ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (4-11 Σεπτεμβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (4-11 Σεπτεμβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2023, 19:54
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (4-11 Σεπτεμβρίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, έχει ως εξής:

4-6 Σεπτεμβρίου

Castle Rock Festival

Το 7ο Castle Rock Festival επιστρέφει και φέτος, από 4 έως 6 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας κι όχι μόνο. Επίσημος καλεσμένος του φεστιβάλ θα είναι ο κροάτης τραγουδιστής και μουσικός Dino Jelusick.

To πρόγραμμα του φεστιβάλ, όπως ανακοινώθηκε, έχει ως εξής:

4 Σεπτεμβρίου, από τις 21:00

Κινητή μουσική σκηνή (θα διασχίσει τις οδούς Δωδώνης και Αβέρωφ):  Joana Rock band

Rockarolla (Μουσική βαρκαρόλα): Lioneye.

Στο πάρκο στη συμβολή των οδών Κ. Καραμανλή και Δ. Φιλοσόφου: Krotalarta, Rock n Vox

Επίσημη έναρξη του φεστιβάλ με πάνω από 60 μουσικούς επί σκηνής

Cherry Ties

Elephant

5 Σεπτεμβρίου

Στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

20:45 Προβολή του ντοκιμαντέρ «By the lake». Μια παραγωγή του typos-i.gr σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσαντίκου.

Η ροκ σκηνή των 80s και 90s live: Συμμετέχουν (με τη σειρά που εμφανίζονται στο «By the lake» - Βαγγέλης Αγγέλης, Χρ. Παρλαπάς, Spider Kickers, Fuzzy Nerds

80’s - 90’s PARTY (Disco TAIGA): DJ set: Philippos Raptis. Guest: DJ Kostis

IOANNINA ROCK CITY

Στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», 17:30

Classic - Hard Rock Scene: Into the Arena, Heallusion, Bloodvault, Delusion, Felony Case, Stuart Craig band ft. George Stergiou, Skyrail 

6 Σεπτεμβρίου

Στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

19:30 JPG Edouarth, One step from the edge, Emerald, Neperia, George Gakis & The Troublemakers (πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου δίσκου «Parallel Dimensions»), Jelusick

IOANNINA ROCK CITY

Στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», 17:30

Alternative Scene: Tempted, Casting Mules, Coins and Balloons, Mozes Remax, Petros Fuzzhead (Full band), Spellbound, Ask Tomorrow

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

5 Σεπτεμβρίου

Θέατρο: «Οιδίπους Τύραννος»

Η τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος» σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου επιστρέφει στα Γιάννενα. Μετά το ανέβασμα στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης τον Αύγουστο, η παράσταση ανεβαίνει αυτή τη φορά στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 5 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

Εισιτήριο 22 ευρώ (17 ευρώ το μειωμένο) – προπώληση ticketservices.gr, ticketsioannina.

6 Σεπτεμβρίου

Παράσταση: Θανάσης Αλευράς

Ο Θανάσης Αλευράς έρχεται στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 6 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, με τη μουσικοθεατρική παράστασή του «40+ Βγαίνω… περιοδεία».

Κείμενα έχουν γράψει η Ελένη Γκασούκα, ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Γιώργος Παυριανός, όπως και ο ίδιος ο Θανάσης Αλευράς. Ζωντανή μουσική παίζουν επί σκηνής οι Ζεμενίδης Ευριπίδης (κιθάρες), Κούρος Αλέξανδρος (πλήκτρα), Μιχαηλίδης Θάνος (τύμπανα), Μπουλντής Γιώργος (μπάσο), Παπαδόπουλος Χρήστος (σαξόφωνο, κλαρίνο).

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 17 € | Ταμείο: 20 €.  Προπώληση: ticketservices.gr & Tickets Ioannina

Upd: Η παράσταση ακυρώθηκε λόγω καιρού 

7 Σεπτεμβρίου

Συναυλία: Νίκος Οικονομόπουλος

Ο Νίκος Οικονομόπουλος εμφανίζεται στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 7 Σεπτεμβρίου, στις 21:30.

Εισιτήριο 20 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr, ticketsioannina.

Upd Η συναυλία ακυρώθηκε λόγω καιρού 

8 Σεπτεμβρίου

Βιβλιοπαρουσίαση: «Νόσος των διττών»

Την ποιητική συλλογή του Γιώργου Κουλιανού «Νόσος των διττών» (εκδόσεις Ποιείν, 2023) παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Για τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσουν η Κωνσταντίνα Ζήδρου, αρχαιολόγος, η Ειρήνη Μπόμπολη, εκπαιδευτικός-λογοτέχνης, ο Ιωάννης Γιαννακάκης, γιατρός, η Μαρία Βλάχου, φιλόλογος, και ο ποιητής.

8, 9, 10 Σεπτεμβρίου

Ioannina Lake Festival

Το Ioannina Lake Festival, που διοργανώνει το Κέντρο Νέων Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 10 Σεπτεμβρίου, στη Λιμνοπούλα.

Το line up έχει ως εξής:

8 Σεπτεμβρίου

Φοίβος Δεληβοριάς, Σπύρος Γραμμένος, Εlephant, Moses Remax

9 Σεπτεμβρίου

Μαρίζα Ρίζου, Πάνος Βλάχος, Κούπες, Cherry Ties, Αλέξανδρος Χαριζάνης, Χάρης Νταρζάνος.

10 Σεπτεμβρίου

Colour Boom με Josephine, Mente Fuerte, Αναστάσιο Ράμμο, Στέφανο Πιτσίνιαγκα, Marseux, Solmeister και Lila.

Tα εισιτήρια είναι μονοήμερα, διήμερα και τριήμερα. Ξεκινούν από 12 ευρώ στην προπώληση και φτάνουν στα 30 ευρώ για τις τρεις μέρες. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr.

9 Σεπτεμβρίου

Συναυλία: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Στις 9 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στο πλαίσιο της περιοδείας του για τα 50 του χρόνια στη μουσική.

Εισιτήριο: 18 ευρώ, 15 ευρώ στην προπώληση. Σημεία προπώλησης: σε όλα τα καταστήματα Public, Media Markt, NOVA, viva.gr, Πολυχώρος Αγορά, βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, TicketsIoannina.

Θεατρική παιδική παράσταση: «Μπαρούτι για την Επανάσταση»

Τη θεατρική μεταφορά του παιδικού βιβλίου των  εκδόσεών του «Μπαρούτι για την Επανάσταση» της Σοφίας Καλαντζάκου, σε εικονογράφηση Θάνου Τσίλη, παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Η παράσταση πραγματεύεται την καθημερινή ζωή δυο παιδιών, του Νικόλα  και της Βιολέτας, στη Δημητσάνα των προεπαναστατικών χρόνων. Θα πραγματοποιηθεί από μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ζωής Ξανθοπούλου, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου.

Είσοδος ελεύθερη.

10 Σεπτεμβρίου

Παιδικό θέατρο: «Πίτερ Παν»

Η παιδική παράσταση «Πίτερ Παν» ανεβαίνει στις 10 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Σκηνοθετεί ο Νίκος Λημνιός. Παίζουν: Νάντια Αντωνίου, Γιάννα Σισκοπούλου, Ραφαέλα Καβαζαράκη, Κωνσταντίνος Πλώτας, Νίκος Λημνιός.

Εισιτήριο: 10 ευρώ, 8 ευρώ στην προπώληση (viva.gr, ticketsioannina).


*Λόγω της πρόβλεψης για καταιγίδες και βροχές τις επόμενες μέρες, ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις (ήδη η προγραμματισμένη για τις 4 Σεπτεμβρίου συναυλία του συγκροτήματος MΕΛISSES αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back