ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (2-3 Μαρτίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (2-3 Μαρτίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2024, 18:05
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτό το σαββατοκύριακο (2-3 Μαρτίου) στα Γιάννενα έχουν ως εξής:

2 και 3 Μαρτίου

Παράσταση: «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα»

«Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα» ανεβαίνουν στη «Σκηνή 125» (εντός ΚΕΠΑΒΙ) στα Γιάννενα αυτό το σαββατοκύριακο, 2-3 Μαρτίου, στις 21:00. Πρόκειται για μια παραγωγή του Θεσσαλικού Θεάτρου, της Experimenta Art Company και της Θεατρικής Συμπαιγνίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παράσταση αποτελεί μια σκηνική προσέγγιση του γυναικείου σώματος της τρίτης ηλικίας και της σύνδεσης του με τη λαϊκή μαγεία, τη μαγειρική και τις τελετουργικές πρακτικές.

Έρευνα, δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία: Κωσταντίνος Ντέλλας. Ηχητικό περιβάλλον, πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Κτιστάκης.

Ερμηνεύουν: Μιχάλης Αναγνώστου, Μανούσος Γεωργόπουλος, Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος. Εισιτήριο: 13€, 10€ το μειωμένο. Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513-12830, 6945533242 & 6983749922. Προπώληση εισιτηρίων: more.com.

Παράσταση: Θεατρικός περίπατος... με Σαίξπηρ

Έναν ανοιξιάτικο θεατρικό περίπατο αφιερωμένο στον Σαίξπηρ, ανεβάζει η Πειραματική Θεατρική Σκηνή του καλλιτεχνικού σωματείου «Οι Αθεράπευτοι» στις 2 και 3 Μαρτίου, στις 21:15 στο θέατρο της Στοάς Ορφέα.

Θα παρουσιαστούν: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (μινιατούρα, διάρκειας 30’, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παππά),«Όνειρο θερινής νυκτός» (μινιατούρα, διάρκειας 25’, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Βαράκα), «Ο έμπορος της Βενετίας» (Η Δίκη, διάρκειας 15’, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παππά) και «Μπακμπέθ» (μινιατούρα, διάρκειας 30’, σε σκηνοθεσία Σπύρου Σιούτα)


3 Μαρτίου

Παράσταση: «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά»

Την ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» παρουσιάζουν οι «Αθεράπευτοι», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παππά, την Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 11:30, στο θέατρο της στοάς Σάρκα.

Ερμηνεύουν: Άγγελος Ντάφλος, Βαρβάρα Βαράκα & Εύη Τσαβουρέλου, Βάσω Παναγή & Μαρία Παπασαραφιανού, Κατερίνα Παπλιάκου, Σπύρος Σιούτας, Λευτέρης Βανούσης, Δημήτρης Παππάς.

Γενική είσοδος: 8€. Οικογενειακό: 15€ (για δύο), 20€ (για τρεις), 25€ (για τέσσερις). Τηλ. επικοινωνίας και κράτησης θέσεων: 6981981067 ή 6981981058.

Μπάμπης Παπαδόπουλος Duo στο Beatnik

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο κιθαρίστας που έχει αφήσει το στίγμα του σε πολύ κόσμο στην Ελλάδα, είτε με τις «Τρύπες», είτε ως δάσκαλος, έρχεται στα Γιάννενα στις 3 Μαρτίου, στο Beatnik.

Στις συναυλίες του με τίτλο «Μπάμπης Παπαδόπουλος Duo» παρουσιάζει, σε συνεργασία με τον μπασίστα Πέτρο Δαμιανίδη, ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε το 2022 με την ηχογράφηση του άλμπουμ του «Γεννηθήκαμε Χτες» (Puzzlemusik, 2023).

Tuber+Ushala:live στον Πολυχώρο

Τα εισιτήρια κοστίζουν 12€ (προπώληση) και 15€ (ταμείο),

«Εαρινή Συμφωνία» από τη Συμφωνική Ορχήστρα

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων παρουσιάζει την Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 20:00, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, την «Εαρινή Συμφωνία».

Μια συναυλία με έργα Μαξ Μπρουχ, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Νικολό Παγκανίνι και Αντονίν Λέοπολντ Ντβόρζακ υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Χλίτσιου. 

Είσοδος ελεύθερη.

«Αναχωρήσεις» από την Εξαύδα

Το καλλιτεχνικό σωματείο Ιωαννίνων «Εξαύδα» συνεχίζει το αφιέρωμά του στο ασιατικό σινεμά, με την προβολή της ιαπωνικής ταινίας του Γιοτζίρο Τακίτα «Αναχωρήσεις» (2008) στις 3 Μαρτίου, στις 20:15.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει στον χώρο της «Εξαύδα» στην οδό Κουντουριώτη 31, με οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.

Η υπόθεση: Ο Daigo Koyabashi, μουσικός, μετακομίζει στη γενέτειρα του, όταν μένει άνεργος. Εκεί, απαντώντας σε μια αγγελία της τοπικής εφημερίδας, δεσμεύεται χωρίς να το γνωρίζει από την αρχή και κρυφά από τη γυναίκα του, να προετοιμάζει τους νεκρούς για την «αναχώρησή» τους πριν την καύση. Όταν η γυναίκα του ανακαλύπτει το μυστικό, ο Daigo πρέπει να διαλέξει..


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back