ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (29 Ιανουαρίου-4 Φεβρουαρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (29 Ιανουαρίου-4 Φεβρουαρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2024, 19:52
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (29 Ιανουαρίου-4 Φεβρουαρίου) στα Γιάννενα περιλαμβάνει αρκετές θεατρικές παραστάσεις, αλλά και συναυλίες


29 Ιανουαρίου

Σινεμά: «Στον κύριό μας με αγάπη»

Την ταινία του Τζέιμς Κλέιβελ «Στον κύριό μας με αγάπη» (1967) προβάλλει το καλλιτεχνικό σωματείο Ιωαννίνων «Εξαύδα» στις 29 Ιανουαρίου, στις 20:15, στον χώρο του (οδός Κουντουριώτη 31), με οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.

Η κλασική ταινία με τον Σίντνεϊ Πουατιέ πραγματεύεται κοινωνικά και φυλετικά ζητήματα σε ένα αστικό σχολείο.


30-31 Ιανουαρίου

Έκθεση: «Στα υπόγεια της Ζωσιμαίας...»

Η ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση «Στα υπόγεια της Ζωσιμαίας Σχολής: Ένας άγνωστος χώρος κράτησης στα κατοχικά Γιάννενα» συνεχίζεται.

Την έκθεση των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επιμέλεια Εκθέσεων: Θεωρητικές και Πρακτικές Προσεγγίσεις» του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, διοργανώνει η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Όπως επισημαίνεται στο συνοδευτικό σημείωμα, η έκθεση «διερευνά τα μνημονικά ίχνη ενός δύσκολου και τραυματικού παρελθόντος που η πόλη των Ιωαννίνων σταδιακά λησμόνησε μέσα στη δίνη των περιπετειών της μετεμφυλιακής Ελλάδας».

Τα υπόγεια της πρώην Ζωσιμαίας Σχολής λειτούργησαν κατά την Κατοχή ως κρατητήρια της Βέρμαχτ.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Τετάρτη 30-31 Ιανουαρίου: 17:00-21:00


2 Φεβρουαρίου

Συναυλία Δημήτρη Ζερβουδάκη

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Ζερβουδάκης έρχεται στα Γιάννενα, για μια συναυλία στον Πολυχώρο Αγορά (εισιτήρια 12 ευρώ).

Μαζί του παίζουν οι Θανάσης Αρχανιώτης (τύμπανα), Διαμαντής Καραγιαννακίδης (πλήκτρα), Παναγιώτης Κουτσούρας (τρίχορδο μπουζούκι), Γιώργος Μακρής (πνευστά), Νίκος Παπαδόπουλος (κιθάρες), Χρήστος Τσαπράζης (μπάσο), Μάκης Δρακόπουλος (επιμέλεια ήχου).


2-3 Φεβρουαρίου

Παράσταση: «Intersex»

«Ιntersex» είναι ο τίτλος της παράστασης που θα φιλοξενήσει η «Σκηνή 125» (εντός ΚΕΠΑΒΙ) στις 2 και 3 Φεβρουαρίου, στις 21:00.

Η παράσταση αφορά μια περφόρμανς, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τη συνάντηση της χορεύτριας-χορογράφου Μαίρης Ράντου και του συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Νίκου Κανελάκη. Στη δημιουργία της παράτασης συντέλεσε και η visual artist Χριστίνα Μητσάνη.

Εισιτήριο: 7 ευρώ. Διάρκεια παράστασης: 30 λεπτά. 26513-12830, 6945533242.


2, 3 και 4 Φεβρουαρίου

Θέατρο: «Η μητέρα του σκύλου»

Η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» ανεβάζει στη σκηνή το μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι «Η μητέρα του σκύλου» σε σκηνική προσαρμογή και ερμηνεία της Ελευθερίας Πανταζή και σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νάκου.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 20:30, στο λόμπι του ξενοδοχείου «Ermis» (Σίνα 2). Το εισιτήριο κοστίζει 9 ευρώ και το μειωμένο 7 ευρώ (άνεργοι, ΑμεΑ, φοιτητές, μαθητές, άνω των 65). Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η κράτηση. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6947691698.


4 Φεβρουαρίου

Παράσταση: «Ο βασιλιάς με το δέντρο στην καρδιά»

Η Ομάδα Θεάτρου Μπαγαμπόντο παρουσιάζει την παράσταση «Ο Βασιλιάς με το Δέντρο στην Καρδιά» την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου (και κάθε Κυριακή του Φεβρουαρίου), στις 11:30, στο Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20).

Πρόκειται για ένα ηπειρώτικο παραμύθι γεμάτο εικόνες και συμβολισμούς το οποίο θίγει ζητήματα όπως: η αγάπη, η συγχώρεση, η δύναμη του μαζί, η ματαιότητα της βίας, αλλά και την θεραπευτική λειτουργία της αφήγησης.

Η παράσταση διαρκεί 60 λεπτά (με μια έκπληξη για τα παιδιά στο τέλος). Διασκευή, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10 ευρώ, Μειωμένο: 8 ευρώ (Κάτω των 16 ετών, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές και σπουδαστές), Οικογενειακό: 30 ευρώ (2 ενήλικες και 2 παιδιά). (Δεν διατίθεται τερματικό POS). Απαραίτητες οι κρατήσεις στο 6947888501.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back