ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (23-30 Οκτωβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (23-30 Οκτωβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2023, 00:13
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (23-30 Οκτωβρίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, έχει ως εξής:

23 Οκτωβρίου

Βιβλιοπαρουσίαση: «Ιωάννινα. Πορεία στον τόπο και στον χρόνο»

Τo βιβλίο «Ιωάννινα. Πορεία στον τόπο και στον χρόνο» παρουσιάζουν ο Δήμος Ιωαννιτών και οι εκδόσεις Καπόν τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο ξενοδοχείο Grand Serai. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο απερχόμενος δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου. Συντονιστής και ομιλητής θα είναι ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Ραχήλ Μισδραχή-Καπόν, εκδότρια, ο Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ, δημοσιογράφος και γενικός γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, ο Ηλίας Κολοβός, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, και η Βαρβάρα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και αναπληρώτρια διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

23 και 30 Οκτωβρίου

Θέατρο: «Black Birthday»

Η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» ανεβάζει για δύο παραστάσεις, στις 23 και 30 Οκτωβρίου, στις 21:15, στο Καμπέρειο Θέατρο το έργο «Βlack Birthday» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου. Παίζουν ο Γιάννης Χουλιάρας και ο Δημήτρης Κατσάνος.

Εισιτήριο: 9 ευρώ και το μειωμένο 7 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων: 6947691698

24 Οκτωβρίου

Θέατρο: «Πάλι Καλά»

Η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» ανεβάζει το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Πάλι Καλά» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κατσάνου στις 24 Οκτωβρίου, στις 21:15, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Παίζουν η Έλλη Κατσάνου και ο Κώστας Βενέτης.  

Εισιτήριο: 9 ευρώ και το μειωμένο 7 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων: 6947691698

Μια εκδήλωση με τη ζωγράφο Τέτα Μακρή

Μια εκδήλωση με την ομότιμη καθηγήτρια Ζωγραφικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Τέτα Μακρή διοργανώνει το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στις 20:30, στο κτίριο της πρώην Παπαζόγλειου Σχολής.

Πρόκειται για την παρουσίαση του έργου της «Κλεψύδρα ή η αναμάγευση», ενός πίνακα που επεκτείνεται στη γλωσσική αφήγηση και επιδιώκει τη συναισθηματική «αναμάγευση» των θεατών.

25 Οκτωβρίου

«Μια Θέση Ανάμεσά Τους» του Ανδρέα Καμουτσή

Το λεύκωμα με τίτλο: «Μία Θέση Ανάμεσά Τους / A Place Among Them» θα παρουσιάσει ο φωτογράφος Ανδρέας Καμουτσής στα Γιάννενα. Η παρουσίαση θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου, στις 19:30, στο Photometria Photography Center (21ης Φεβρουαρίου 184). Θα προλογίσει ο Πολυδεύκης Ασωνίτης.

Το λεύκωμα είναι το αποτέλεσμα ενός πολύχρονου προσωπικού φωτογραφικού project του Ανδρέα Καμουτσή. Διήρκησε οκτώ χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε οκτώ χώρες με οκτώ διαφορετικές Fujifilm μηχανές. Συγκεκριμένα από το 2015 έως και το 2022 στις: Δανία, Ελλάδα, Σερβία, Ισραήλ, Τουρκία, Μαρόκο, Ισπανία και Πορτογαλία και χρησιμοποιήθηκαν  αποκλειστικά mirrorless φωτογραφικός εξοπλισμός της Fujifilm Χ – Series.

29 Οκτωβρίου

Σινεμά: «Ευτυχισμένα 140»

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και οι «Κυριακές στο πανί» προβάλλουν την ταινία «Ευτυχισμένα 140» του Γκράθια Κερεχέτα την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Είσοδος ελεύθερη.

Εκθέσεις της Photometria
To Photometria  International  Photography Festival απλώνεται σε διάφορα εκθεσιακά σημεία των Ιωαννίνων. Για περισσότερες πληροφορίες: www.photometria.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back