ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (12-19 Ιουνίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (12-19 Ιουνίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2023, 01:29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (12-19 Ιουνίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, έχει ως εξής:

14 Ιουνίου

Bιβλιοπαρουσίαση: «Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;»

Την παρουσίαση του νέου βιβλίου «Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ; Ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ απαντά στην Βίκυ Φλέσσα» διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης» και οι εκδόσεις «Αρμός» την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων των ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου, στο Σουφαρί Σεράι.

Για το βιβλίο συνομιλούν ο Φώτης Μωρόγιαννης, ψυχίατρος, και η συγγραφέας του βιβλίου Βίκυ Φλέσσα.

15 Ιουνίου

Συναυλία Αρβανιτάκη-Ζουγανέλη

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δίνουν συναυλία στις 15 Ιουνίου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Εισιτήριο: 16 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων από το Tickets Ioannina (κεντρική πλατεία), τον Πολυχώρο Αγορά, το βιβλιοπωλείο Αναγνώστης και μέσω www.flashlive.gr.

15-17 Ιουνίου

Φεστιβάλ «Διά-Δραση» στο αρχοντικό Πυρσινέλλα

Από 15 έως 17 Ιουνίου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει το «Φεστιβάλ Διά –Δραση» με θέμα τη σιωπή. Το φεστιβάλ θα γίνει στο αρχοντικό Πυρσινέλλα.

«Μια καινούργια πρόταση για να μιλήσουμε για λογοτεχνία, ιδέες και τέχνες, με αφορμή μια λέξη-κλειδί, τη ‘Σιωπή’, που μπορεί να πυροδοτήσει σκέψεις, συζητήσεις και στοχασμό. Ένας τρόπος να φέρουμε πιο κοντά την πόλη και τους ανθρώπους της με σύγχρονες αγωνίες, εκφράσεις και δημιουργίες» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όλο το πρόγραμμα εδώ.

Από 16 Ιουνίου

Plásmata ΙΙ της Στέγης Ωνάση

Για τρεις εβδομάδες, από 16 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου, τα Plásmata ΙΙ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση έρχονται στην πόλη των Ιωαννίνων.

Τα Plásmata ΙΙ: Ioannina θα παρουσιάσουν μια σειρά έργων τέχνης για το ψηφιακό, σε μια διαδρομή κατά μήκος της μεθορίου του Κάστρου και της λίμνης. Πέρα από την έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή από τις 18:00 έως τις 00:00, θα υπάρχουν συναυλίες, εργαστήρια, συζητήσεις και περιηγήσεις.

Τη μουσική «εκκίνηση» της έκθεσης, στις 16 Ιουνίου, θα κάνει η Μαρίνα Σάττι, στην πλατεία Μαβίλη. Το lineup της ημέρας, που ξεκινά στις 19:30, περιλαμβάνει ρετρό κινηματογραφικούς sci-fi ήχους του αθηναίου synthwave παραγωγού ΦΩΝόΠΤΙΚΟΝ, τους reggaeton ρυθμούς της DJ Rosa Pistola από το Μεξικό, τους μελωδικούς ήχους της Ανθής Κύρκου και το ηλεκτρισμένο rap της VIKKIE.

Είσοδος ελεύθερη.

17 Iουνίου

Προβολές: «Local Heroes»

Το πρόγραμμα προβολών με τίτλο «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες: Local Heroes» παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» το Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 21:30, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

Θα προβληθούν οι ταινίες μικρού μήκους:

«Στο Αεροδρόμιο» | Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαθιουδάκης | Διάρκεια: 23'

«Ο Ήλιος Ενέχυρο» | Σκηνοθεσία: Χρύσανθος Μαργώνης | Διάρκεια: 17'

«Το Καπρί» | Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Τσιόδουλος | Διάρκεια: 20'

«Το Βανκούβερ» | Σκηνοθεσία: Άρτεμις Αναστασιάδου | Διάρκεια: 23'

«Φυσαρμόνικα Μαν» | Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σκούρας | Διάρκεια: 19'

Ειδική προβολή: «Το Ροζ Βουνό» | Σκηνοθεσία: Τόμας Κούνστλερ | Διάρκεια: 9'

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

17-18 Iουνίου

Μια χορωδιακή γιορτή

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδικής Χορωδίας Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνουν στις 17 και 18 Ιουνίου, στις 19.30, στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, το πρώτο Chorus Lake Fest of Ioannina.

Σάββατο 17/6: Μικτή Χορωδία Cantus Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου», Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης», Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος».

Κυριακή 18/6: Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, Νεανική Χορωδία Δήμου Κόνιτσας, City Children Choir To Chitalishte «N. Vaptarov – 1866» Blagoevgrad Βουλγαρίας, Παιδική Χορωδία «Αρμονία» Πρέβεζας.


*Photo credit: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Flare του John Gerrard)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back