ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (2-7 Μαΐου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (2-7 Μαΐου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/05/2023, 15:30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (2-7 Μαΐου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, έχει ως εξής:

2 Μαΐου

Σινεμά: «Un soir, un train» του Ντελβό

Την ταινία «Un soir, un train» (1968) του Αντρέ Ντελβό προβάλλει η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Τρίτη 2 Μαΐου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Πρωταγωνιστούν ο Ιβ Μοντάν και η Ανούκ Εμέ.

Η υπόθεση: Ο Ματίας είναι ένας βέλγος γλωσσολόγος, που ζει με τη γαλλίδα θεατρική παραγωγό Άννα. Μετά από μια διαμάχη για ηθικά ζητήματα, παίρνουν ένα τρένο για να παρακολουθήσουν ένα συνέδριο. Ενώ ο Ματίας κοιμάται, η Άννα εξαφανίζεται.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

3 Μαΐου

Μπλέιν Ρέινινγκερ στο Beatnik

Ο Blaine T. Raininger των Tuxedomoon (και όχι μόνο) παίζει στις 3 Μαΐου στο Beatnik, στις 21.30, μαζί με τον Georgio Valentino.

Εισιτήρια 10 ευρώ (προπώληση Beatnik, Manthow Optical) και 12 ευρώ ταμείο.

3-4 Μαΐου

Θέατρο: «Ελεύθερο Ζευγάρι»

Την κωμωδία των Ντάριο Φο-Φράνκα Ράμε (σε ελεύθερη διασκευή του Γιώργη Κοντοπόδη) «Ελεύθερο Ζευγάρι» φιλοξενεί το Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14) στις 3 και 4 Μαΐου, στις 21:15.

Σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος. Παίζουν: Γιώργης Κοντοπόδης, Μαρσώ Φίλη και Δημήτρης Μακρής. 

Εισιτήριο: 14 ευρώ (12 ευρώ το μειωμένο). Προπώληση: ticketservices.gr και στο ταμείο του θεάτρου. 

5-7 Μαΐου

Θέατρο: «Ήταν μια φορά… ‘μια φορά’»

Το Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ήταν μια φορά… ‘μια φορά’» που βασίζεται σε ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι.

Η παράσταση θα ανεβαίνει κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως 7 Μαΐου, στις 21:15.

Σκηνοθετεί ο Πέτρος Χριστακόπουλος, Θεατρική προσαρμογή: Μίνα Παππά, σκηνογραφία-ενδυματολογία: Γιάννης Κράβαρης, μουσική σύνθεση Τερέζα Παπακώστα, φωτισμοί Γιάννης Παπαγεωργίου.

Παίζουν: Μίνα Παππά, Άννα Μπούντνιοκ, Πέτρος Χριστακόπουλος. Μουσικός επί σκηνής: Τερέζα Παπακώστα.

Εισιτήριο: 12 ευρώ (10 ευρώ το μειωμένο). Διάρκεια παράστασης 70’. Τηλέφωνο κρατήσεων: 697913970.

6 Mαΐου

Θέατρο: «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή»

H παράσταση «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή» της Κικής Μαυρίδου έρχεται στα Γιάννενα, στο Καμπέρειο Θέατρο, το Σάββατο 6 Μαΐου, στις 21:15.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λάσκαρης. Στον ρόλο της Έλλης Ζάχου Ταχτσή η Ράνια Σχίζα.

Η υπόθεση: Η Έλλη Ζάχου Ταχτσή, υπήρξε μια ανυπόταχτη γυναίκα, που το μόνο που ήθελε, ήταν να ζήσει ελεύθερη και να αγαπηθεί. Ατύχησε και στα δύο. Υπέκυψε στη σκληρότητα της εποχής της και έγινε πιο σκληρή από αυτήν. «Η μάνα αυτουνού», προσφώνηση απαξιωτική, ειρωνική, σαρκαστική, μα τόσο οικεία, τόσο γνώριμη. Ειπωμένη υπαινικτικά και πάντοτε χαμηλόφωνα, σχεδόν ψιθυριστά, από αυτούς τους ψίθυρους που είναι μαχαιριές στην καρδιά. Που καμιά φορά όμως γίνονται και φονικά. «Ο γιος αυτηνής», ο Κώστας Ταχτσής, δολοφονήθηκε, όπως «δολοφονείται» σ’ αυτόν τον κόσμο, ότι απειλεί να ξεσκεπάσει την υποκρισία του.

Τη φωνή του χαρίζει στο ρόλο του Κώστα Ταχτσή ο Νίκος Καραθάνος.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 80’.

Εισιτήριο: 15 ευρώ (12 ευρώ το μειωμένο). Προπώληση εισιτηρίων viva.gr.

6-7 Μαΐου

Θέατρο: «Το τηλεφώνημα»

Την παράσταση «Το τηλεφώνημα» του Θανάση Τριαρίδη φιλοξενεί η «Θεατρική Συμπαιγνία» στο θεατράκι της, στη «Σκηνή 125» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ), στις 6 και 7 Μαΐου, στις 21:15.

Την παράσταση σκηνοθετεί η Δήμητρα Λαρεντζάκη. Ερμηνεύει ο Παλαιολόγος Χαλίδας.

Η υπόθεση: Ένας καθόλου εκ πρώτης όψεως απελπισμένος ηθοποιός, οπλισμένος με ανελέητο χιούμορ και δίνοντας ένα αξέχαστο σόου ενώπιον των θεατών κάθε βράδυ, αποφασίζει χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, να ρισκάρει μια ζωή για το καλό της ανθρωπότητας.

Παίρνει στο τηλέφωνο τυχαίους ανθρώπους που, λόγω συνωνυμίας, έχουν ονόματα αμερικανών προέδρων. Τους προτείνει να παίξουν ένα παιχνίδι, να προφέρουν μια φράση και να κερδίσουν αυτόματα ένα χρηματικό ποσό. Όμως αυτή η φράση από μέρους του ακροατή θα δώσει στον ηθοποιό τη συναίνεση να προχωρήσει σε μια πράξη, που έχει ένα δίλημμα ζωής και θανάτου.

Η παράσταση, διάρκειας 80’, είναι μια παραγωγή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας AntArts. Για ανηλίκους κάτω των 15 ετών απαιτείται γονική συναίνεση.

Εισιτήριο: 12 ευρώ (9 ευρώ το μειωμένο). Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513 12830, 6983749922 & 6945533242.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back