dodoni back
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γκαλεάνο στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα

Εικόνα του άρθρου Γκαλεάνο στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2024, 14:38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Αριέλ Γκαλεάνο, για 2 χρόνια.

Μαζί του στον πάγκο θα είναι ο Νταβίντ Μέζα, που είχε φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ τη σεζόν 2009-2009.

Γυμναστής θα είναι ο 43χρονος Αργεντινός Αλεχάντρο Μαρτίν Φόλια και ο 41χρονος Παραγουανός Μιγκέλ Άνχελ Λάρα Φραγκνό θα είναι αναλυτής.

Ο 28χρονος τεχνικός από την Παραγουάη ξεκίνησε από την ηλικία των 20 ετών την καριέρα του στους πάγκους αναλαμβάνοντας την πρώτη του δουλειά ως βοηθός προπονητή στην Sol de América το 2016. Την επόμενη χρονιά βρέθηκε ως assistant coach στον πάγκο της Sportivo Trinidense για να ακολουθήσει η Deportivo Liberación καθώς και η River Plate Asunción.

Τον Ιούνιο του 2019 ανέλαβε την παρθενική του δουλειά ως πρώτος προπονητής αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Fulgencio Yegros. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου αποχώρησε από την Fulgencio Yegros για να επιστρέψει στην River Plate Asunción.

Τον Δεκέμβριο του 2020 μετά την απομάκρυνση του Carlos Aitor García προβιβάστηκε στην θέση του προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν.

Τον Ιανουάριο του 2021 ανέλαβε προπονητής στις ακαδημίες σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας την Club Libertad η οποία μετράει 25 τίτλους.

Το Νοέμβριο του 2023 έγινε ο νεότερος προπονητής που κερδίζει πρωτάθλημα Παραγουάης μετά την κατάκτηση του Torneo Clausura 2023 για να ακολουθήσουν τόσο το Copa Paraguay 2023 καθώς και το Super Copa της ίδιας χρονιάς.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3