dodoni back
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (19-20 Οκτωβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (19-20 Οκτωβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2024, 21:45
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα σχετικά πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι αυτό το σαββατοκύριακο (19-20 Οκτωβρίου), στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, οι εκδηλώσεις είναι:

19 Οκτωβρίου

Θέατρο: «Η τελευταία απολογία του Νίκου Κοεμτζή»

Η παράσταση «Η Τελευταία Απολογία του Νίκου Κοεμτζή» του Βαγγέλη Γέττου ανεβαίνει στη «Σκηνή 125» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ) της «Θεατρικής Συμπαιγνίας», στις 19 Οκτωβρίου, στις 21:00.

Σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος-Νικόλαος Μπαλαμώτης. Ερμηνεύει ο Μάρκος Γέττος. Στον ρόλο του αστυνομικού ακούγεται ηχογραφημένη η φωνή του Δημήτρη Μηλιώτη.

Ο Νίκος Κοεμτζής έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που το 1973 στην πίστα του λαϊκού κέντρου «Νεράιδα» της Αθήνας σκότωσε τρεις «για ένα ζεϊμπέκικο». Στο μοναδικό μέχρι σήμερα θεατρικό έργο του Βαγγέλη Γέττου για την υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα, ο ήρωας κάνει μια ευχή την ώρα που ξεψυχά: να του δοθεί η ευκαιρία να αφηγηθεί την ιστορία του για μια τελευταία φορά. Όχι σε δικαστές και αστυνομικούς αλλά σε καθημερινούς ανθρώπους.

Εισιτήριο: 15 ευρώ, 12 ευρώ το μειωμένο Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513-12830 και 6945533242. Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου και ηλεκτρονικά more.com.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 65’.



Μπένγκα στο Θυμωμένο Πορτραίτο

Τα μπένγκα είναι ένα μουσικό σχήμα που μελετά και αντλεί έμπνευση από τις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου: Έφη Ζαβογιάννη φωνή, κρουστά
Νίκος Τσιαχρής σάζι, βιολί, Τηλέμαχος Τσιαχρής νέι, λαούτο. είσοδος 5 ευρώ, τηλέφωνο κρατήσεων 2651068550



19 και 20 Οκτωβρίου

Θέατρο: «Η μητέρα του Σκύλου»

Η πολύ καλή παράσταση «Η μητέρα του Σκύλου» από την Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» ανεβαίνει στο λόμπι του ξενοδοχείου «Ermis», στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου, στις 20:30.

Το βραβευμένο και πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα Παύλου Μάτεσι προσαρμόστηκε σε σκηνική εκδοχή θεατρικού μονολόγου από την Ελευθερία Πανταζή η οποία και το ερμηνεύει σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νάκου. Η παράσταση συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Μονεμβασιάς όπου η Ελευθερία Πανταζή πήρε έπαινο ερμηνείας.

Εισιτήριο: 9 ευρώ, 7 ευρώ το μειωμένο.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6947691698.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 1:15’. Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.

Θεατρική παράσταση: «γάλα, αίμα»

Την παράσταση «γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ* ανεβάζει η Σχολή Θεάτρου «Ορφέας-Ναταλία Μίγδου» στις 19 Οκτωβρίου, στις 21:15, και στις 20 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Πρωταγωνιστεί η Ναταλία Μίγδου, η οποία και σκηνοθετεί. Παίζουν μαζί της οι μαθητές- ηθοποιοί της σχολής: Βάσω Ζησίδη, Ελευθερία Αρλέτου, Σωτήρης Παππάς, Αθηνά Κοτσόκολου, Διαμαντής Σέρασλης, Ηλίας Νούσης, Μιχάλης Τσιάνος, Χρήστος Λαδόπουλος, Θοδωρής Παπαϊωάννου, Αθηνά Κουλούρα, Λεμονιά Αναστασίου

Και οι μικρές: Δήμητρα Γκίγκη, Αριάδνη Βλάχου.

Προπώληση εισιτηρίων στα σημεία: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΕΞ, Σχολή Θεάτρου Ορφέας. Τιμή προπώλησης: 10€




20 Οκτωβρίου

Παράσταση από το Κουκλοθέατρο «Αντράλα»

Το Κουκλοθέατρο «Αντράλα» ανεβάζει την παράσταση «Οι πειρατές και ο θησαυρός του μωβ μπαρμπουνιού» την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14).

Κείμενο-σκηνοθεσία: Μίνα Παππά, σκηνογραφία-κατασκευή σκηνικών: Χρήστος Κόλλιας, κατασκευή κουκλών: Σωκράτης Παππάς, πρωτότυπη μουσική: Χάρις Μέγα, ενδυματολόγος: leo- Teo. Παίζουν: Σωκράτης Παππάς, Κατερίνα Πάνου, Άκης Σιούτης

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα. Απευθύνεται σε ηλικίες από 3 ετών και άνω. Εισιτήριο: 8 ευρώ. Τηλ. κρατήσεων 6974291513.

Velvet Bus στο Beatnik

Στις 20 Οκτωβρίου το Beatnik στην Ανεξαρτησίας θα γίνει μια στάση του Velvet Bus. Σε αυτό, «επιβαίνουν» οι Callas, καθώς και οι SWIM, Bhukhurah, PapithedogTV και Cat Cabaret.

To σύνολο περιλαμβάνει επίσης video art exhibition (Stephanie Orati) και art exhibition (επιμέλεια Ίρια Βρεττού).

Είσοδος 8 ευρώ.

Ένα διαφορετικό μουσικό ντουέτο στο Θέατρο Actina

To Θέατρο Actina γιορτάζει τα 5 χρόνια λειτουργίας του με ένα ντουέτο πειραματικής και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής στις 20 Οκτωβρίου, στις 21:00, στον χώρο του (Άννης Κομνηνής 8).

Ο Θάνος Καζαντζής θα είναι σε τύμπανα, αντικείμενα, ηλεκτρονικά και ο Νίκος Παπαΐωάννου σε τσέλο, fx).

Εισιτήριο: 12 ευρώ, 10 ευρώ το μειωμένο. Κρατήσεις: 6974865401).

Σινεμά: «Το παιδί με το ποδήλατο»

Το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» συνεχίζει το αφιέρωμά του στο σύγχρονο ευρωπαϊκό σινεμά. Στις 20 και 21 Οκτωβρίου, στις 20:15, στον χώρο του, στην οδό Κουντουριώτη 31, στα Γιάννενα, θα προβάλλει τη βραβευμένη ταινία των αδελφών Νταρντέν «Το παιδί με το ποδήλατο» (2011).

Παίζουν: Σεσίλ Ντε Φρανς, Τομά Ντορέ, Ζερεμί Ρενιέ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3