ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Ένας οδηγός εκδηλώσεων για τον Δεκέμβριο

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Ένας οδηγός εκδηλώσεων για τον Δεκέμβριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2023, 23:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρκετές είναι οι εκδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για τον Δεκέμβριο στα Γιάννενα. Ο οδηγός αυτός θα ανανεώνεται εν αναμονή νέων εκδηλώσεων

1 Δεκεμβρίου

Live: Σάκης Τόλης

Την 1η Δεκεμβρίου ο Σάκης Τόλης, ο ηγέτης των Rotting Christ έρχεται στα Γιάννενα για ένα live στον Πολυχώρο Αγορά. Μαζί του οι On Thorns Ι Lay και Behind the Smokescreen Προπώληση 12 ευρώ, ταμείο 14 ευρώ.

2 Δεκεμβρίου

Stand up comedy: Σπήλιος Φλώρος

Ο stand up κωμικός, Σπήλιος Φλώρος, έρχεται στα Γιάννενα και ανεβαίνει στη σκηνή του Καμπέρειου Θεάτρου το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 21:00, για να παρουσιάσει τη δεύτερη σόλο παράστασή του με τίτλο «Ακάλεστος στο πάρτυ».

Εισιτήριο: 10 ευρώ. Προπώληση: more.com.

Ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας

Ένα μουσικό αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας με τίτλο «Αγαπητή Μαρία» διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής». Συμμετέχουν ο Διονύσης Μελογιαννίδης, τενόρος, η Όλγα Μπαλωμένου, σοπράνο, η Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου, πιανίστα, και η Μαρία Τσιρώνη, σοπράνο. Είσοδος ελεύθερη.

Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble με Σ. Σινόπουλο

Οι 16 νέοι μουσικοί από το Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble της Μητρόπολης Ιωαννίνων θα συναντήσουν επί σκηνής τον διεθνώς αναγνωρισμένο Σωκράτη Σινόπουλο στην πολίτικη λύρα το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο διεθνής λαουτίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος, Βασίλης Κώστας.

Θα προηγηθεί τιμητική βράβευση του Πετρολούκα Χαλκιά για τη συνεισφορά του στην ελληνική παραδοσιακή μουσική από τη Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Στη συναυλία συμμετέχει σαν καλεσμένος καλλιτέχνης ο πρόσφατος απόφοιτος του Berklee College of Music στη ντραμς και τα κρουστά, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, αλλά και ο καθηγητής στο Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble και κλαρινίστας Νεκτάριος Παπαγεωργίου.

Είσοδος ελεύθερη.

«ΑΝΙΜΑ» στο Photometria Photography Center

Την ταινία της Liliya Timirzyanova «ΑΝΙΜΑ» (με υπότιτλους στα αγγλικά, διάρκειας 62’) θα προβάλει το Photometria Festival το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 20:00, στο Photometria Photography Center (ΚΑ’ Φεβρουαρίου 184) με ελεύθερη είσοδο (απαραίτητη η κράτηση θέσης στο ppc@photometria.gr).

«Δον Ζουάν Φορέβερ» στο Πορτραίτο

Ο Τένορμαν επιστρέφει στις 2 Δεκεμβρίου, στις 21:30, στο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20) με την παράσταση «Δον Ζουάν Φορέβερ-Ο Άνθρωπος που Παντρεύτηκε 1003 φορές (και πέθανε άλλες τόσες)», μια διαδραστική μαύρη κωμωδία. Είσοδος 8 ευρώ, φοιτητικό 6 ευρώ.

2, 3, 4, 9, 10, 11, 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου

Θέατρο: «Οι Ηλίθιοι»

Το Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14) ανεβάζει το έργο του Νιλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι» στις 2, 4, 9, 10, 11, 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου, στις 21:00.

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Μίνα Παππά. Τη σκηνογραφία-ενδυματολογία ο Γιάννης Κράβαρης και την πρωτότυπη μουσική-στίχους ο Δημήτρης Βεργιώνης. Παίζουν: Πέτρος Χριστακόπουλος, Γιάννης Παπαγεωργίου, Γεωργία Διακοπούλου, Μίνα Παππά, Γιάννης Κράβαρης, Κωνσταντίνος Κιτσάκης, Μαρία Ευσταθοπούλου, Λένα Σοκορέλη, Νεφέλη Θεμελή και Χρήστος Χρήστου.

Τιμή εισιτηρίου: 12 € και 10 € μειωμένο. Τηλέφωνο κρατήσεων 2651-181480 & 6979139705.

«Φθινοπωρινή Συμφωνία» από τη Συμφωνική Ορχήστρα

Τη «Φθινοπωρινή Συμφωνία», μια συναυλία με έργα Μπετόβεν, Σούμπερτ και Τσαϊκόφσκι, θα παρουσιάσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Μουσική διεύθυνση: Γεώργιος Χλίτσιος.

3, 10 και 17 Δεκεμβρίου

Θέατρο: «Ο Βασιλιάς με το δέντρο στην καρδιά»

Την παράσταση «Ο Βασιλιάς με το δέντρο στην καρδιά» θα ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Μπαγαμπόντο» κάθε Κυριακή, έως 17 Δεκεμβρίου, στις 11:30, στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» (Καποδιστρίου 20).

Πρόκειται για ένα ηπειρώτικο παραμύθι. Διασκευή, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός. Διάρκεια Παράστασης: 60 λεπτά. Από 4 ετών.

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 10 ευρώ, Μειωμένο: 8 ευρώ (Κάτω των 16 ετών, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές και σπουδαστές), Οικογενειακό: 30 ευρώ (2 ενήλικες και 2 παιδιά) (Και δεν διατίθεται τερματικό POS). Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων. Τηλ 6947888501.

Παράσταση: «Ο μολυβένιος στρατιώτης και η χάρτινη μπαλαρίνα»

Την παράσταση «Ο μολυβένιος στρατιώτης και η χάρτινη μπαλαρίνα» ανεβάζει το καλλιτεχνικό σωματείο «Οι Αθεράπευτοι» στις 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου, στις 11:30, στο θέατρο της Στοάς Ορφέα.

Πρόκειται για μια θεατρική προσαρμογή της ιστορίας του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο μολυβένιος στρατιώτης» την οποία έχει κάνει ο Δημήτρης Παππάς, σκηνοθέτης της παράστασης.

Ερμηνεύουν: Λευτέρης Βανούσης, Ελένη Μαύρου, Σπύρος Σιούτας, Δημήτρης Τσιούρης, Βύρων Παπαϊωάννου, Φίλιππος Παππάς, Βάσω Παναγή, Νίκη Παπανικολάου, Κατερίνα Παπλιάκου, Σωτήρης Σκαρίμπας, Αγγελική Κουτσοθανάση και Δημήτρης Παππάς.

Η παράσταση περιλαμβάνει και μουσική επί σκηνής. Γενική είσοδος 8€. Κρατήσεις θέσεων: 6981981067 ή 6981981058.

3, 17, 25 και 26 Δεκεμβρίου

Θέατρο: «Η Φάρμα των Ζώων»

Τη θεατρική διασκευή για παιδιά και εφήβους της νουβέλας του Τζορτζ Όργουελ «Η Φάρμα των Ζώων» ανεβάζει η «Θεατρική Συμπαιγνία, στις 3, 17 και 25 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, και στις 26 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στη «Σκηνή 125» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ).

Παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά): Έρη Γκαρτζονίκα, Γιολάντα Καπέρδα, Στέλλα Κατσαρού, Θανάσης Μιχαηλίδης, Μαριάννα Μπάρμπα, Βασίλης Σιάφης. Τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Γιολάντα Καπέρδα.

Εισιτήριο: 12€, 10€ μειωμένο. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513-12830, 6945533242 & 6983749922.

3 και 4 Δεκεμβρίου

Σινεμά: «4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 ημέρες»

Το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» προβάλλει στον χώρο του (Κουντουριώτου 31) στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, στις 20:15, την ταινία του Κριστιάν Μουγκίου «4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες». Αντί εισιτηρίου, οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.

8 και 9 Δεκεμβρίου

Θέατρο: «Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας»

Η παράσταση «Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας», βασισμένη στο έργο της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας (2015) Λευκορωσίδας δημοσιογράφου και συγγραφέα Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, έρχεται στα Γιάννενα, στο Καμπέρειο Θέατρο, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, στις 21:00.

Η παράσταση θα ανέβει σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η σύλληψη και η ερμηνεία είναι της Κάτιας Γέρου και της Ναταλίας Γεωργοσοπούλου, ενώ η δραματουργική επεξεργασία του Παντελή Μπουκάλα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει κάνει ο Σάββας Στρούμπος.

Πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων: Τηλ.: 6947656041. Εισιτήριο: 15 ευρώ, 12 ευρώ το μειωμένο. Ισχύουν εκπτώσεις σε ομαδικές κρατήσεις άνω των 7 ατόμων. Προπώληση: more.com.

9 Δεκεμβρίου

«Φωνές Ηπειρωτών» στο Μέκειο

Την παράσταση/περφόρμανς «Φωνές Ηπειρωτών», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Γεωργούλα, θα φιλοξενήσει σε όλους τους χώρους του το Μέκειο Οικοτροφείο, στην οδό Τσακάλωφ, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 19:30.

Η υπόθεση: Η Αγγελική Παπάζογλου, ο Γεώργιος Χατζής Πελλερέν, η Ελισάβετ Καστρισόγια, ο Νικόλαος Ζωσιμάς, η Ελένη Τοσίτσα και ο Νισήμ Λεβή επιστρέφουν για λίγο στον τόπο που αγάπησαν για να μας αφηγηθούν τη ζωή τους και να μας θυμίσουν τις υποχρεώσεις μας απέναντι τους και απέναντι στον τόπο μας…

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Βίβιαν Βλάχου (Ελισάβετ Καστρισόγια), Παναγιώτης Γεωργούλας (Νικόλαος Ζωσιμάς), Μάριαμ Γκαρανάτση (Γεώργιος Χατζής Πελλερέν), Σοφία Σιώζιου (Ελένη Τοσίτσα), Απόστολος Τζίμας (Νισήμ Λεβή), Κατερίνα Στεφάνου (Αγγελική Παπάζογλου). Ακορντεόν Μαρίνα Παπαγεωργίου.

Είσοδος ελεύθερη.

Βιβλιοπαρουσίαση: «Τρωική Ραψωδία»

«Τρωική Ραψωδία» είναι ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος του γιαννιώτη συγγραφέα Μιχάλη Σπέγγου. Η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος θα γίνει και στα Γιάννενα, στις 9 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η διδάκτορας φιλολογίας Άσπα Χασιώτη και ο ηθοποιός Βασίλης Γουργούλης.

Βιβλιοπαρουσίαση: «Η λέσχη του κακού»

Στα Γιάννενα θα βρίσκεται ο συγγραφέας Πάνος Αμυράς με αφορμή το νέο του βιβλίο «Η λέσχη του κακού».
Τη βιβλιοπαρουσίαση διοργανώνουν οι Εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο «Μωβ Κουκουβάγια» το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στη Φρόντζου Πολιτεία. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Παππάς, γιατρός-συγγραφέας και ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βίλιαν Στασινού. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει τα βιβλία του.

9-10 Δεκεμβρίου

Mουσική: Τrio Musarti

To νέο του πρόγραμμα με τίτλο «Μusic from the world» θα παρουσιάσει το σχήμα Trio Musarti που αποτελείται τον Κωνσταντίνο Λεοντάρη, τη Σοφία Πατσιούρα και τη Φένια Τσαρσιλή στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στον χώρο συναυλιών της Μουσικής Σχολής «Κων. Λεοντάρης» (Λ. Σωμάκου 4). Απαραίτητη κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 2651310899 και 69768600655. Είσοδος 6 ευρώ.

10 Δεκεμβρίου

Ο D3lta στον Πολυχώρο Αγορά

Ο ελληνοβρετανός περφόρμερ και τραγουδοποιός, με επιρροές από την αγγλική ροκ μουσική, ο D3LTA, μετά την περιοδεία του σε Αγγλία και Σκωτία με τους Scouting for Girls, ο D3lta, έρχεται για live σε τρεις πόλεις στην Ελλάδα: Αθήνα, Πάτρα και Γιάννενα.

Και στις τρεις αυτές συναυλίες, μαζί του θα είναι το βρετανικό σχήμα με τον Angelos Serras στην κιθάρα, την Alex Hancox στο μπάσο και τα φωνητικά και τον Josh Caplin στα τύμπανα.

Η συναυλία στα Γιάννενα, θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου, στον Πολυχώρο Αγορά.

Live: Γιαγκίνηδες

Μετά από τη συναυλιακή τους εμφάνιση στην Αυστραλία στις 25 Νοεμβρίου, οι Γιαγκίνηδες με τα ρεμπέτικα τραγούδια τους θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για μια σειρά συναυλιών. Ένας από τους σταθμούς τους και τα Γιάννενα, και ο Πολυχώρος Αγορά, στις 10 Δεκεμβρίου.


Σινεμά: «Ξέρω ποια είσαι»

Το αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο συνεχίζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών «Κυριακές στο πανί».

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», θα προβληθεί η ταινία «Ξέρω ποια είσαι» (Ισπανία, 2000, 104΄), σε σκηνοθεσία Patricia Ferreira. Πρωταγωνιστούν: Miguel Angel Sola, Ana Fernandez, Roberto Enriquez, Ingrid Rubio, Manuel Manquina, Mercedes Sampietro, Hector Alterio. Είσοδος ελεύθερη.

10 και 11 Δεκεμβρίου

Σινεμά: «Δυστυχώς απουσιάζατε»

Το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» προβάλλει στον χώρο του (Κουντουριώτου 31) στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, στις 20:15, την ταινία του Κεν Λόουτς «Δυστυχώς απουσιάζατε» (2019) Αντί εισιτηρίου, οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.

16 Δεκεμβρίου

Οι Nightstalker στον Πολυχώρο Αγορά

Στις 16 Δεκεμβρίου οι Nightstalker ξανάρχονται στα Γιάννενα, στον Πολυχώρο Αγορά, με support τους Coins & Balloons και τους Felony Case.

Προπώληση 12 ευρώ, πόρτα 14 ευρώ. Presale link : https://www.more.com/.../nightstalker-live-in.../12/23/. Διοργάνωση η Bullet prods.

17 και 18 Δεκεμβρίου

Σινεμά: «Dogman»

Το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» προβάλλει στον χώρο του (Κουντουριώτου 31) στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, στις 20:15, την ταινία του Ματέο Γκαρόνε «Dogman» (2018). Αντί εισιτηρίου, οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.

21 Δεκεμβρίου

Συναυλία με Ντο-Ρε-Μι και χορωδίες

Εορταστική συναυλία με τη Νεανική Ορχήστρα Ντο Ρε Μι, τη Μικτή Χορωδία και την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων από το Πνευματικό Κέντρο στις 21 Δεκεμβρίου, στις 20:00, στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back