ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (14-21 Οκτωβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (14-21 Οκτωβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2024, 21:28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολλά και διάφορα περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (14-21 Οκτωβρίου), στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι:

14 Οκτωβρίου

Σινεμά: «Το τετράγωνο»

Το νέο του αφιέρωμα στον σύγχρονο ευρωπαϊκό κινηματογράφο ξεκινά το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» στον χώρο του στην οδό Κουντουριώτη 31, στα Γιάννενα.

Στις 14 Οκτωβρίου, στις 20:15, προβάλλεται η βραβευμένη ταινία «Το τετράγωνο» (2017) του Ρούμπεν Έστλουντ.

Standup: Μιχάλης Σεβαστέρης

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης είναι ένας από τους ιδιότυπους standupers στην Ελλάδα και στις 14 Οκτωβρίου έρχεται στο Θυμωμένο Πορτραίτο με την παράσταση best of stand-up comedy.

Προπώληση στο more.com 10 ευρώ, ταμείο 12 ευρώ.

Θέατρο: «Τα λόγια της πλώρης μου»

Τον θεατρικό μονόλογο «Τα λόγια της πλώρης μου», βασισμένο στο έργο του Ανδρέα Καρκαβίτσα, φιλοξενεί το Θέατρο «Actina» (Άννης Κομνηνής 8) στις 14 Οκτωβρίου, στις 21:00.

Σκηνοθετεί ο Γιάννης Βαρβαρέσος. Ερμηνεύει ο Σαμψών Φύτρος.

Εισιτήριο 12 ευρώ, 10 ευρώ το μειωμένο. Κρατήσεις/πληροφορίες: 6974865401 & more.com


15 Οκτωβρίου

Συναυλία: PolyChroma Brass Quintet

Συναυλία του κουιντέτου χάλκινων πνευστών «PolyChroma Brass Quintet» διοργανώνει η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στις 21:00, στο μέγαρο της ΕΗΜ (Παρασκευοπούλου 4).

Το κουιντέτο αποτελείται από τους αμερικανούς καθηγητές Jason Dovel και Madison Barton στην τρομπέτα, Margaret Tung στο κόρνο, Bradley Kerns στο τρομπόνι και Dr. Matthew Hightower στην τούμπα.

Είσοδος ελεύθερη.


16 Οκτωβρίου

Comedy show: «Σύμφωνο επιβίωσης»

Δύο κωμικοί, ο Αντώνης Κρόμπας και ο Λευτέρης Ελευθερίου θα παρουσιάσουν το «Σύμφωνο επιβίωσης» στα Γιάννενα, στο Καμπέρειο Θέατρο στις 16 Οκτωβρίου, στις 21:00.

Εισιτήριο: 15 ευρώ (ticketservices.gr).


18 και 19 Οκτωβρίου

Θέατρο: «Η τελευταία απολογία του Νίκου Κοεμτζή»

Η παράσταση «Η Τελευταία Απολογία του Νίκου Κοεμτζή» του Βαγγέλη Γέττου έρχεται στα Γιάννενα, στη «Σκηνή 125» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ) της «Θεατρικής Συμπαιγνίας», στις 18 και 19 Οκτωβρίου, στις 21:00.

Σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος-Νικόλαος Μπαλαμώτης. Ερμηνεύει ο Μάρκος Γέττος. Στον ρόλο του αστυνομικού ακούγεται ηχογραφημένη η φωνή του Δημήτρη Μηλιώτη.

Ο Νίκος Κοεμτζής έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που το 1973 στην πίστα του λαϊκού κέντρου «Νεράιδα» της Αθήνας σκότωσε τρεις «για ένα ζεϊμπέκικο». Στο μοναδικό μέχρι σήμερα θεατρικό έργο του Βαγγέλη Γέττου για την υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα, ο ήρωας κάνει μια ευχή την ώρα που ξεψυχά: να του δοθεί η ευκαιρία να αφηγηθεί την ιστορία του για μια τελευταία φορά. Όχι σε δικαστές και αστυνομικούς αλλά σε καθημερινούς ανθρώπους.

Εισιτήριο: 15 ευρώ, 12 ευρώ το μειωμένο Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513-12830 και 6945533242. Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου και ηλεκτρονικά more.com.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 65’.


18, 19 και 20 Οκτωβρίου

Θεατρική παράσταση: «γάλα, αίμα»

Την παράσταση «γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ* ανεβάζει η Σχολή Θεάτρου «Ορφέας-Ναταλία Μίγδου» στις 18 και 19 Οκτωβρίου, στις 21:15, και στις 20 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Πρωταγωνιστεί η Ναταλία Μίγδου, η οποία και σκηνοθετεί. Παίζουν μαζί της οι μαθητές- ηθοποιοί της σχολής: Βάσω Ζησίδη, Ελευθερία Αρλέτου, Σωτήρης Παππάς, Αθηνά Κοτσόκολου, Διαμαντής Σέρασλης, Ηλίας Νούσης, Μιχάλης Τσιάνος, Χρήστος Λαδόπουλος, Θοδωρής Παπαϊωάννου, Αθηνά Κουλούρα, Λεμονιά Αναστασίου

Και οι μικρές: Δήμητρα Γκίγκη, Αριάδνη Βλάχου.

Προπώληση εισιτηρίων στα σημεία: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΕΞ, Σχολή Θεάτρου Ορφέας. Τιμή προπώλησης: 10€


19, 20 και 21 Οκτωβρίου

Θέατρο: «Η μητέρα του Σκύλου»

Η πολύ καλή παράσταση «Η μητέρα του Σκύλου» από την Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» επιστρέφει στο λόμπι του ξενοδοχείου «Ermis», στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου, στις 20:30.

Το βραβευμένο και πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα Παύλου Μάτεσι προσαρμόστηκε σε σκηνική εκδοχή θεατρικού μονολόγου από την Ελευθερία Πανταζή η οποία και το ερμηνεύει σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νάκου. Η παράσταση συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Μονεμβασιάς όπου η Ελευθερία Πανταζή πήρε έπαινο ερμηνείας.

Εισιτήριο: 9 ευρώ, 7 ευρώ το μειωμένο.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6947691698.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 1:15’. Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.


20 Οκτωβρίου

Παράσταση από το Κουκλοθέατρο «Αντράλα»

Το Κουκλοθέατρο «Αντράλα» ανεβάζει την παράσταση «Οι πειρατές και ο θησαυρός του μωβ μπαρμπουνιού» την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14).

Κείμενο-σκηνοθεσία: Μίνα Παππά, σκηνογραφία-κατασκευή σκηνικών: Χρήστος Κόλλιας, κατασκευή κουκλών: Σωκράτης Παππάς, πρωτότυπη μουσική: Χάρις Μέγα, ενδυματολόγος: leo- Teo. Παίζουν: Σωκράτης Παππάς, Κατερίνα Πάνου, Άκης Σιούτης

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα. Απευθύνεται σε ηλικίες από 3 ετών και άνω. Εισιτήριο: 8 ευρώ. Τηλ. κρατήσεων 6974291513.

Velvet Bus στο Beatnik

Στις 20 Οκτωβρίου το Beatnik στην Ανεξαρτησίας θα γίνει μια στάση του Velvet Bus. Σε αυτό, «επιβαίνουν» οι Callas, καθώς και οι SWIM, Bhukhurah, PapithedogTV και Cat Cabaret.

To σύνολο περιλαμβάνει επίσης video art exhibition (Stephanie Orati) και art exhibition (επιμέλεια Ίρια Βρεττού).

Είσοδος 8 ευρώ.


20 και 21 Οκτωβρίου

Σινεμά: «Το παιδί με το ποδήλατο»

Το αφιέρωμα στον σύγχρονο ευρωπαϊκό κινηματογράφο συνεχίζεται από το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» στον χώρο του στην οδό Κουντουριώτη 31.

Στις 20 και 21 Οκτωβρίου, στις 20:15, θα προβληθεί η ταινία «Το παιδί με το ποδήλατο» (2011) των Ζαν Πιέρ και Λυκ Νταρντέν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3