Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γενική πρόβα και αγώνας για τον τίτλο

Εικόνα του άρθρου Γενική πρόβα και αγώνας για τον τίτλο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2019, 23:56
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Στις 8 το πρωί του Σαββάτου ξεκινάει η δεύτερη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στην Παμβώτιδα, με συμμετοχή πάνω από 280 αθλητών κι αθλητριών από 27 σωματεία της χώρας, στις κατηγορίες που αφορά στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων και ΑμεΑ.

Εκτός από τον αγώνα για τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή, που ενέχει και το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, οι αγώνες θα είναι γενική πρόβα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U23 που θα γίνει στις 7-8 Σεπτεμβρίου, στα Γιάννενα.

Δεν λείπουν ωστόσο και οι «παραφωνίες». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς τόνισε ότι είναι «λυπηρό κάποια σωματεία να αρνούνται να παραχωρήσουν τα λεμβαρχεία τους για το ευρωπαϊκό».

Πρόκειται για τρία σωματεία των Ιωαννίνων, που παρότι ειδοποιήθηκαν, αρνήθηκαν να παραχωρήσουν τα λεμβαρχεία.

«Είναι μία κίνηση η οποία μας στεναχωρεί ιδιαίτερα, επειδή άνθρωποι του αθλητισμού αρνούνται να κατανοήσουν ένα εθνικό διακύβευμα» πρόσθεσε ο κ. Καρράς, καλώντας τους υπευθύνους να «δείξουν σύνεση και ας παραχωρήσουν τα λεμβαρχεία για τη διοργάνωση».

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε ανταποκριθεί σε ό,τι μας ζητήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, βοηθάμε και οικονομικά και ηθικά κι αυτό κάνουμε και τώρα».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών Θωμάς πρόσθεσε ότι «οι αθλητές και οι επισκέπτες της πόλης που θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής μας ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε και υπεραξία σ’ αυτό που λέγεται τουριστικό προϊόν των Ιωαννίνων, κάτι για το οποίο έχουμε παλέψει πολύ ως δημοτική αρχή τα τελευταία πέντε χρόνια κι έχουμε πλέον απτά αποτελέσματα».

Η Χαρά Δούκα, μέλος της παραιτηθείσας διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Νέων πρόσθεσε ότι «οι αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου, που αποτελούν ένα test event για το Πανευρωπαϊκό είναι η τρίτη Πανελλήνια διοργάνωση που ζήσαμε εμείς ως Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ» και ευχήθηκε με τη σειρά της καλή επιτυχία.

Τέλος, η Μάρθα Παλαιοπάνου, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, κάλεσε τον κόσμο να δει τους αγώνες από κοντά και πρόσθεσε: «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Όταν υπάρχει συνεργασία και αλληλεγγύη, έχουμε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα», σημείωσε ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τον κ. Καχριμάνη



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back