ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γιάννενα-Κροατία: η πρώτη μαθητική εκδρομή

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα-Κροατία: η πρώτη μαθητική εκδρομή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2019, 18:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την πρώτη μαθητική εκδρομή στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας θα πραγματοποιήσει αύριο το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπήρξε μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και των κροατικών αρχών για την καθιέρωση τέτοιων εκδρομών και από τις δύο περιοχές.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας και η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών Βούλα Τσίλη, επισκέφτηκαν τους μαθητές του σχολείου και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βίντεο της παρουσίασης που κάνει ο Δήμος στις αποστολές του. Ένα βίντεο στο οποίο έκαναν παρεμβάσεις οι μαθητές και που θα το παρουσιάσουν στο Ντουμπρόβνικ.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια εξωστρέφειας με απτά αποτελέσματα για όλη την περιοχή. Ο τόπος μας όμως έχει ανάγκη από προβολή και σε εκπαιδευτικό ή ακόμα και ανθρώπινο επίπεδο. Εσείς θα είστε από τους καλύτερους πρεσβευτές μας και μέσα από την παρουσίαση που ετοιμάσατε, θα προβάλλετε με τον καλύτερο τρόπο την πόλη μας. Ελπίζω να μεταδώσατε αλλά και να φέρετε εμπειρίες γιατί η σχέση που ξεκινάμε με την Κροατία πρέπει να είναι αμφίδρομη», είπε, μεταξύ άλλων, στους μαθητές ο κ. Γκόλας.

Ταυτόχρονα τους έδωσε πληροφοριακό υλικό κι από ένα μπλουζάκι με τυπωμένα τα ονόματα των δύο σχολείων από το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου, ενώ τους ευχήθηκε καλή διαμονή.

Από την πλευρά της η κ. Τσίλη σημείωσε πως η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενθαρρύνει και ενισχύει την κινητικότητα σχολείων σε χώρες της Ε.Ε. τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη δημιουργίας μιας «συμμαχίας γνώσης» με τους μαθητές άλλων χωρών.

Η ίδια έδωσε σε κάθε μαθητή και μαθήτρια από μια πάνινη τσάντα με τυπωμένα τέσσερα εμβληματικά σχολεία των Ιωαννίνων μαζί με ένα έντυπο για την ιστορία τους, καθώς και ένα βιβλίο με φωτογραφίες από τα Ιωάννινα «για να γνωρίσουν οι κροάτες συμμαθητές σας τις ομορφιές της πόλης μας» όπως είπε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3