ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (13-14 Ιανουαρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (13-14 Ιανουαρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2024, 12:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (13-14 Ιανουαρίου), σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, είναι οι εξής:

13 Ιανουαρίου

Μουσική παράσταση με το σύνολο Μosaic

To κιθαριστικό σύνολο Mosaic, που αποτελείται από τη Φωτεινή Τσουμάνη, τη Μελίνα Βλάχου, τον Αλέξη Τσιώνη και τον Γιάννη Γαλίτη, θα δίνει παραστάσεις τα Σάββατα του Ιανουαρίου, στις 20:30, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14).

Στην παράσταση θα διαβαστούν από τη Λένα Σοκορέλη κείμενα περί τέχνης, τα οποία συνδιαλέγονται επί σκηνής με το σύνολο. Λόγος και μουσική σε μια δημιουργική συνομιλία.

Είσοδος: 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.

13-14 Ιανουαρίου

Θέατρο: «Το τηλεφώνημα»

Την παράσταση «Το τηλεφώνημα» του Θανάση Τριαρίδη θα φιλοξενήσει και φέτος η «Θεατρική Συμπαιγνία» στο θεατράκι της, στη «Σκηνή 125» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ), στις 13 και 14 Ιανουαρίου, στις 21:00.

Τη δραματική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Δήμητρα Λαρεντζάκη. Ερμηνεύει ο Παλαιολόγος Χαλίδας.

Η υπόθεση: Ένας καθόλου εκ πρώτης όψεως απελπισμένος ηθοποιός, οπλισμένος με ανελέητο χιούμορ και δίνοντας ένα αξέχαστο σόου ενώπιον των θεατών κάθε βράδυ, αποφασίζει χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, να ρισκάρει μια ζωή για το καλό της ανθρωπότητας.

Η παράσταση, διάρκειας 80’, είναι μια παραγωγή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας AntArts. Για ανηλίκους κάτω των 15 ετών απαιτείται γονική συναίνεση.

Εισιτήριο: 12 ευρώ (9 ευρώ το μειωμένο). Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513 12830, 6945533242. Προπώληση εισιτηρίων: more.com, καφέ μπαρ Σκάλα.

Θέατρο: «Miss Julia»

Τη νέα της παράσταση ανεβάζει η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση». Αυτή τη φορά, η θεατρική ομάδα επέλεξε ένα σημαντικό έργο του παγκόσμιου ρεπερτορίου: Το «Miss Julia» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ.

Η παράσταση ανεβαίνει στις 13, 14 και 15 Ιανουαρίου, στις 20:00, στη σκηνή του Καμπέρειου Θεάτρου, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Πολυνίκη Χουλιάρα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Βερόνικα Μπουρνάκα (Τζούλια), ο Κώστας Κούρτης (Ζαν) και η Δανάη Φώτη (Κριστίν). Μαζί τους ο Κώστας Βενέτης, η Βέτα Γραβάνη, η Ευγενία Ζειμπέκη, η Ελευθερία Πανταζή, ο Αριστείδης Τσούκης και ο Γιάννης Χουλιάρας.

Εισιτήριο: 9 ευρώ και 7 ευρώ το μειωμένο (άνω των 65, ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές). Τηλέφωνο κρατήσεων 6947691698. Η παράσταση δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 12 ετών.

14 Ιανουαρίου

Σινεμά: «Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ»

Την ταινία του Φιλίπ Φαλαρντό «Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ» (Καναδάς, 2011) προβάλλει το καλλιτεχνικό σωματείο Ιωαννίνων «Εξαύδα» στις 14 Ιανουαρίου, στις 20:15, στον χώρο του (οδός Κουντουριώτη 31), με οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.

Η υπόθεση: Η ιστορία ενός Αλγερινού πρόσφυγα που πιάνει δουλειά ως δάσκαλος σ’ ένα δημοτικό σχολείο, όπου η προκάτοχος της θέσης του αυτοκτόνησε. Αγαπώντας τη δουλειά του, κάνει τα πάντα για να συμπαρασταθεί στους μικρούς μαθητές και να τους στηρίξει μετά το σοκ της απώλειας της δασκάλας τους. Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει ότι κι ο ίδιος μπορεί από στιγμή σε στιγμή να απελαθεί.

Πρωταγωνιστούν: Μοχάμεντ Φελάγκ, Σοφί Νελίς, Εμιλιέν Νερόν, Ντανιέλ Προυλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back