ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (10-17 Ιουλίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (10-17 Ιουλίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2023, 16:47
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας (10-17 Ιουλίου) στα Γιάννενα, όπως έχουν ανακοινωθεί, έχουν ως εξής:

10 Ιουλίου

Θέατρο: «Ηλέκτρα» με τη Λ. Παπαληγούρα

Η εταιρία τέχνης Ars Aeterna σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, έρχεται στα Γιάννενα στις 10 Ιουλίου, στις 21:30, με την παράσταση «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. Πρωταγωνιστούν η Λένα Παπαληγούρα, η Ελισάβετ Μουτάφη, o Στρατής Χατζησταματίου, ο Δαυίδ Μαλτέζε, η Εριέττα Μανούρη, ο Πάρης Λεόντιος και ο Ιωάννης Παπαζήσης.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 20 ευρώ και 17 ευρώ το μειωμένο (viva.gr).

Παράσταση: «Κυρά Βασιλική»

Η παράσταση «Κυρά Βασιλική» ανεβαίνει στις 10 Ιουλίου, στις 21:00, στο αρχοντικό Μίσιου, από τη θεατρική ομάδα Rektis. Στον ομώνυμο ρόλο η Σοφία Ζήση. Σκηνοθετεί η Γεωργία Καρλατήρα. Είσοδος ελεύθερη.

10, 17 Ιουλίου

Σινεμά: ΤΑΧΙστορίες

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν μια σειρά από προβολές ταινιών, στον στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία «Ο Ταξιτζής» του Σκορτσέζε, ενώ τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, την ίδια ώρα, η ταινία του Τζάρμους «Μια νύχτα στον κόσμο».

12 Ιουλίου

Μουσική εκδήλωση με Β. Γισδάκη

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει τη μουσική εκδήλωση «Στον καθρέφτη τ’ ουρανού» στις 12 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Ο Βασίλης Γισδάκης, μαζί με τους συνεργάτες του, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια ελλήνων συνθετών, στιχουργών και ποιητών. Είσοδος ελεύθερη.

Θέατρο: «Οικογένεια Γαμπέτα»

Η Σχολή Θεάτρου «Ορφέας» ανεβάζει την παράσταση «Οικογένεια Γαμπέτα» στις 12 Ιουλίου, στις 21:15, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

13 Ιουλίου

Θέατρο: «Βάκχες»

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, μια παραγωγή της 5ης Εποχής και του Θεάτρου Νέου Κόσμου, έρχονται στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 13 Ιουλίου, στις 21:30.

Σκηνοθετεί η Έλενα Μαυρίδου. Στον ρόλο του Διόνυσου ο Δημήτρης Λάλος και στον ρόλο του Πενθέα ο Γιώργος Χριστοδούλου.  Μαζί τους οι ηθοποιοί: Βίκυ Βολιώτη, Έλενα Μαυρίδου, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Στέργιος Κοντακιώτης και Δήμητρα Κούζα. Αναπόσπαστο στοιχείο της παράστασης είναι η πρωτότυπη μουσική, που ερμηνεύεται επί σκηνής από τον συνθέτη Γιώργο Μαυρίδη και τον Βασίλη Κόκλα.

Τιμές εισιτηρίων: 20 €, 17 € [ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑμεΑ]

Συναυλία της Φιλαρμονικής

Συναυλία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών με μελωδίες από τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, την Πέμπτη 13 Ιουλίου, στις 21:00, στο πάρκο Λιθαρίτσια. Είσοδος ελεύθερη.

Σινεμά: Post Atomic Love

Από τις 13 Ιουλίου και μέχρι τέλη Αυγούστου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στο σύγχρονο ιταλικό σινεμά, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής».

Στις 13 Ιουλίου, στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία του Καλάτσο «Post Atomic Love» (2022).

Είσοδος ελεύθερη.

Θέατρο: «Εγώ είμαι το θείο βρέφος»

To Θέατρο Actina ανεβάζει την παράσταση «Εγώ είμαι το Θείο βρέφος» του Γιάννη Καλαβριανού σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά, στην αυλή του Arte Povera, στο Κάστρο, μέσα στον Ιούλιο.

Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στις 13 Ιουλίου, στις 21:15.

Ερμηνεύουν: Δωρίτα Γούντζα, Άννα Παπανικολάου, Απόστολος Τζίμας, Παναγιώτης Χονδροματίδης.

Τιμή εισιτηρίου: 7€. Κρατήσεις/πληροφορίες: 6974865401.

14 Ιουλίου

Βιτάλη-Μάργαρης στο «Τριεθνές»

Ελένη Βιτάλη και Παναγιώτης Μάργαρης θα δώσουν συναυλία στις 14 Ιουλίου, στις 21:00, στο «Τριεθνές» στη Σκαλοπούλα Δωδώνης. Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία τους, καθώς και τραγούδια που αγαπούν.

Εισιτήριο: 12 ευρώ στην προπώληση, 15 ευρώ στο ταμείο. Προπώληση μέσω ticketservices.gr.

Μουσική παράσταση: «Concert Tango»

Tη μουσική παράσταση «Concert Tango» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στις 21:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο Κάστρο Ιωαννίνων. Θα εμφανιστεί το κουιντέτο TANGartO που έχει συνδέσει το όνομά του µε την ερμηνεία των αργεντίνικων tangos. Είσοδος ελεύθερη.

Παιδικό θέατρο: «Ο θησαυρός της Βαγίας»

Η παράσταση «Ο θησαυρός της Βαγίας», που βασίζεται στο βιβλίο της Ζωρζ Σαρή, έρχεται στα Γιάννενα, στις 14 Ιουλίου, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

(Γενική Είσοδος: 12€, Φοιτητικό-Ανέργων-Παιδικό: 10€, ΑμεΑ:5€.

15 Ιουλίου

9ο Rock Mountain στην Αγία Μαρίνα

Μπίγαλης και Πωλίνα σε ένα 80s-90s party (εισιτήρια 8 ευρώ προπώληση Manthos optical, tickets Ioannina, One for the Road bar) 10 ταμείο.

15-16 Ιουλίου

Θέατρο: «Οιδίπους Τύραννος»

H Ομάδα Ενηλίκων της «Θεατρικής Συμπαιγνίας» παρουσιάζει το έργο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή και αυτό το σαββατοκύριακο 15-16Ιουλίου, στις 19:30, στον αίθριο χώρο της Θεατρικής Συμπαιγνίας (στο ΚΕΠΑΒΙ).

Σκηνοθεσία-διδασκαλία: Βασίλης Σιάφης. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Έρη Γκαρτζονίκα, Χρήστος Δημητρίου, Ελευθερία Δρυμωνίτη, Σάντρα Νάκου, Αλίκη Παδιώτη, Ελευθερία Πανταζή, Αναστασία Σακουφάκη, Θέμις Φούλια, Παναγιώτης Χαρατσάρης. Στον χορό συμμετέχει η ομάδα των ηθοποιών. Τιμή εισιτηρίου: 7€, τηλέφωνα κρατήσεων: 26513-12830 και 6944503266. Προπώληση εισιτηρίων: καφέ-μπαρ Σκάλα, βιβλιοπωλεία Αναγνώστης, viva.gr.

Ζagoriwood: οι προβολές της εβδομάδας

To Zagoriwood επιστρέφει και φέτος στα Κάτω Πεδινά Ζαγορίου, από 14 έως 30 Ιουλίου. Εκτός από τα κινηματογραφικά του εργαστήρια, το 14ο Zagoriwood διοργανώνει προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους και για δεύτερη χρονιά το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα μικρού μήκους Zagori Planet.

Όλες οι προβολές θα γίνουν στην κεντρική πλατεία των Κάτω Πεδινών. Θα ξεκινούν στις 21:30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Στις 15 Ιουλίου, θα προβληθεί η ταινία του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα «Τέλειο Αφεντικό» (2021) με τον Χαβιέ Μπαρδέμ.

Στις 16 Ιουλίου, θα προβληθούν ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

16 Ιουλίου

Βραδιά όπερας με τη Συμφωνική Ορχήστρα

Βραδιά όπερας στο πλαίσιο του έτους «Μαρία Κάλλας» με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων στις 16 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας. Συμμετέχουν: Άννα Αναστασία Σμέρου, υψίφωνος, Όλγα Μπαλωμένου, υψίφωνος, Ανδρέας Καραούλης, τενόρος. Μουσική Διεύθυνση: Γεώργιος Χλίτσιος. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back