ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (21-28 Αυγούστου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (21-28 Αυγούστου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/08/2023, 17:43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (21-28 Αυγούστου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, έχει ως εξής:

21 Αυγούστου

Παιδικό θέατρο: «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

Ο Γιάννης Παπαθανασίου σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα του Λιούις Κάρολ «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Η παράσταση έρχεται στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 21 Αυγούστου, στις 21:15.

Παίζουν: Περικλής Λιανός, Κερασία Σαμαρά, Μαρία Στάβαρη, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου και Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου, ενώ τις φωνές τους χαρίζουν σε ρόλους η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής. Στην παράσταση υπάρχουν 3D mapping projection και 3D sound.

Εισιτήριο: 12 ευρώ -10 ευρώ στην προπώληση (viva.gr).

23 Αυγούστου

Θέατρο: «Γέρμα-el cuerpo muerto»

Tον θεατρικό μονόλογο «Γέρμα- el cuerpo muerto» παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ», την Τετάρτη 23 Αυγούστου, στις 21:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

H παράσταση είναι βασισμένη στη Γέρμα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε διασκευή για μια ηθοποιό και έναν μουσικό.

Σκηνοθεσία η Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου, ερμηνεία: Ιφιγένεια Καραμήτρου. Σύνθεση/Μουσικός επί σκηνής: Λίνα Ζάχαρη. Δραματουργική επεξεργασία-συνεργασία στη σκηνοθεσία: Αντώνης Περαντωνάκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

24 Αυγούστου

Σινεμά: «Το σύνδρομο του Αντόνιο»

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθήνας, συνεχίζει και τον Αύγουστο το αφιέρωμά του στο σύγχρονο ιταλικό σινεμά.

Στις 24 Αυγούστου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» θα προβληθεί η ταινία του Κλάουντιο Ρόσι Μάσσιμι «Το σύνδρομο του Αντόνιο» (2016). Είσοδος ελεύθερη.

24-25 Aυγούστου

Κουκλοθέατρο: «Οι πειρατές και ο θησαυρός του μωβ μπαρμπουνιού»

Το κουκλοθέατρο Αντράλα, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, παρουσιάζει την παράσταση «Οι πειρατές και ο θησαυρός του μωβ μπαρμπουνιού» την Πέμπτη 24 Αυγούστου, στις 21:00, στην Κοσμηρά, και την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 21:00, στην πλατεία Ηρώων Πίνδου, στους Αμπελόκηπους.

Η υπόθεση της παράστασης: Η Μαρίζα έχει ένα όνειρο! Ένα όνειρο τρελό. Να χτίσει στο νησί της, το νησί της Χελώνας, μια βιβλιοθήκη. Μια βιβλιοθήκη τεράστια, που να χωρά όλου του κόσμου τα βιβλία. Πώς όμως θα φτάσει να το πραγματοποιήσει αφού είναι φτωχή; Σε τι μπορεί να την βοηθήσουν οι Μπαμ και Μπουμ οι καβγατζήδες, ο Μαύρος Τζακ ο πειρατής κι ένας ατίθασος ναύτης;

Κείμενο-σκηνοθεσία: Μίνα Παππά. Παίζουν: Σωκράτης Παππάς, Χρήστος Χρήστου, Κατερίνα Πάνου.

25 Αυγούστου

Live με τον Theodore

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, παρουσιάζει την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 21:00, την οπτικοακουστική μουσική παράσταση του μουσικοσυνθέτη και περφόρμερ Theodore, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Με τη συνοδεία εντυπωσιακού video art και ενός εκρηκτικού light show, ο Theodore θα παρουσιάσει κομμάτια από όλο το φάσμα της δισκογραφίας του, καλύπτοντας ένα ευρύ μουσικό πεδίο, από το κλασικό στο post-rock μέχρι αιθέριες μελωδίες και ψυχεδελικούς ήχους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

26 Αυγούστου

Θέατρο: «Οιδίπους Τύραννος»

Tην παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Σιάφη, ανεβαίνει η «Θεατρική Συμπαιγνία» στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στα Γιάννενα, το Σάββατο 26 Αυγούστου, στις 19:30.

Παίζει η ομάδα ενηλίκων της «Θεατρικής Συμπαιγνίας». Με αλφαβητική σειρά: Έρη Γκαρτζονίκα, Χρήστος Δημητρίου, Ελευθερία Δρυμωνίτη, Σάντρα Νάκου, Αλίκη Παδιώτη, Ελευθερία Πανταζή, Αναστασία Σακουφάκη, Θέμις  Φούλια, Παναγιώτης Χαρατσάρης.

Εισιτήριο: 7 ευρώ. Τηλέφωνα κρατήσεων: 6944503266 & 6945533242. Προπώληση εισιτηρίων: καφέ-μπαρ Σκάλα, βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, viva.gr

Ηip Hop Festival

Στις 26 Αυγούστου, στο skatepark, στην Μακαρίου, επιστρέφει το Αυτοοργανωμένο Hip Hop Festival Ιωαννίνων.

Εμφανίζονται οι εξής: Στίχοιμα, ΖωγράφοςxGhetto Rock, Θήτα Ρο, Renovatio, Ladele, Ergo Sum, Black verse, Lap. Warm up και after dj sets/beatbox: PrimalxSalvia Clayx, S Dope, VampQ Beatbox. Ακόμα: Γκράφιτι, ζωγραφική, skate sessions και 3on3 μπασκετάκι.

Όλα αυτά, από τις 5 το απόγευμα.

Το 3ο Αυτοοργανωμένο Hip Hop Festival Ιωαννίνων διοργανώνουν οι Φίλοι HipHop Ιωαννίνων. Ελεύθερη είσοδος.

27 Αυγούστου

Θέατρο: «Βατράχια»

Τα Γιάννενα είναι ένας από τους σταθμούς της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης «Βατράχια» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα. Η παράσταση θα ανέβει στις 27 Αυγούστου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη και Κυριάκος Σαλής.

Εισιτήριο: 20 ευρώ.

Οι Social Waste στο «Τριεθνές»

Στις 27 Αυγούστου, στο «Τριεθνές» στη Σκαλοπούλα, στη Δωδώνη, θα παίξουν οι Social Waste. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10€ (early bird), 12 ευρώ προπώληση (ticketservices.gr) και 15 ευρώ ταμείο.


28 Αυγούστου

Θεατρικός μονόλογος: «Ύμνος εις την Ελευθερία»

Τον «Ύμνο εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού παρουσιάζουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Πρόκειται για έναν μονόλογο σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη με την ηθοποιό Ηωάννα Σπανού.

Φωνή Αφηγητή: Δήμος Αβδελιώδης, Επιλογές τραγουδιών: Ηωάννα Σπανού, Οργάνωση Παραγωγής: Στεφανία Βλάχου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Photo: Άγαλμα Ελευθερίας: Έργο του γλύπτη Ευθύμιου Καλεβρά

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back