ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γιάννενα: Άλλη μια μαζική πορεία κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίου

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Άλλη μια μαζική πορεία κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2024, 13:53
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Περίπου 1.000 άτομα διαδήλωσαν στους δρόμους των Ιωαννίνων σήμερα Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Αρκετοί φοιτητές και φοιτήτριες πήγαν σήμερα στην Αθήνα, όπου γίνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Πλέον, το θέμα έχει ξεφύγει από τα χαρακτηριστικά «συνήθους πολιτικής κόντρας», καθώς, εκτός από την καθαυτή αντίθεση στην κατάργηση, στην πράξη, του άρθρου 16 του συντάγματος, υπάρχουν και ενστάσεις για το χαρακτήρα του νόμου που παρουσίασε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μια από τις συζητήσεις στην πορεία σήμερα, ήταν ότι η υποχρέωση των υποψηφίων να έχουν πιάσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του πεδίου (όχι του τμήματος) για να έχουν δικαίωμα να μπούνε σε ιδιωτική σχολή της αρεσκείας τους, δεν συμβαδίζει με κανένα «πρότυπο αριστείας», αλλά και δεν συνιστά «ισότιμη αντιμετώπιση». Δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες ένας άνθρωπος που διαθέτει χρήματα, με κάποιον που δεν διαθέτει.

Κατά τα λοιπά, στην πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται σε κατάληψη.

Στο πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό το ζήτημα της εξεταστικής. Υπάρχουν τμήματα που έχουν ανακοινώσει την έναρξη διαδικτυακής εξεταστικής και υπάρχουν και άλλα όπου υπάρχουν «δεύτερες σκέψεις», λόγω της διαβλητότητας αυτού του τύπου εξετάσεων.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος επίσης σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΔΕΠ-εργαζόμενοι), φοιτητικές παρατάξεις, σχήματα εκπαιδευτικών κ.α.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back