Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (27 Μαρτίου-3 Απριλίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (27 Μαρτίου-3 Απριλίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2023, 00:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι εκδηλώσεις που θα έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα (27 Mαρτίου-3 Απριλίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, είναι:

27 Μαρτίου

Θέατρο: «Έξω χιονίζει»

Η ομάδα τέχνης «βορείως» ανεβάζει στη θεατρική σκηνή τη νουβέλα του Σάκη Σερέφα «Έξω χιονίζει», σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Γιάννη Σεντελέ.

Τελευταία παράσταση στις 27 Μαρτίου, στις 20:30, στο θεατράκι της ομάδας στο ΚΕΠΑΒΙ (Αίθουσα 120). Η νουβέλα του Σάκη Σερέφα αναφέρεται στην πολυφυλετική Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο του Μεγάλου Πολέμου.

Παίζουν: Γιώργος Ζιώγας, Χαρά Καρυωτάκη, Γεωργία Παπαδημητρίου, Χαρά Παπαδημητρίου, Χρήστος Σδράλλης, Γιάννης Σεντελές, Πάνος Σεντελές, Ρίζος Τραγουδάρας. Μουσική ο Κώστας Χαριτάτος. Video projection ο Κωστής Εμμανουηλίδης. Μουσικοί επί σκηνής: Χαρά Καρυωτάκη (ακορντεόν), Πάνος Σεντελές (πλήκτρα), Σάμι Χάσμε (τύμπανα), Στέφανος Χρηστίδης (κιθάρα).

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 6941468358. Εισιτήριο: 8 ευρώ (6 ευρώ οι άνεργοι).

Dury Dava στο Beatnik

Στις 27 Μαρτίου, στο Beatnik στην Ανεξαρτησίας, με εισιτήριο 8 ευρώ, παίζουν οι Dury Dava, που έρχονται στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της ανοιξιάτικης περιοδείας τους.

Σινεμά: «Η ανατομία ενός εγκλήματος»

Τo Kαλλιτεχνικό Σωματείο «Εξαύδα» συνεχίζει τις προβολές του με το αφιέρωμα στο δικαστικό δράμα.

Στις 27 Μαρτίου, στις 20:15, στον χώρο του, στην οδό  Κουντουριώτη 31, θα προβληθεί η ταινία του Ότο Πρέμινγκερ «Η ανατομία ενός εγκλήματος» (1959) με τον Τζέιμς Στιούαρτ. Οικονομική ενίσχυση: 2 ευρώ.

28 Μαρτίου

Σινεμά: «Ο θείος Μπούνμι…»

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Μαγικό Ρεαλισμό, η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προβάλλει την ταϊλανδέζικη ταινία «Uncle Βοοnmee who can recall his past lives» (2010) του Apichatpong Weerasethakul την Τρίτη 28 Μαρτίου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», με ελεύθερη είσοδο.

Συναυλία: «Με τα φτερά της μουσικής και της ποίησης»

Μια βραδιά με τραγούδια των Αττίκ-Γιαννίδη-Σουγιούλ-Χατζιδάκι με τίτλο «Με τα φτερά της μουσικής και της ποίησης» διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Τρίτη 28 Μαρτίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μωυσή Ελισάφ. Συμμετέχουν η πιανίστρια Μιμή Ρουφογάλη και η σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου. Είσοδος ελεύθερη.

29 Μαρτίου

Παράσταση: «Παπάγια Μάντολες» στο Route 66

To έργο του Αντώνη Κρύσιλα «Παπάγια Μάντολες» ανεβαίνει στο μπαρ Route 66, στη στοά Λιάμπεη, κάθε Τετάρτη του Μαρτίου. Η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Μούστα. Τον ρόλο του αγανακτισμένου σεφ ερμηνεύει ο Χρήστος Χρήστου.

Η παράσταση ξεκινά στις 21:00. Είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr και Route 66.

30 Μαρτίου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου

Το Αρσάκειο Ιωαννίνων, το βιβλιοπωλείο «Μάντζιος» και οι εκδόσεις «Ψυχογιός» παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (Παρασκευοπούλου 4), στις 30 Μαρτίου, στις 20.30.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο φιλόλογος και διευθυντής του Αρσακείου Λυκείου Παύλος Μαυρόγιαννης και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Γιολάντα Καπέρδα. Θα προσφωνήσει και θα συντονίσει την εκδήλωση η διευθύντρια του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ελένη Παπανικολάου.

Συμμετέχει η χορωδία των Αρσακείων Σχολείων Ιωαννίνων, με μαέστρο τον καθηγητή μουσικής Δημήτρη Λεοντάρη, και ο Γιώργος Μπέλλος στο κλαρίνο.

30-31 Μαρτίου και 1-2 Απριλίου

Θέατρο: «801,5 m» στο Καμπέρειο Θέατρο

Την παράσταση «801,5 m» ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων έως 9 Απριλίου. Το ΔΗΠΕΘΕ καταπιάνεται με ένα διαφορετικό είδος θεάτρου, το Θέατρο Ντοκουμέντο. Το αληθινό γεγονός στο οποίο βασίζεται η παράσταση, είναι η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η παράσταση ανεβαίνει στο Καμπέρειο Θέατρο, από Πέμπτη έως Κυριακή, στις 21:15.

Σκηνοθετεί ο Χάρης Πεχλιβανίδης, που είχε και τη σύλληψη της ιδέας. Στην παράσταση παίζουν: Αφροδίτη Αθανασιάδου, Μαρία Αποστολακέα, Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός, Φάνης Κοσμάς.

Σύμβουλος δραματουργίας: Κορίνα Βασιλειάδου, σκηνογραφία: Χρήστος Κόλλιας, μουσική: Δημήτρης Καραγεώργος, φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, ενδυματολογία: Αφροδίτη Μίτση, βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κεβρεκίδου.

Eισιτήριο: 10 ευρώ, 7 ευρώ φοιτητικό, πολυτέκνων και άνω των 65, 3 ευρώ ανέργων και ΑμεΑ.

Kάθε Πέμπτη, το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ. Υπάρχουν και ομαδικά εισιτήρια: 5€ για ομάδες μαθητών, φοιτητών, 7€ για όλες τις άλλες ομάδες. Για τα ομαδικά εισιτήρια, είναι η απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 2651025670 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00). Εφόσον έχει γίνει η κράτηση, η παραλαβή των εισιτηρίων γίνεται από το ταμείο του θεάτρου, πριν από την έναρξη της παράστασης.

31 Μαρτίου

«Αποδημητικά Φιλιά» από τη Θεατρική Συμπαιγνία

Τα «Αποδημητικά Φιλιά», ένα σύγχρονο βαριετέ με θεατρικά κείμενα και τραγούδια, επιστρέφουν από τη «Θεατρική Συμπαιγνία» για δύο παραστάσεις, στις 31 Μαρτίου, στις 21:30, στο καφέ μπαρ «Σκάλα».

Σκηνοθετική επιμέλεια η Γιολάντα Καπέρδα. Μουσική διδασκαλία η Κατερίνα Βασιλείου.

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Κατερίνα Βασιλείου, Γιολάντα Καπέρδα, Χάρις Μέγα, Άκης Σιούτης.

Τιμή εισιτηρίου: 10€ είσοδος. Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513 12830 και 6983749922. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Προπώληση εισιτηρίων: Καφέ-μπαρ «Σκάλα», βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Θεατρική Συμπαιγνία.

Συναυλία της Φιλαρμονικής

Μια βραδιά με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και με αγαπημένες μελωδίες από τον κινηματογράφο, σε μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Αμπατζή, διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στις 31 Μαρτίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Είσοδος ελεύθερη.

31 Μαρτίου, 1-2 Απριλίου

Θέατρο: «Ο Ληστής» από τη «Σύνθεση»

Η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» ανεβάζει τον θεατρικό μονόλογο του Δημήτρη Μανιάτη «Ο Ληστής» από 31 Μαρτίου έως 9 Απριλίου, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14), στις 21:00.

Ο μονόλογος αποτελεί μια κατάθεση ψυχής ενός κυνηγημένου και που φωτίζει αμφιλεγόμενους ήρωες και χαρακτήρες οι οποίοι έδρασαν στην ελληνική ύπαιθρο στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα.

Σκηνοθετεί ο Γιώργος Νάκος. Τον κεντρικό ρόλο κρατά ο Σπύρος Βάρφης. Στο τραγούδι η Αναστασία Ζώη.

Εισιτήριο: 8 ευρώ και 6 ευρώ το μειωμένο. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6947691699.

1-2 Απριλίου

Θέατρο: «Ευτυχία Πρίντζου· η επιστροφή»

Το έργο «Ευτυχία Πρίντζου· η επιστροφή» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Βασίλη Κονταξή, με τη Γιολάντα Καπέρδα να ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο, ανεβαίνει κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 21:15, στη «Σκηνή 125» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ), μέχρι τις 9 Απριλίου.

Η παράσταση αναφέρεται στη ζωή, στο έργο αλλά και στον βίαιο θάνατο της αγωνίστριας γιαννιώτισσας φιλολόγου, που εκτελέστηκε το 1948 μαζί με άλλους αγωνιστές γιαννιώτες, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.

Μουσική ο Δημήτρης Υφαντής, σκηνικά-κοστούμια ο Κωνσταντίνος Γιαννιώτης.

Τιμή εισιτηρίου: 10€, 8€ το μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, παιδιά κάτω των 12 ετών, ΑμεΑ & άνω των 65 ετών).

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513 12830, 6983749922 & 6940692650. Προπώληση εισιτηρίων: Καφέ-μπαρ «Σκάλα», βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Θεατρική Συμπαιγνία.

3 Απριλίου

Συναυλία με Ντο Ρε Μι, Cantus και την Παιδική Χορωδία

Πασχαλινή συναυλία με τη Νεανική Ορχήστρα Ντο Ρε Μι, τη Μικτή Χορωδία «Cantus» και την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών τη Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Διδασκαλία-διεύθυνση χορωδίας: Κωνσταντίνα Μήλια. Μουσική Διεύθυνση: Γεράσιμος Λώλης. Διεύθυνση Ορχήστρας-Ενορχήστρωση: Γεράσιμος Λώλης. Παρουσίαση προγράμματος: Φωτεινή Κοτσιάφτη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back