Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα: Τι ισχύει στη «νέα» καραντίνα

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Τι ισχύει στη «νέα» καραντίνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2021, 10:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μοιάζουν πολύ με τα προηγούμενα, τα οποία ωστόσο απέτυχαν στην πράξη.

Από σήμερα 4 Μαρτίου στις 6 το πρωί, στα Γιάννενα που πλέον είναι «κόκκινα», δηλαδή σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου, ισχύουν τα εξής:

  • Κυκλοφορία: Από τις 5 το πρωί ως τις 9 το βράδυ
  • SMS: Ό,τι ίσχυε και πριν, με τους εξής περιορισμούς: Τα SMS 2 (αγορές) και SMS 3 (τράπεζες), θα επιτρέπουν την κίνηση είτε εντός Δήμου, είτε μέχρι 2 χλμ από τόπο κατοικίας. Στο SMS 4, η αστυνομία θα ζητάει περισσότερα στοιχεία για την παροχή βοήθειας σε πρόσωπο. Τέλος, στο SMS 6 θα επιτρέπεται η μετακίνηση πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο, εκτός από την περίπτωση εργασίας ή κάποιας άλλης προβλεπόμενης και αδειοδοτημένης εξαίρεσης.
  • Σχολεία: Τηλεκπαίδευση για τα λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης όλα τα υπόλοιπα σχολεία και παιδικοί σταθμού.
  • Αγορά: Τα καταστήματα λειτουργούν με προαιρετικό ωράριο 7.00-20.30 πλην Κυριακής, όλα με click away πλην κλάδων ένδυσης, υπόδησης βιβλιοχαρτοπωλείου που λειτουργούν με click inside. Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ ξανακλείνουν.
  • Δημόσιες υπηρεσίες: λειτουργία με αναγκαίο προσωπικό, υποχρεωτική τηλεργασία ευπαθών ομάδων και γενικά στο μέγιστο δυνατό ποσοστό.
  • Εξυπηρέτηση κοινού: Μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις με ραντεβού, εκτός από ταχυμεταφορές, ΔΕΗ, εταιρίες ύδρευσης, ΕΛΤΑ και τράπεζες. Ισχύουν οι αποστάσεις (1,5 μέτρο) και λοιπές προβλέψεις προστασίας.
  • Μεταφορές: Μέγιστη πληρότητα 65% σε οχήματα δημόσιας χρήσης. Δύο επιβάτες πλην οδηγού στα ταξί, με εξαιρέσεις για μαθητές και μεταφορά σε σχολείο ή ανήλικα τέκνα κ.λπ.

Το νέο ΦΕΚ είναι εδώ:


(φωτό: Δ. Κατσάνος) 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3