ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (20-27 Μαΐου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (20-27 Μαΐου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2024, 19:09
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρκετές οι εκδηλώσεις κι αυτή την εβδομάδα (20-27 Μαΐου) στα Γιάννενα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής, οι εκδηλώσεις είναι οι εξής:

20 Mαΐου

Παράσταση: «Τα Χ δράματα»

Η Ομάδας Τέχνης Αφηγηματικός Νους- Α.Ν. παρουσιάζει την παράσταση «Τα Χ δράματα», από την ομάδα εφήβων, τη Δευτέρα 20 Μαΐου στις 21.00, στο θέατρο Κύκλος (Αραβαντινού 14).

Εμψύχωση-σκηνοθεσία-μουσικές επιλογές: Γιάννα Κούλα, Λώρα Φκιώλα, Κατερίνα Γιαννακοπούλου. 

 

20-25 Μαΐου

Εβδομάδα γερμανόφωνου κινηματογράφου

Εβδομάδα Γερμανόφωνου Κινηματογράφου διοργανώνει από 20 έως 25 Μαΐου η Σχολή Καλών Τεχνών σε συνεργασία με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Institute for Art & Design Studies του HBK Essen, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι προβολές θα γίνουν στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της πανεπιστημιούπολης.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Ινστιτούτο Γκαίτε καθώς και το Epirus Film Office της Περιφέρειας Ηπείρου.

Θα προβληθούν τρεις ταινίες μυθοπλασίας και τέσσερα ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους και θα υλοποιηθούν διαλέξεις, εργαστήρια και masterclasses στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά για τους/τις εισερχόμενους/ες φοιτητές/ φοιτήτριες Erasmus της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και για το μη ελληνόφωνο κοινό γενικότερα.

Όλο το πρόγραμμα εδώ.


22 Μαΐου

Μουσική βραδιά κιθάρας στα παλαιά σφαγεία

Μουσική βραδιά κιθάρας διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 19:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Θα συμμετέχουν μαθητές της Σχολής Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, των τάξεων των καθηγητών: Μελίνας Βλάχου, Φωτεινής Κοτσιάφτη, Γιάννη Μάνου, Αλέξη Μπάγια, Φωτεινής Τσουμάνη.

Είσοδος ελεύθερη.


23 Μαΐου

Συναυλία του D3lta

O ελληνοβρετανός περφόρμερ και τραγουδοποιός, με επιρροές από την αγγλική ροκ μουσική, ο D3LTA, έρχεται στα Γιάννενα για συναυλία στις 23 Μαΐου, στις 21:00, στον Πολυχώρο Αγορά. Μαζί του θα είναι ένα βρετανικό σχήμα με τον Angelos Serras στην κιθάρα, την Toby Holmes στο μπάσο και τα φωνητικά και τον Ethan Carter στα τύμπανα.

Εισιτήριο: 8 ευρώ


23-26 Μαΐου

Θέατρο: «Καημός»

Ο «Καημός», η παράσταση με σκοτεινά παραμύθια-ιστορίες, επιστρέφει στη «Σκηνή 125» της «Θεατρικής Συμπαιγνίας» (εντός ΚΕΠΑΒΙ) για τέσσερις παραστάσεις. Οι παραστάσεις θα δοθούν από 23 έως 26 Μαΐου, στις 21:00.

Σκηνοθεσία-δραματουργία: Γιολάντα Καπέρδα. Παίζουν Χρήστος Δημητρίου, Γιολάντα Καπέρδα, Στέλλα Κατσαρού, Τερέζα Παπακώστα, Βασίλης Σιάφης. Μουσικός επί σκηνής: Τερέζα Παπακώστα. Τιμή εισιτηρίου: 13€, 10€ μειωμένο. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513-12830, 6945533242 & 6983749922. Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/kaimos/. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.


25 Mαΐου

Τοquel στα Λιθαρίτσια

Το Κέντρο Νέων Ηπείρου σε συνεργασία με τη Bullet productions παρουσιάζει το Colour Boom Festival Ioannina το Σάββατο 25 Μαΐου στις 18.00 στο Πάρκο Λιθαρίτσια με τους Toquel, Αpon, DJ Paco ,Nansia και οι DTGS.

Ώρα προσέλευσης 18.00, ώρα έναρξης: 18.30

Εισιτήρια: Περιορισμένη προπώληση (τα πρώτα 100 εισιτήρια): 10 ευρώ, προπώληση: 13 ευρώ, ταμείο: 15 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση σε https://www.more.com/.../colour-boom-festival-ioannina.../

Φυσική προπώληση σε Manthos Optical (Αβέρωφ 16, Μιχ. Αγγέλου 28), Κέντρο Νέων Ηπείρου (Καπλάνη 10) και στο δίκτυο καταστημάτων Nova και Public.


26 Μαΐου

Μουσική βραδιά με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Morgan State

Μουσική βραδιά με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Morgan State της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ διοργανώνει η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών (ΕΗΜ) την Κυριακή 26 Μαΐου, στις 20:00, στην αίθουσα «Κ. Κατσάρη» του μεγάρου της (στην οδό Παρασκευοπούλου).

Την 26μελή χορωδία συνοδεύει στην περιοδεία της (σταθμοί τα Γιάννενα, η Αθήνα, το Μεσολόγγι, το Ναύπλιο, η Κέρκυρα) ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου David Wilson.

Η χορωδία θα ερμηνεύσει υπό τη διεύθυνση του Eric Conway, διευθυντή της Χορωδίας και προέδρου του Τμήματος Καλών και Παραστατικών τεχνών του Πανεπιστημίου Morgan State, έργα από το ρεπερτόριό της, το οποίο εκτείνεται από την κλασική μουσική έως τα γκόσπελ. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.


27 Μαΐου

Θέατρο: «Καφενείο Το επέκεινα»

Η θεατρική ομάδα «Γέφυρα» ανεβάζει το «Καφενείο Το επέκεινα» του Μιχάλη Σπέγγου σε σκηνοθεσία του Στέλιου Καλαθά. Η παράσταση έρχεται και στα Γιάννενα, στο Καμπέρειο θέατρο, στις 27 Μαΐου, στις 21.00.

Η υπόθεση: Η ζωή ενός ορεινού χωριού στη μέση του πουθενά, ταράσσεται ξαφνικά όταν ξεσπά αναπόφευκτη βία. Παίζουν οι Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Γιώργος Ζώης, Μάνθος Καλαντζής, Κώστας Καραμουσάλης και Μαργαρίτα Σάββα.

Εισιτήριο: 16 ευρώ, 12 ευρώ το μειωμένο.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back