Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γνωρίζοντας την κωπηλασία

Εικόνα του άρθρου Γνωρίζοντας την κωπηλασία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2019, 18:37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα γνωριμίας με την κωπηλασία, ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων που θα γίνει στα Γιάννενα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Το σπίτι της Κωπηλασίας» ξεκίνησε με τη συμμετοχή του ΝΟΙ, του ΠΕΑΚΙ, του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης, του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Σχεδία» και της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η έναρξη του προγράμματος έγινε με το Μουσικό Λύκειο Ιωαννίνων. Μετά την ξενάγηση των μαθητών στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι. όπου γνώρισαν από κοντά το άθλημα της Κωπηλασίας, στους χώρους του σχολείου έγινε ενημέρωση για τη λίμνη από τον Φορέα Διαχείρισης, ακολούθησε παρέμβαση από τη «Σχεδία» με τη συμμετοχή των όγδοων στην Ολυμπιάδα  του Ρίο Γιάννη Τσίλη και Γιώργου Τζιάλλα και τέλος, φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών παρακίνησαν τα παιδιά να αποτυπώσουν εικαστικά την εμπειρία τους.

Η Χαρά Δούκα, με την τριπλή της ιδιότητα ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Νέων, της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και υποδιευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων , τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής και για να προσελκύσουμε όσο περισσότερους μαθητές μπορούμε προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και να βοηθήσουν εθελοντικά στους αγώνες, διοργανώνουμε το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει φυσικά και το Μουσικό Σχολείο».

Η κ. Δούκα μίλησε για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να έρθουν στην πόλη σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις όπως το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας αλλά και το Πανευρωπαϊκό Τεχνικής Κολύμβησης, καθώς και το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. «Όλοι μαζί όταν συνεργαζόμαστε έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα κι αυτό φαίνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Βασίλης Κούτρας, επιστημονικός διευθυντής της «Σχεδίας» τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αυτό που λείπει συχνά από τα παιδιά είναι να τους προβάλλουμε τα πρότυπα που πρέπει να ακολουθούν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για τον αθλητισμό, ο οποίος εκτός των άλλων, είναι πολύ σημαντικός και από άποψη ψυχικής υγείας, καθώς αποτελεί το καλύτερο φυσικό αντιστρες».

Η υπάλληλος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Βάντα Νούτσου σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες δράσεις στην περιοχή μας. Είναι σημαντικό τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό και πόσο μάλλον όταν αυτός τα φέρνει κοντά στη φύση».

Για τη συμμετοχή σχολείων της πόλης στο πρόγραμμα «Το σπίτι της Κωπηλασίας» πληροφορίες – κρατήσεις γίνονται στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου και στα τηλέφωνα: 6945853619 (κα. Παλαιοπάνου) και 6977504996 (κ. Ταγματάρχης).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back