ΗΠΕΙΡΟΣ

«Γιορτή πουλιών» σε Δρέπανο και Μακρυγιάλι

Εικόνα του άρθρου «Γιορτή πουλιών» σε Δρέπανο και Μακρυγιάλι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2023, 16:40
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τη φθινοπωρινή μετανάστευση εκατομμυρίων πουλιών που ταξιδεύουν προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα, συμμετέχοντας στις κατά τόπους εκδηλώσεις της «Γιορτής των Πουλιών» μέσα στον Οκτώβριο, γιορτάζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

«Την ώρα που πολλές περιοχές στην Ελλάδα μετρούν ακόμα πληγές από τις πρόσφατες καταστροφές η απώλεια και η υποβάθμιση των βιοτόπων που χρειάζονται για την επιβίωσή τους τα πουλιά, μεταναστευτικά και μη, αναμένεται να κλιμακωθεί τα επόμενα χρόνια και στη χώρα μας ενώ σε όλη την Ευρώπη, πάνω από το 80% των βιοτόπων βρίσκονται ήδη σε κακή κατάσταση. Για αυτό και οι φετινές εκδηλώσεις αναδεικνύουν την άμεση και ζωτικής σημασίας ανάγκη να Φέρουμε πίσω τη Φύση στους υγρότοπους, τις πόλεις και τα χωριά μας. Ακόμα και ένα αστικό υγροτοπάκι ή και ένα αστικό αλσύλλιο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για έναν κουρασμένο φτερωτό ταξιδιώτη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην Ήπειρο, η Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου-Παράρτημα Ηγουμενίτσας, διοργανώνει στις 2 και 5 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, στο Δρέπανο-Μακρυγιάλι παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες για παιδιά. Για περισσότερες πληροφορίες: 2665021319.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back