ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιορτή και υπενθυμίσεις από το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Γιορτή και υπενθυμίσεις από το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2018, 16:30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Παρουσία πολλών αθλητών και αθλητριών, βουλευτών φορέων, αλλά κυρίως, όλου του κόσμου του που κάθε χρονιά τον φέρνει στην πρώτη θέση της ελληνικής κωπηλασίας, έκοψε την πίτα του ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων. «Χάρη στο τσαγανό και την ψυχή των αθλητών και των προπονητών, ο Όμιλος έγινε ισχυρός και κυρίαρχος στην κωπηλασία και για το 2017 ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος για 29η συνεχόμενη χρονιά» είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΝΟΙ Μάρθα Παλαιοπάνου. Αναφέρθηκε επίσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων που θα φιλοξενήσουν τα Γιάννενα τον Σεπτέμβριο του 2019 σημειώνοντας τα εξής: «Θέλουμε να κερδίσουμε μετάλλια και διακρίσεις; Θέλουμε να πετύχουμε στη διοργάνωση; Να τιμήσουμε τον τόπο μας; Βεβαίως ναι, αλλά πριν απ’ αυτά θα πρέπει να τρέξει ο Όμιλος τις υποχρεώσεις του και η πόλη τις δικές της», κάνοντας με αυτό τον τρόπο μια «πρόσκληση» προς την πολιτεία για την αναβάθμιση των υποδομών. « Όλοι σ’ αυτή την πόλη έχουμε να κερδίσουμε από αυτή τη διοργάνωση και άμεσα και μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Δημάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Βαγγέλης Παλατζίδης, ο  περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Πάικας, κ.α.

Ο κ. Καχριμάνης, απαντώντας στην κα Παλαιοπάνου, είπε ότι «έχουμε κάνει μια συζήτηση με τον Όμιλο και δεσμευτήκαμε πως θα βοηθήσουμε, σε συνεργασία με το ΠΕΑΚΙ, όπου χρειαστεί για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπως θα κάνει και ο Δήμος Ιωαννιτών. Δεν είναι μόνο ότι πρέπει να φτιάξουμε τον υγρό στίβο Κωπηλασίας, αλλά και την ίδια τη λίμνη». Ο κ. Στέφος από την πλευρά του «πήρε λίγη από τη λάμψη» της διοργάνωσης του πρωταθλήματος και πρόσθεσε: «Όταν συνεργαζόμαστε είτε με τον Δήμο, είτε με την Περιφέρεια, είτε με το ΠΕΑΚΙ είτε με την κυβέρνηση, έχουμε θεαματικά αποτελέσματα όχι μόνο για τον αθλητισμό και τις υποδομές αλλά και για άλλα σοβαρά ζητήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής μας όπως το αεροδρόμιο». Επιστολή με χαιρετισμό έστειλε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, τονίζοντας σε αυτή πως ο Δήμος θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις. Ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, θυμήθηκε τη δική του θητεία στον Όμιλο και δήλωσε και αυτός υποστηρικτής της προσπάθειας του 2019.

Ο ΝΟΙ βράβευσε τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριές του, για το 2017. Ωστόσο, η πιο σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια της αείμνηστης Ευγενίας Μουτσίκα, παλιάς πρωταθλήτριας, προπονήτριας και μέλους της Γενικής Συνέλευσης του Ν.Ο.Ι., την οποία παρέλαβε από τον Αλέκο Καχριμάνη η κόρη της και παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Ελένη Διαμάντη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3