Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (2-8 Ιανουαρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (2-8 Ιανουαρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2023, 12:07
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (2-8 Ιανουαρίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, έχει ως εξής:

3 Ιανουαρίου

«… And a Rocking New Year» με Γ. Γάκη

To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει ένα «πάρτυ» με Rock n Roll τραγούδια -με γιορτινή προσέγγιση-με τον Γιώργο Γάκη και αγαπημένους φίλους του, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου, στις 21:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «… And a Rocking New Year».

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Γάκης, φωνητικά, Κώστας Δημητρίου, ντραμς, Άκης Κασκάνης, μπάσο, Βασίλης Λαγδάς, κιθάρα, Αχιλλέας Ράδης, πιάνο, Παναγιώτης Τέλης, σαξόφωνο.

3 και 4 Ιανουαρίου

Παιδικό θέατρο: «Γλυκομυομαχίες»

Τη  χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση «Γλυκομυομαχίες» παρουσιάζει το Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14) στις 3 και 4 Ιανουαρίου, στις 17:15. 

Το  έργο διαδραματίζεται στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του κυρίου  Παντεσπάνη. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Μίνας Παππά. Πρωτότυπη  μουσική: Δημήτρης Μπασδάνης, σκηνογραφία-ενδυματολογία: Άννα Παρίσση, χορογραφίες Φανή Σκεντέρη, φωνητική διδασκαλία: Κατερίνα Βασιλείου,  κατασκευή κούκλας: Σωκράτης Παππάς.

Παίζουν: Πέτρος Χριστακόπουλος, Γιάννης Παπαγεωργίου, Λένα Σοκορέλη, Μίνα Παππά και Σωκράτης Παππάς.

Γενική είσοδος 8€. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6979139705.

3 και 8 Ιανουαρίου

Παράσταση αφήγησης με το «Αδράχτι»

Διαδραστική παράσταση αφήγησης διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε συνεργασία με την ομάδα «Αδράχτι» στις 3 Ιανουαρίου, στις 18:00, και στις 8 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Η παράσταση, διάρκειας 50’, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και συνοδεύεται μουσικά, ζωντανά στη σκηνή, με τραγούδια που έχουν γραφτεί για την παράσταση και κάλαντα από όλη την Ελλάδα.

Στην αφήγηση η Μαρία Μαχαίρα και στη μουσική και στο τραγούδι ο Αντώνης Καρασταμάτης. Γενική είσοδος: 5 ευρώ (στα ταμεία του θεάτρου).

3-8 Ιανουαρίου

Παιδικό θέατρο: «Ποιος θα σώσει τα Χριστούγεννα;»

Την παράσταση «Ποιος θα σώσει τα Χριστούγεννα;» ανεβάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Actina (Κομνηνής 8) στις 3, 4, 5 ,6 και 7 Ιανουαρίου στις 18:00 και στις 8 Ιανουαρίου, στις 11:30.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Αθηνά Τσικνιά. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Άννα Παπανικολάου, Δέσποινα Ναυρόζογλου και Σταύρος Σταυρόπουλος. Ακορντεόν παίζει επί σκηνής η Σοφία Πατσιούρα.

Η υπόθεση: «Οι γιορτές έρχονται με γοργό ρυθμό και η Μαγεία των Χριστουγέννων εξαφανίζεται. Ο Αϊ Βασίλης αναθέτει στο πιο έμπιστο ξωτικό του την αποστολή να σώσει τα Χριστούγεννα και η περιπέτεια αρχίζει. Άραγε θα τα καταφέρουν;».

Η διάρκεια της παράστασης είναι 60’.

Εισιτήριο: 10€ ενήλικες, 7€ παιδιά. Προπώληση: 8€ ενήλικες. Εισιτήρια: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης & Θέατρο Actina & viva.gr. Πληροφορίες-κρατήσεις: 6974865401.

5 Ιανουαρίου

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας

Εορταστική συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων σε μουσική διεύθυνση του Γ. Χλίτσιου διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό και ευχές για το νέο έτος από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου θα ερμηνεύσει έργα των Johann και Josef Strauss.

8 Iανουαρίου

Σινεμά: «Το χρυσό κασκέτο»

Οι «Κυριακές στο Πανί», ο κύκλος κινηματογραφικών προβολών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, υποδέχονται το 2023 με τον δεύτερο κύκλο του αφιερώματος «Η πόλη στον κινηματογράφο».

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», θα προβληθεί η ταινία «Casque d’ Or» («Το χρυσό κασκέτο», 1952) σε σκηνοθεσία Ζακ Μπεκέρ. Παίζουν: Σιμόν Σινιορέ, Σερζ Ρετζιάνι, Κλόντ Ντοφέν, Ρειμόν Μπισιέρ.

Η υπόθεση: Παρίσι, 1898. Στα άδυτα του υποκόσμου, η Μαρία, μια κοπέλα ελεύθερων ηθών γνωστή και ως «Χρυσό κράνος», είναι μια από τις συντρόφους μιας παρέας κακοποιών.

Ένα βράδυ, σε ένα νυχτερινό κέντρο όπου συχνάζει η παρέα, γνωρίζει τον Μαντά. Πολύ σύντομα η αρχική έλξη τους μεταμορφώνεται σε πραγματικό πάθος. Όταν ο καλύτερος φίλος του Μαντά θα κατηγορηθεί άδικα για ένα έγκλημα, που διέπραξε ο ίδιος, τότε, ο Μαντά θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα σκληρό δίλημμα.

Μια ιστορία αγάπης, θανάτου, φιλίας και ζήλιας, στην εποχή της Μπελ Επόκ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back