ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (19-26 Ιουνίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (19-26 Ιουνίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2023, 13:35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (19-26 Ιουνίου) στα Ιωάννινα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, έχει ως εξής:

Έως 9 Ιουλίου

Plásmata ΙΙ της Στέγης Ωνάση

Έως 9 Ιουλίου, τα Plásmata ΙΙ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση θα βρίσκονται στην πόλη των Ιωαννίνων.

Τα Plásmata ΙΙ: Ioannina παρουσιάζουν μια σειρά έργων τέχνης για το ψηφιακό, σε μια διαδρομή κατά μήκος της μεθορίου του Κάστρου και της λίμνης. Η έκθεση είναι ανοιχτή από τις 18:00 έως τις 00:00.

Είσοδος ελεύθερη.

19 Ιουνίου

Συναυλία με έργα Βιβάλντι από την Καμεράτα

Mε μια συναυλία-αφιέρωμα στον βενετσιάνο συνθέτη της περιόδου μπαρόκ, Antonio Vivaldi, ολοκληρώνει τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο η Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, στις 21:00, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Περιστεράς Δουρούτης, στην πανεπιστημιούπολη.

Στις 8:30 μ.μ. το λεωφορείο του Πανεπιστημίου, με αφετηρία την Περιφέρεια, θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την πανεπιστημιούπολη για διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

20 Ιουνίου 

Ντοκιμαντέρ: «Τα ξεχασμένα χωριά της Ελλάδας…»

Το Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ», αφιερωμένο στη μνήμη του δημάρχου Ιωαννίνων, ξεκινά την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 21:00 στην αυλή του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Θα προβληθεί η ταινία «Τα ξεχασμένα χωριά της Ελλάδας- Ταξιδεύοντας στα χνάρια της Ελληνογερμανικής Ιστορίας» σε σκηνοθεσία Alex και Daniel Milz. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται ιδιαίτερα στο χωριό των Λιγκιάδων, στο οποίο και έχουν γυριστεί σκηνές από τις εκδηλώσεις μνήμης, στις 2 Οκτωβρίου 2022, και περιέχουν συνέντευξη του  Μωυσή Ελισάφ.

20-27 Ιουνίου

Crime Fiction Stories II

Το φεστιβάλ αστυνομικού μυθιστορήματος επιστρέφει, στο δεύτερο τεύχος (ή επεισόδιο, αν προτιμάτε), στα Γιάννενα, μετά το επιτυχημένο περσινό ξεκίνημά του. Υπεύθυνος του φεστιβάλ είναι ο Λάμπρος Φλιτούρης, επίκουρος καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 20/6

Μεταφράζοντας Σκανδιναβούς στα ελληνικά: ένα πάνελ για τη μετάφραση σκανδιναβικού αστυνομικού μυθιστορήματος στα ελληνικά με τη συμμετοχή της Μαρίας Μαρτζούκου και του Σωτήρη Σουλιώτη. Σχολιασμός: Νίκος Γεωργιάδης (συγγραφέας)

Τόπος: Αρχοντικό Μίσιου. Ώρα έναρξης: 20:00

Τετάρτη 21/6

Παρουσίαση των βιβλίων του Νίκου Γεωργιάδη «Σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία-όψεις της κοινωνίας και της πολιτικές» και «Οδηγός για τη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία».

Τόπος: Αρχοντικό Πυρσινέλλα. Ώρα έναρξης: 20:00

Πέμπτη 22/6

Παρουσίαση του τόμου «Ευρωπαϊκές αφηγήσεις του εγκλήματος» με τους: Λ. Φλιτούρης, Γ. Ράγγος, Χρ. Δερμεντζόπουλος (ζωντανά) και Νίκος Φιλιππαίος (online).

Τόπος: Αρχοντικό Πυρσινέλλα. Ώρα έναρξης: 20:00

Παρασκευή 23/6

Παρουσίαση από τον Γιάννη Ράγγο, τον Βασίλη Δανέλλη και τον Γιάννη Παπαδημητρίου του βιβλίου Balkan Noir για το βαλκανικό αστυνομικό μυθιστόρημα. Ακολουθεί συναυλία με τους 3rd floor Quartet- live: explore the magic world of jazz

Τόπος: Νησί Ιωαννίνων. Ώρα έναρξης: 20:00.

Δευτέρα 26/6

Αφιέρωμα στον κατασκοπευτικό κινηματογράφο. Προβολή της ταινίας «Οι 3 μέρες του Κόνδορα», Σίντνεϊ Πόλακ, 1975, 113΄. (Εισήγηση: Ηλίας Σκουλίδας, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)

Θυμωμένο Πορτραίτο. Ώρα έναρξης: 20:00.

Τρίτη 27/6

Αφήγηση Ιστοριών από το βιβλίο του Ηλία Φουντούλη «Κάτι Χαμογελάει στις σκιές». - Από την Ομάδα Τέχνης Αφηγηματικός Νους Α.Ν.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, αύλειος χώρος.

21 Ιουνίου

Μουσική: «Στιχοβατώντας με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο»

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Ωδείο Νέες Τέχνες-Ars Nova παρουσιάζουν, την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στις 21:30, τη μουσική εκδήλωση «Στιχοβατώντας με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων

Τριάντα και πλέον συντελεστές, μουσικοί και μαθητές του Ωδείου, θα ερμηνεύσουν κάποιες από τις πιο αγαπημένες δημιουργίες του έλληνα στιχουργού.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Xορός: «Αν μιλούσε η σιωπή»

Mια δράση με τίτλο «Αν μιλούσε η σιωπή» διοργανώνει η Σχολή Χορού του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στις 19:00, στον αύλειο χώρο του αρχοντικού Πυρσινέλλα.

Ιδέα-Σύλληψη-Δραματουργία: Έλενα Ανδρεάδη, Τζίνα Βήκα, Ελεονώρα Ηλία, Κατερίνα Ντίβα, Ιωάννα Κολεγιώργου.

Ερμηνεία: Τζίνα Βήκα, Κατερίνα Ντίβα, Ιωάννα Κολεγιώργου.

Μουσική εκδήλωση στον πεζόδρομο Μελανίδη

Η Μουσική Σχολή Κωνσταντίνου Λεοντάρη γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στις 20:00, στον πεζόδρομο Γ. Μελανίδη (πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου). Θα εμφανιστούν μαθητές και καθηγητές του Μοντέρνου Τμήματος.

23 Ιουνίου

Συναυλία: Παυλίνα Βουλγαράκη στον Πολυχώρο Αγορά

Η Παυλίνα Βουλγαράκη έρχεται στον Πολυχώρο Αγορά την Παρασκευή 23 Ιουνίου (τηλέφωνο κρατήσεων 6932580464).

Το live αρχίζει στις 22.00, η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ (προπώληση 8 ευρώ Ticketsioannina και Πολυχώρος Αγορά) και το opening act είναι οι Yiname the band.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back