ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Υπέρ του μεγάλου συνασπισμού ψήφισε το SPD

Εικόνα του άρθρου Γερμανία: Υπέρ του μεγάλου συνασπισμού ψήφισε το SPD
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2018, 13:28
ΚΟΣΜΟΣ

Τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ενέκριναν με ποσοστό 66,02% τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνασπισμού με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) υπό την 'Αγγελα Μέρκελ, ανοίγοντας πλέον το δρόμο για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης στα μέσα του μήνα.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής της Εφορευτικής Επιτροπής, στην διαδικασία συμμετείχε το 78,39% των 463.722 μελών που είχαν το δικαίωμα ψήφου. «Όχι» ψήφισαν 123.329 μέλη (33,98%).

Σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του SPD, το αποτέλεσμα θεωρείται έγκυρο και δεσμευτικό, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε το 20% του αριθμού των μελών του κόμματος. 

Τα υπουργεία που αναλαμβάνει το SPD είναι τα Οικονομικών, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος, Εργασίας και Οικογένειας. Μέχρι τώρα βέβαιο μπορεί να θεωρείται μόνο ότι ο Όλαφ Σολτς θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος. 

Η αντιπρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία Μανουέλα Σβέσιγκ, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) εξέφρασε την ελπίδα το κόμμα της να επιλέξει και στελέχη από την πρώην ανατολική Γερμανία, κάτι που δεν έπραξε η 'Αγγελα Μέρκελ για τα υπουργεία που εξασφάλισε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU).

Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση των νέων υπουργών και από τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), οι οποίοι αναλαμβάνουν τα υπουργεία Εσωτερικών - για το οποίο προορίζεται κατά πάσα πιθανότατα ο αρχηγός του κόμματος και απερχόμενος Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ -, Συγκοινωνιών και Αναπτυξιακής Βοήθειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back