποίοι μάλιστα μεταφέρονται εντός σχολείου, κάνοντας και το εκεί δάπεδο και τις σκάλες, εξαιρετικά ολισθηρά».

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης είπε δύο λόγια για το θέμα την περασμένη εβδομάδα, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, αλλά ήταν ελαφρά απαξιωτικός, λέγοντας ότι «οι ειδικοί και όχι οι γονείς θα τα κρίνουν (σ.σ. τα έργα)».

Σημειωτέον ότι το 8ο είναι το δεύτερο σχολείο του συγκροτήματος που αναφέρεται δημόσια στους κινδύνους της καινούργιας αυλής.

ΣΧΟΛΙΑ
Jack
Τίποτε το καινούργιο εδώ. Το προαύλιο της Ακαδημίας ήταν ανέκαθεν αφιλόξενο και μάλλον επικίνδυνο λόγω του ασφάλτινου τάπητα που -τότε- το κάλυπτε. Τώρα έγινε από τσιμέντο και από -εν μέρει- αυτό το εύθρυπτο υλικό που δεν πρόκειται να βγάλει χειμώνα. Δεν υπάρχει καθόλου χώμα ή κάποιο άλλο φυσικό υλικό που θα διευκολύνει και θα παροτρύνει τα παιδιά να παίξουν με ασφάλεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back