ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2022, 01:17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν από 7 έως 13 Ιουνίου στα Γιάννενα, είναι οι εξής:

8 Ιουνίου

Μουσική εκδήλωση από το Δημοτικό Ωδείο

Τη μουσική εκδήλωση «Παιδικές πνοές» με σπουδαστές της Σχολής Πνευστών Οργάνων διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Συμμετέχουν οι σπουδαστές της Τάξης Φλάουτου με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Μαρία Μεσσάρη, της Τάξης Κλαρινέτου με υπεύθυνο καθηγητή τον Άγγελο Αντώνογλου και της Τάξης Τρομπέτας με υπεύθυνο καθηγητή τον Νίκο Κυπριώτη. Στο πιάνο συνοδεύει η Γεωργία Αναστάση.

8-9 Ioυνίου

Θεατρική παράσταση:  «Μέρα Σάββατο»

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων φιλοξενεί στις 8 και 9 Ιουνίου, στις 21:00, στο Καμπέρειο Θέατρο, την παράσταση «Μέρα Σάββατο» που αφηγείται την ιστορία και τον εκτοπισμό των Εβραίων των Ιωαννίνων μέσα από μαρτυρίες, ποιήματα, αφηγήσεις και τραγούδια.

Αφετηρία της παράστασης αποτελεί το διήγημα του Δημήτρη Χατζή «Σαμπεθάι Καμπιλής» (από τη συλλογή διηγημάτων «Το τέλος της μικρής μας πόλης»).

Σκηνοθεσία: Irène Bonnaud | Ερμηνεία & τραγούδι: Φωτεινή Μπάνου | Σκηνογραφία (κατασκευή γλυπτών): Κλειώ Μακρή.

Η παράσταση αποτελεί μια παραγωγή του Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος, | 7€ μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών | 3€ κάτοχοι κάρτας ανεργίας και ΑμεΑ. Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/mera-sabbato/

9 Ιουνίου

Συναυλία της Καίτης Γαρμπή

Η Bullet Productions παρουσιάζει την Καίτη Γαρμπή στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στα Γιάννενα, την Πέμπτη 9 Ιουνίου. Τη συναυλία της Γαρμπή θα ανοίξει ο Δημήτρης Σχοινάς.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσα από το viva.gr, στα καταστήματα Wind, Manthos Optical, Music Shop Giorgio και στο tickets Ioannina. Περιορισμένη προπώληση: 13 ευρώ, προπώληση 15 ευρώ, στο ταμείο 18 ευρώ. Υπάρχουν και θέσεις V.I.P., σύμφωνα με την Bullet Productions, με το εισιτήριο να στοιχίζει 20 ευρώ.

Δύο ταινίες στο Άλσος

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «μετακομίζει» στο Άλσος των Ποιητών, όπου κάθε Πέμπτη, όλο τον Ιούνιο, θα προβάλλει δύο ταινίες –μία στις 21:00 και μία στις 23:00.

Αυτή την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στις 21:00, στο Άλσος, θα προβάλλει την ταινία «Η κυρία εξαφανίζεται» (1938) του Άλφρεντ Χίτσκοκ και στις 23:00 την ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ «Συνειδητή ζωή» (2001) που έχει δημιουργηθεί με την τεχνική του interpolated rotoscoping

10 Ιουνίου

Ντοκιμαντέρ: «Ρωμανιώτες. Οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων»

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων προβάλλει το ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες. Οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων» στις 10 Ιουνίου, στις 21:00, Καμπέρειο Θέατρο (διάρκεια 67’), με ελεύθερο είσοδο.

«Ρωμανιώτες: η ελληνική εβραϊκή κοινότητα, της οποίας τα χνάρια χάνονται στο χρόνο. Η γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα, όπως και η αλληλεπίδραση με τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους, τους κάνουν να ξεχωρίζουν από άλλες εβραϊκές κοινότητες. Μια κοινότητα που έγινε αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμικού μωσαϊκού της πόλης των Ιωαννίνων από την εποχή του Βυζαντίου, αλλά κινδύνευσε με αφανισμό στα σκληρά χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου. Μέσα από την ιστορία τους στο πέρασμα των αιώνων, ξεδιπλώνεται η ιστορία όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας» αναφέρεται σε σημείωμα για το ντοκιμαντέρ που έχουν σκηνοθετήσει η Ανιές Σκλάβου και ο Στέλιος Τατάκης.

Συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα

Στις 10 Ιουνίου στο υπαίθριο θέατρο της Ε.Η.Μ. θα παίξει ο Σωκράτης Μάλαμας, μαζί με τους εξής: Ιουλία Καραπατάκη: τραγούδι, Πέτρος Μάλαμας: τραγούδι, Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα, τραγούδι, Γιάννης Παπατριανταφύλλου: κοντραμπάσο, Δημήτρης Λάππας: κιθάρες, λαούτο, μπουζούκι, Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα, Νίκος Μαγνήσαλης: τύμπανα, Γιάννης Μάλαμας: κρουστά.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ και προπωλούνται από το viva.gr και σε Ticketsioannina και Πολυχώρο Αγορά.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3