ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (29 Αυγούστου-5 Σεπτεμβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (29 Αυγούστου-5 Σεπτεμβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2022, 17:39
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας (29 Αυγούστου-5 Σεπτεμβρίου), όπως έχουν ανακοινωθεί, έχουν ως εξής:

29 Αυγούστου

Θέατρο: «Μήδεια»

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια, ανεβαίνει στις 29 Αυγούστου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Αναστάσης Ροϊλός αναλαμβάνουν τους ρόλους του έργου. Η Γιώτα Νέγκα και η Μυρτώ Αλικάκη είναι οι κορυφαίες του Χορού. Η πρωτότυπη μουσική είναι του Δημήτρη Καμαρωτού.

Εισιτήριο: 20 ευρώ (μειωμένο 17 ευρώ).

Θερινό σινεμά: «Σαπουνόπερα»

Την ταινία «Σαπουνόπερα» (1991, διάρκεια 96’) σε σκηνοθεσία του Μάικλ Χόφμαν, προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής», με ελεύθερη είσοδο.

Πρωταγωνιστούν:  Σάλι Φιλντ, Κέβιν Κλάιν, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Υπόθεση: Σε μια προσπάθεια να προχωρήσει τη δική της καριέρα, η ηθοποιός Μοντάνα συνωμοτεί με τον παραγωγό της εκπομπής της να πείσουν το αστέρι της μακροχρόνιας σαπουνόπερας, «The Sun Also Sets», να φύγει από το σόου. Αυτό που ακολουθεί είναι μια σειρά από καβγαδάκια και πονηριές.

30-31 Αυγούστου

Θέατρο: «Ο Ουρανός Κατακόκκινος»

Η θεατρική παράσταση «Ο Ουρανός Κατακόκκινος» της Λούλας Αναγνωστάκη, μια παραγωγή του Θεάτρου Actina, επιστρέφει στην αυλή του Arte Povera, εντός του Κάστρου των Ιωαννίνων, για τέσσερις παραστάσεις.

Οι δύο πρώτες παραστάσεις θα δοθούν στις 30 και 31 Αυγούστου, στις 21:15. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Αθηνά Τσικνιά. Ερμηνεύει η Ελένη Καμποσιώρη.

Τιμή εισιτηρίου: 5€. Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά. Κρατήσεις/πληροφορίες: 6974865401. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

2 Σεπτεμβρίου

Θέατρο: «Ελένη»

H «Ελένη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, η παράσταση που ανεβάζει για δεύτερο καλοκαίρι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, έρχεται στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

Τη μετάφραση της «Ελένης» υπογράφει ο Παντελής Μπουκάλας. Στον ομώνυμο ρόλο η Έμιλυ Κολιανδρή. Παίζουν: Θέμης Πάνου (Μενέλαος), Αγορίτσα Οικονόμου (Θεονόη), Γιώργος Καύκας (Θεοκλύμενος), Έφη Σταμούλη (Γερόντισσα), Δημήτρης Κολοβός (Αγγελιοφόρος Α’), Άγγελος Μπούρας (Αγγελιοφόρος Β’), Δημήτρης Μορφακίδης (Τεύκρος), Χρήστος Μαστρογιαννίδης (Θεράπων), Νικόλας Μαραγκόπουλος, Ορέστης Παλιαδέλης (Διόσκουροι).

Εισιτήριο: 13 ευρώ στην προπώληση (10 ευρώ το μειωμένο), viva.gr.

2-4 Σεπτεμβρίου

Μουσική: Ioannina Lake Festival

Στις 2-4 Σεπτεμβρίου στη Λιμνοπούλα θα γίνει το Ioannina Lake Festival. Την πρώτη μέρα στην σκηνή του festival θα ανέβουν οι Ματούλα Ζαμάνη- Εισβολέας-Χατζηφραγκέτα- Baildsa και οι Yiname the band.

Τη δεύτερη μέρα θα πάρουν σειρά οι Βέβηλος - 12ο Πίθηκος  και Anser. Την τρίτη μέρα το colour boom φέρνει τους Josephine - Toquel - Mente Fuerte - Saske - Sidarta – Alcatrash- Βαγγέλη Κοσίνα και τον dj Χάρη Τσίτο.

Εισιτήρια: viva.gr.

3 Σεπτεμβρίου

Ρέμος, Παπαρίζου, Μέλιsses…

Αντώνης Ρέμος, Έλενα Παπαρίζου και Μέλιsses μαζί σε μια συναυλία στις 3 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στην κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων, με ελεύθερη είσοδο. Μια… προσφορά της εταιρίας P&I, για τα πέντε χρόνια της στα Γιάννενα…

5 Σεπτεμβρίου

Συναυλία Γιάννη Χαρούλη

Ο Γιάννης Χαρούλης δίνει συναυλία στις 5 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Μαζί του οι μουσικοί: Λευτέρης Ανδριώτης/Λύρα, Βασίλης Μπαχαρίδης/Κρουστά, Θανάσης Dzingovic/Ηλεκτρική κιθάρα, Ορέστης Μπενέκας/Πλήκτρα. Σχεδιασμός Ήχου: Παναγιώτης Ριζόπουλος - Νίκος Κωνσταντάκης, Σχεδιασμός Φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης.

Εισιτήριο: 15 ευρώ (12 ευρώ το μειωμένο). Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr, Ticketsioannina, Πολυχώρος Αγορά.

Πρώτη μέρα Castle Rock Festival

Το Castle Rock Festival του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών θα γίνει από 5 έως 7 Σεπτεμβρίου. Ο βασικός τόπος διεξεγωγής των εκδηλώσεων της πρώτης μέρας είναι η πλατεία Μαβίλη. 

Στις 21:00, μια κινητή μουσική σκηνή με την μπάντα του Stuart Craig θα διασχίσει τις οδούς Δωδώνης και Αβέρωφ και θα καταλήξει στην πλατεία Μαβίλη. Από 22:00 έως 23:45 Ioannina Rocking the City, με ντόπιους και μη μουσικούς, στην πλατεία Μαβίλη.

Στις 23:45 θα αφιχθεί η κινητή μουσική σκηνή και θα ακολουθήσει ένα ροκ πάρτι.

Παράλληλα, θα γίνει rock βαρκαρόλα στις 21:00, στη λίμνη Παμβώτιδα, με τους Casting Mules.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back