ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (25 Μαρτίου-1 Απριλίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (25 Μαρτίου-1 Απριλίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2024, 20:56
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρκετές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα (25 Μαρτίου-1 Απριλίου) στα Γιάννενα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, οι εκδηλώσεις είναι:

25 Μαρτίου

«80 χρόνια μετά»

Ογδόντα χρόνια μετά τον εκτοπισμό των Εβραίων από την πόλη, η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων και η Epirus Memories διοργανώνουν μια σειρά από εκδηλώσεις που θα γίνουν στα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου, στο Σουφαρί Σεράι.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, από τις 11.00 ως τις 20.00, θα γίνει ομαδική έκθεση οργανωμένη από την Epirus Memories, υπό την επίβλεψη της Adi Liraz.

-Έκθεση φωτογραφίας της Άρτεμις Αλκαλάη: «Γιαννιώτες εβραίοι επιζώντες του Ολοκαυτώματος»

-Παρουσίαση αποσπασμάτων του υπό υλοποίηση ντοκιμαντέρ του Χρύσανθου Κωνσταντινίδη για την καταστροφή της εβραϊκής κοινότητας Ιωαννίνων.

-Ηχητικό ντοκουμέντο με τις μαρτυρίες των Γιαννιωτών που περιέχονται στο βιβλίο του Christoph Schminck-Gustavus Μνήμες Κατοχής II, των εκδόσεων Ισνάφι.

-Βιντεοσκοπημένη παράσταση «Αναζητώντας την Νέλλυ»- Καλλιτεχνική εγκατάσταση- «Φορέματα Μνήμης» από την Adi Liraz.


25, 30 και 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου

Θέατρο: «Δυόμισι Φόνοι & Ένα Μπουλντόγκ»

Η ομάδα τέχνης «βορείως» ανεβάζει στη θεατρική σκηνή το έργο των Μ. Ρέππα-Θ. Παπαθανασίου «Δυόμισι Φόνοι & Ένα Μπουλντόγκ». Πρόκειται για μια φαρσοκωμωδία σε σκηνοθεσία (μουσική επιμέλεια και σκηνογραφία) του Γιάννη Σεντελέ που ανεβαίνει έως 8 Απριλίου κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, στις 20:30, στον χώρο της ομάδας «βορείως», στο ΚΕΠΑΒΙ, στην αίθουσα 120.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Χαρά Καρυωτάκη, Χρήστος Σδράλης, Γεωργία Παπαδημητρίου, Χαρά Παπαδημητρίου, Πάνος Σεντελές, Γιάννης Σεντελές και Ρίζος Τραγουδάρας. Εισιτήριο: 10 € - μειωμένο 8 €. Πληροφορίες - κρατήσεις: 6941 468 358


28, 29, 30 και 31 Μαρτίου

Θέατρο: «Οι Δούλες»

Στις 28 Μαρτίου ξεκινούν οι παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με το έργο «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ.

Τη νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ σκηνοθετεί ο Γιάννης Κοντός, ο οποίος είναι και ένας από τους ηθοποιούς της παράστασης. Μαζί του στη σκηνή η Αφροδίτη Αθανασιάδου και η Κίκα Ζαχαριάδου. Βοηθός σκηνοθέτη η Μαρία Κεβρεκίδου.

Πρόκειται για ένα έργο του 20ου αιώνα, στο οποίο παρακολουθούμε ένα απόγευμα από τη ζωή της Κλαιρ και της Σολάνζ, των υπηρετριών της Κυρίας. Κάθε φορά που εκείνη λείπει, οι δυο τους, μέσα στα στενά όρια του σπιτιού της Κυρίας, παίζουν ένα παιχνίδι προσπαθώντας να απελευθερωθούν από τη ζωή που τους πνίγει.

Η παράσταση θα ανεβαίνει κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 21:00, και κάθε Κυριακή, στις 20:00, μέχρι και τις 28 Απριλίου, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Εισιτήριο: 10 ευρώ, 7 ευρώ το μειωμένο.


29 Μαρτίου

Βαρθακούρης-Βαρδής στον Πολυχώρο Αγορά

Ο Χάρης Βαρθακούρης και ο Γιάννης Βαρδής, έρχονται για μια τρίωρη συναυλία στον Πολυχώρο Αγορά, στις 29 Μαρτίου.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00, έναρξη 22:00. Προπώληση: 18€, ταμείο 20€.


29 και 30 Μαρτίου

Βιβλιοπαρουσίαση: «Αλλάζοντας τον κόσμο με μια μπάλα»

Το βιβλίο «Αλλάζοντας τον κόσμο με μια μπάλα» (εκδόσεις «Διόπτρα») του Βασίλη Κωστάκη, παρουσιάζεται στις 29 και 30 Μαρτίου, στις 19:30, στο Θυμωμένο Πορτραίτο.

Τα έσοδα του βιβλίου θα στηρίξουν το εγχείρημα AnotherFootball.

Ο Βασίλης Κωστάκης είναι καθηγητής και ερευνητής στο Πολυτεχνείο του Τάλιν και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Επίσης είναι συνιδρυτής της ερευνητικής κολεκτίβας P2P Lab και ιδρυτικό μέλος του ορεινού εργαστηρίου Τζουμέικερς.

«Accepter II» στη Σκηνή 125

Μια μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Accepter II» θα φιλοξενήσει η «Σκηνή 125» της Θεατρικής Συμπαιγνίας (εντός ΚΕΠΑΒΙ) στις 29 και 30 Μαρτίου, στις 21:00.

Σκηνοθετεί και ερμηνεύει η Αλεξία Σιμάτη. Μουσική σύνθεση-live performance: Βασίλης Αβδελάς.

Εισιτήριο: 12€, 9€ μειωμένο. 

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513-12830, 6945533242 & 6983749922, Προπώληση εισιτηρίων: Καφέ μπαρ Σκάλα, βιβλιοπωλεία Αναγνώστης & Χαρτέξ και ηλεκτρονικά https://www.more.com/dance/accepter-ii/. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Θέατρο: «Χόρεψέ με, πατέρα»

Η θεατρική παράσταση «Χόρεψέ με, πατέρα» έρχεται στα Γιάννενα, στην αίθουσα «Αρχ. Σπυρίδωνος» της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, στις 29 και 30 Μαρτίου, στις 21:00.

Σκηνοθετεί ο Γιώργος Αρμένης. Κείμενο η Κατερίνα Αντωνιάδου. Παίζουν ο Γιώργος Αρμένης και η Κατερίνα Αντωνιάδου.

Η υπόθεση: Ένας πατέρας με άνοια και η υστερική κόρη του, προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν. Ο καθένας μέσα από τη δική του διαταραχή, πάλλεται μέσα του, αναζητώντας την προσωπική του λύτρωση.

Εισιτήριο: 15 ευρώ, 13 ευρώ στην προπώληση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back